Sommarfeeling:)

Idag när jag gick hem från jobbet mötte jag personer som lagt av sig vinterpälsen och var på väg till grillmiddag. Lite avundsjuk.Väl hemma kändes det som att komma in i ett såghus. Spån och flis i drivor överallt, Vi har en snickare i badrummet. Men vad gör väl lite sågspån när man vet att man snart har en toalett!  Jag fick också en väldigt god middag, smörkokt hokifilé med ägg och spenat. När man känner sig mätt och nöjd är det då dags att ta itu med månadens räkningar. Då får man ju helt plötsligt något att fundera på. Tänk om man kunde smita undan på nåt vis. Byta namn och adress och helt plötsligt inte finnas, suck!!
I kväll ska dårfinkarna, revygänget, träffas här hemma hos oss och spåna lite. Hoppas att alla sprudlar av roliga ideer.

image21

Inte bra

Det är så synd om mig! Jag har fått nackskott och har jätte ont. Levt på värktabletter idag så magen har skurit. Får inte se det tv program jag vill och fryser dessutom. Men kan det bli värre?? Långpromenaden var en lång plåga då jag behövde på toaletten hela tiden. Missar yogan ikväll då jag varken kan röra nacken eller armarna. Är tvungen att tvätta en maskin underkläder då det inte finns en ren trosa i huset! Kommer säkert att drömma mardrömmar inatt som pricken över iet. Ramla ur sängen och bli förlamad, då kan det inte bli värre!!

image20


???

I går var jag med om något jag aldrig tidigare vart med om. När jag skulle plocka in snödroppar till min lilla 15 åring fick jag kriga mig fram bland massor av getingar! 25 mars!!! Dom verkade inte gilla mig och jag var inte speciellt förtjust jag heller. Det var deras snödroppar!! Ur led är tiden!

image19

Spa

Jag är så lycklig, jag behöver inte hyra in någon skum polack för att få till ett Spa i källaren! Jag har en egen liten nos som hamrar och spikar för fullt.

image18

Mer att fira

Sofia fyller 15 år idag. Tänk vad tiden går. Har naturligtvis ätit våfflor till lunch. Jag fick gorgonzola och blåbärssylt på min. Väntar syster Titti och Anna som ska komma och gofika med oss idag när vi firar både Jonas och lillFia. Det är så varmt och skönt ute, det är faktiskt 12 grader i skuggan. Härliga tid!


image17

Hipp hipp

Detta blir en väldigt lång fredag. Klev upp redan 05.15 för att hinna väcka alla så att vi skulle hinna gratulera vår 17 åring innan han skulle iväg med bussen 06.30. Han blev väldans glad över alla presenter, ny mobiltelefon stod väl kanske högst i kurs. Jag har sovit bättre i natt än vad jag gjorde denna natt för 17 år sedan. Då vandrade jag och maken 1000 mil runt Östersunds sjukhus för att få värkarbetet att ta fart. Det är mer som ska firas idag! Sofia och Andre firar 15 månader idag! Det blir väl god middag och en trevlig kväll.


image16

inge kul...

Det snöar ute..... det var ju vår!!
Orkar inte laga mat idag så vi ätergår till det italienska köket!

image14

Dataskola

Idag sitter jag med Fredrik och lär mig infoga bilder och andra små roliga klipp. Detta är alltså en test!
Listen to her!!!!




image4


Nu letar jag en annan länk!!
Här är nine to five med dolly

The boss!

Jag har aldrig någonsin tyckt om Bruce Springsteen tills på fredag kväll.
Då såg jag ett program med honom där han sjöng gospel, country och religiösa låtar typ "det lilla ljus jag har"
Han blev för mig "the boss" 
Här kan ni se ett klipp från konserten


image3


Inga tussilipaner.......

..........men snödroppar. De blommar för fullt i min rabatt!




image11



image7

Stora äpplet

Jag har varit på en tripp till New York. Jag och GAK:en. En thriller att köra en liten Renault i storstaden. I en bilkö upptäcker jag att Richard Gere sitter och flirtar med mig! Javisst, den riktiga Gere! Vi hamnar på samma parkering och jag blir så lyllig när han tom vet vad jag heter. Han tar mig med upp till sviten, Pretty Women sviten!!! Jag vet att han har varit där med Julia men orka bli sotis just nu. Vilket läge!! Tyvärr är han inte roligare än i filmen. Han plockar fram en gammal UNO kortlek och tycker att vi ska spela!! Men OK, hellre spelar jag kort med Richard än drömmer om hörnstenar!
TGIF

image6

Vårpromenad med Alfons

Dessa ljuvliga kvällspromenader upp till golfbanan har börjat igen. Varmt och skönt. Bara en hake. Det hinner bli så mörkt innan jag vänder och då blir jag så mörkrädd! Vad i hela världen är jag rädd för? Spöken?? Nix pix. I kväll plockade jag fram Alfons Åbergs mantra, Stick du stygga spöke för du finns inte! Men jag byter ut ordet spöke mot nyvaken björnhona, argsint älgtjur, psyksjuk ekorre, galen Robin i BMV osv. Försöker även få kontakt med mitt tredje öga. Funkar inte. Jag ser bara gulgröna solar i tusental efter dumjävla bilister som inte har vett att blända av för gångtrafikanter. Bländad!!!!!
Nu ska jag snyfta framför tv:n en stund då det är sista avsnittet av antikrundan. Där röjer man väl sin ålder lite kanske, eller?

image5

Hörnstenar

Jag tycker inte om hörnstenar. Varken vaken eller i drömmar. I natt har det varit alldeles för mycket av sådana i mina drömmar. Ingen mardröm men ändå en mara!
Hängig r/t urinvägsinfektion IGEN!!!!
Lyssnar på Uggla och upplever att jag inte är nån kung i baren idag.

image9

Stackarn

Jag tycker så fruktansvärt synd om Tommy. Han fick inte en enda poäng! Nån enda kunde väl ha tyckt att han var bra. Jag gjorde det men röstade inte!
Skammen i kroppen känns det i dag. Tänk att jag hade kunnat förändra resultatet, men gjorde det inte. Gamle hederlige Tommy! Hur mår han idag?Han har en lustig kommentar i Expressen där han undrar hur många som har hållit nollan i globen! Stackars Tommy!

image12

Motsatsen till ER

Det är VÅR! Eller hur? Jajjemen, det är vår. Alla vårtecken finns ju där, då må det vara hur tidigt som helst. Tranorna har aldrig fel. Snön på vårt altantak brukar också ha koll på när det är dags att rasa ner. Och nu har det rasat! Det är ljuvligt att vakna halv 7 en söndagmorgon och få fundera en stund på vad det är som låter. Det inte bara droppar utan rinner formligen vatten från taket. Enligt förr i tiden var det den 25/3, vårfrudagen, som skulle vända vintern mot vår. Men mej gör det inget om tiden luras lite. Har en stark känsla av att detta blir en fin dag! Är bortbjuden på middag i kväll hos kamrat Bodil, hon bjuder säkert på nåt gott!!

image10

Flexledig

Ja ja ledig och ledig. Är peppad av ungarna att åka till Umeå idag. Har egentligen ingen lust. Men det blir en ganska rolig dag i alla fall. Vi delar upp oss så att gossarna går för sig och jag och Sofia har en egen rutt. Vi går omkring på affärer vi aldrig varit på förr och det är ganska kul. Äter lunchbuffé på Eurasia. Hälsar på Niklas och Stina och der deras mysiga gamla lägenhet på Teg, och blir lite nostalgisk då dom bor väldigt nära Jägarvägen. Där bodde vi när Fredrik var liten. Äter en väldigt god middag när vi kommer hem. Dricker lite vin och mår väldans gott. Jag är väldigt trött ikväll, blir alltid det efter en dag i stan.

Internationella kvinnodagen

Idag har jag varit hos en riktig kvinna och hon fyllde 40 år. Min arbetskamrat Elisabeth har nu uppnått den härliga medelåldern. Vi var ditbjudna på lunch. En härlig afrikansk köttfärsrätt med russin och en härlig fruktsalsa till. Hon har just nu två små barn som kräver mycket uppmärksamhet. Men hon är så lycklig och jag skulle kunna tänka mig att dessa två små kamrater var dagens bästa. Vi uppvaktade med en väldigt fin orkidé i en fin kruka.
Jag blev också uppvaktad idag, av min man. Fina röda rosor och en flaska favoritvin. Det har aldrig hänt tidigare, att jag blivit uppvaktad på denna dag. Romantisk min man!! Imorgon ska jag vara ledig och åka ner till Umeå och shoppa lite. Min elev såg lite rolig ut när jag sa att jag skulle köpa födelsedagspresenter till mina barn och skulle behöva en släpvagn! Hon trodde nog att jag skulle köpa upp hela stan, sanningen är den att Sofia önskar sig en säng, och den knövlar man ju inte in i skuffen.
Ååå tjejer, Ååå tjejer, vi måste höja våra röster för att höras.......

image13

Sminkbord och IIIIIIII-ääääää

Har länge funderat på varför jag inte har ett riktigt sminkbord. Ett stort fint med speglar så man kan se sig från alla håll. Jag sitter i halvmörker med en liten handspegel som jag fick när jag köpte hårfärg. Har inte ens köpt min egen spegel!! Man kanske måste ha finare smink än HM:s för att få ha ett sminkbord. Nåja köksbordet får duga. I morse när vi fikade blev jag plötsligt tvungen att säga III-äää flera gånger. Resten av familjen såg lite förvånade ut! Har man ett sådant centra i huvudet kanske? III-äää centrat? Får ta reda på det via nån neurolog under dagen. Nånstans är det förknippat med glädje och lycka, en onsdagmorgon klockan 06?????

Äntligen, äntligen, äntligen.....

Äntligen var det då dags. Snickare och rörmokare ska komma på onsdag morgon och ta sig an vårt badrum! Det har varit upprivet sedan oktober så fatta att det känns som att ha vunnit på hästar. Det är nämligen inte lätt att få tag på hantverkare. Är man dessutom i behov av flera yrkeskategorier så blir det ännu svårare. Men nu är det då alltså dags. Vi ska lägga värmeslingor i golvet så att mina fötter inte behöver frysa!
Vi ska åxå fixa badrummet nere i källaren. Badkaret ska byggas in och små värmeljus ska pryda hela väggen ovanför, det ska bli så mysigt så.
Resume:
1. Hantverkare :)
2. Värmeslingor i golvet :)
3. Ljusvägg ovanför badkar :)

Drottningvarning

Nu är vi inne i månaden mars. Katternas månad. Och visst är väl jag också katt. Förälskelsen kom där den första dagen i denna månad. Jag föll pladask, yr av känslor! I vad? I vem? Detta är helt otroligt, jag blev hopplöst förälskad i en bild av vår kung. På denna bild är han jätterufsig i håret (förmodligen tagen ute där det blåste ordentligt) Han ler så ljuvligt sött och håret står som en sky runt huvudet, släng dig i väggen SkåGustav!! Jag har aldrig sett att vår kung är så otroligt charmig. Så nu får hon passa sig lite vår kära drottning. Katter kan gå långt i mars, och stavar jag på ordentligt är det inte otroligt att jag når kungliga huvudstaden innan månden är slut. Jag ska träna lite för detta idag då jag ska ta en lång skön promenad i solen ända upp till Mariebäck. Rätt vad det är finns det någon eller något annat att bli förälskad i under promenaden. Vi får hoppas på det för Silvias skull.

image8