Gult är FULT

Kaklat om köket med svart mosaik. Snyggt! MEN!!!!! En ljusramp ovanför diskbänken lyser med gult ljus, och det ser inte alls bra ut. Vad gör man nu då? Svart sprayfärg? eltejp? helt nytt? Jag blir galen! Blir så less. Vräker i mig hårdbrömackor med kaviar! Gott!! Nu är det bara att gå och sova. Allt kommer säkert att kännas bättre i morgon när fogmassan är på plats och de nya tapeterna hänger där de ska. Läcker fondvägg ska det bli. Var bara tvungen!!!

image60

Köksrenovering i regn

Första regndagen på semestern. Vad gör man då? Tvättar kläder och renoverar köket. Köksbänkarna ska bytas ut mot nya fina, diskbänken ut där det också ska vara träbänk. En ny fin diskho i typ tvättställsporslin ska installeras. Längtar efter min nya stora fina kökskran, den med storkökssnitt! Kaklet i köket ryker och ska ge plats för nytt. Det kära gamla brun och beige spräckliga kaklet! Hur ska jag klara av att leva utan det? Förmodligen utmärkt då vi ska sätta fint vitt kakel.

image59.................men så ynkligt det blev på bild!

Clip

Idag har kvinnorna i familjen Rystedt varit till stan och gått på Clip och fixat våra sommarfrissor. Både Sofia och jag är numer ganska blonda i våra kalufser. Det hela tog två och en halv timme! PUH!!!! Dyrt blev det åxå!! Men söta som små pittettor blev vi. Sen inhandlade vi en ny bärbar telefon. Den gamla hade lagt sig till med ett öronbedövande surr och det gick inte att ringa alls. Kokat ärtsoppa till middag och har just nu ärtcoma!

image58

Midsommarafton

Första dagen hemma i Sverige efter en underbar solsemester i Sunny Beach, Bulgarien. Strålande väder här hemma oxå! Solen skiner från en klarblå himmel. Ska äta den traditionella lunchen. Plättar med jordgubbar och glass till det yngre gardet, Steve och jag äter sill och färsk mandelpotatis. Sen bär det av till Ådénarna uppe i stugan. Midsommarstångstillverkning (långt ord ha ha:) sangria med rabarberpaj, grillat där grillmästaren brukar heta Steve. Sen blir det väl sång och trevligt värre mest halva natten.

image57

Resan börjar

Sista arbetsdagen innan 5 veckors semester!! Hur skönt på en skala? I kväll ska hela familjen ner till Umeå för att fira Karin som tar studenten idag. Då passar vi på att fira Karin och Tommis förlovning också. Steve och jag stannar i Umeå för att åka vidare till Bulgarien och Sunny Beach i morgonbitti.

image56

Tvättmadame och frissa

Efter en trevlig kväll med vännerna i går sov jag faktiskt till 8.30 idag!!! Tvättar alla kläder som ska med till Bulgarien. Det är snart dags. Extraknäcker som frissa. Klipper och slingar både Fredrik och Steve. Fredrik blir ljus och Steve blir mörkare. Njuter lite av att det inte är så fruktansvärt varmt idag. Lite moln som täcker delar av den stekheta solen och vindar som gör att håret killar på ryggen. Skönt. Ikväll ska revygänget träffas och läsa, flippa eller floppa manus.

image55

Sommar rebus

I dag ska vi träffas alla kamraterna hos Roger och Anneli på Johanneslund. I denna hetta ska vi bygga ett utedass som ska komma väl till pass när vi ska ha spelmansstämma sista helgen i Juli. Det kommer nog att bli ganska svettigt antar jag. Men vi är ju ett glatt gäng så då tål man det mesta. Jolly Rogers med Sigrid ska träna på sin reportoar inför sommarens festligheter.
Jag har inhandlat ett fint orange nagellack. Har just suttit i fotbad och lackerat färdigt. Snyggt!

                                                                     
image50      image51       image52       image53      image54

Segling

Vilken underbar dag!. Började med en promenad till Mariebäck. Sen packade vi en picnickorg med korv, tomater, kaffe och deg till pinnbröd. Åkte till Stensvattnet där Andre har sin sommarstuga. Fredrik och Jonas seglade och vi andra åkte eka ut till en ö. Där grillade vi och hade det väldigt skönt i solen. När vi kom hem var alla solbrända på axlar och i nacken. Man känner inte hur solen tar ute på vattnet. Resten av kvällen grillar vi kycklingfilé på spett och ris. Doppar naturligtvis kycklingen i soya och wasabi.


image48


TRÄDGÅRDSMÄSTARE

Vilken otrolig dag! Högsommarvärme den 2/6. Helt otroligt! Började dagen med en promenad  till golfbanan. Sen var jag och inhandlade en massa fina blommor till min trädgård. Har planterat i min lilla låda kryddor, plocksallad, två pioner en röd och en vit, söta tusenskönor. Slingerkrasse i krukorna på stolparna. Fint! Ätit en härlig greksallad ute i trädgården och fått ett glas vin till. Nu fattas bara en stor härlig lavendel i mitt lilla land.

image47

LillPro Rystedt

Idag har jag haft en underbar dag som LillPro på golfbanan i Bjurholm. Mina arbetskamrater från tre älvar har haft hälsovecka som vid alla tillfällen avslutas med en dag på Bjurholms golfbana. Detta är ett privilegium för mig. Jag får komponera hela dagen som jag vill. Har tillsammans med Mats och Leif i restaurangen sett till att vi fått god och nyttig mat i magen. Vi började dagen kl 8.30 med instruktion av vår riktiga Pro Gamal Sheriff.(jag undrar vem som var bäst?) Sen instruerade jag kompisarna i konsten att putta och komma sig ur en bunker. Därefter hade vi en god frukostmacka som väntade. Sen gick vi nio hål där vi turades om att bära min tunga bag och slå bollen framåt. Inga hole in one idag. Därefter en sagolik lunchbuffé. Räkor, greksallad, lammfilé, moussaka, paella, you name it!  Avslutade dagen med ett grupparbete. Alla hade en väldigt trevlig dag och jag undrar om inte jag njöt mest!
I kväll firar vi att min make har jobbat sista dagen på kontoret och nu har semester innan nytt jobb väntar. Grillat i solens sken väntar just nu.

image46