1-0 till mig -:))

I Bjurholm har vi världens duktigaste expedit på systembolaget. Fråga Renée, hon kan och vet allt. Men tänk att jag lyckades klå henne idag vad det gällde druvorna i ett vin. Jag fick nästan applåder inne på sytembolaget1 Det har aldrig hänt förut och det kommer nog aldrig att hända igen. Jag får leva länge på denna upplevele.



Hösten är ett faktum

Nu är alla i familjen i gång med jobb och skola. Alla ska upp väldans tidigt. Gruvar lite för detta. Alla ska iväg med bussen 06.35. Det vill liksom stocka sig lite i duschar och badrum, vid diskbänkar och i kylskåp. Paniken när nycklar och busskort har tagit egna vägar, mascaran? tröjan man la fram igår kväll? Varför ringer klockan så tyst att man inte vaknar. När man väl vaknat hur kan tiden gå så fort? Jag har lovat mig själv att INTE vara mamman som springer omkring och väcker alla och servar. Icke sa Nicke! Morgonstressen är ett faktum.

 Ring klocka ring !

Bröllopshelg i Ytterån

Hemma igen efter en mycket trevlig helg tillsammans med kamraterna i Ytterån. Vi har spelat på Jan Rings dotter Ulrikas bröllop. Ett roligt kalas som inte gick av för hackor. Vi fick mat hemkört till Nymans. En förätt som bestod av avocado, lax räkor och annat oigenkännligt. Fläskfilé och potatisgratäng. Grabbarna började spela vid 22. Vi inledde med True love, som bröllopsvals. Äntligen fick "satmarorna" sjunga. Vi har ju övat några år så det var ju på tiden. Kom hem vid halv 4 på morgonen och då var temperaturen nere på 0, gissa om man höll på att frysa ihjäl. Minus på sömnkontot hör ju till efter helgerna i Ytterån, men det är smällar man får ta, kul har vi i alla fall:)


    

Rolig terminsstart

Det var en strålande Sofia som klev upp halv sex i morse för att åka iväg till Midgårdsskolan och första dagen på gymnasiet. Massor av pirr imagen förståss. Många nya kamrater, den första idag heter Ann. Trevliga och positiva lärare. Dom hade fått måla när dom skulle presentera sig själva. Köttbullarna i skolmatsalen var väl inte av högsta kvalitet, men det slank ner några i alla fall.
Jag har haft en ganska bra första-dag-efter-semester jag också. Lagom ruschigt. Slutar klockan tre då vi inte jourar denna sista sommaruppläggsvecka.
Stekt fläsk, potatis och löksås till middag. Nu väntar jag på favoriten Millan.

Solja Krapu, Sofias nya bildlärare!! Förhoppningsvis roligare än "skuggan"

Spöken i huset!!

Jag har tidigare skrivit om att mina Bivapärlor är spårlöst borta. Jag har gått igenom allt som man bara kan göra. Innan Farfars begravning hittade jag halsbandet i en liten smyckekartong som jag tittat i hundra gånger!! Vem är det som tjorvar till så mycket här hemma? Det finns hundratals exempel på saker som försvinner och sen återfinns på dess rätta ställe. Jag börjar tycka att dt är lite jobbigt då vissa förluster kan skapa en viss ångest!


Lördag, suckar av ångest!

Helvete, det är snart dags att återgå till arbetet. Jag tycker inte att det känns roligt alls. Jag och Jonas har varit och golfat idag och det var väldigt roligt. Fattade inte varför jag inte fick till utslagen med drivern, det har ju suttit som smäcken!!! Hur det än var med det så hade vi en trevlig runda jag och Jonas. Satte pojkarna på att fixa middag, det blev Tacos! Sofia som stannat hos Stina i Vännäs blev lite besviken att hon inte åkte hela vägen hem då vi skulle äta hennes fav mat. Alif som vi skickade iväg med ambulans härifrån i går kväll är nu gipsad och går med kryckor, stackarn!!
Nu ska vi ha en lugn och skön kväll här hemma!


Onsdag i Umeå

Sofia och jag var nere i Umeå hela gårdagen. Sofia kapade sitt hår en hel del på clip, blev så söt så! Gick omkring på stan i ösregn. Käkade lilla menyn på Donken, gott som alltid. Just igår var pommes friten så där perfekt knastrig!!
Åkte ut och gratulerade min kära syster och svåger som firade silverbröllop i går, 25 år. Det var ett roligt bröllop. Jag hade en speciell roll som lyckans fe den dagen. Ljusblå klänning ( nåja, nattlinne ) med svandun och en massa tyll, fehatt och stjärnstav som jag pudrade lycka över brudparet mest hela dan! Det måste ju ha haft en bra effekt då dom kan fira Ag 13/8-2008.


Skön dag

Idag kom då äntligen lite sommarvärme igen. Jag har varit ute med Hugo Boss mest hela dan. Vi har promenerat, tränat agility i parken och bara nojsat i den varma solen. Tog en promenad upp till Backfors, Tittis sommarhus och stod och tjyvåt av alla goda bär. Jordgubbarna är otroligt goda, måste ringa min syster så hon åker dit och skördar innan dom möglar!!
Crepes till middag, en flaska vitt vin till, inte dummt alls, det är ju fortfarande semester!! Har även varit och hälsat på Bodil i eftermiddag. Hon har det bara bra, bjöd på kaffe och nektarin!
Skön kväll på altanen, alla ungar hema och familjen är total!!


Facebook

Har hittat nåt nytt roligt att leka med. Facebook! Fick tipset av min syster Titti. Skapade en egen book och tänkte väl nja!
Får nu in nya vänner som jag skriver lite smått och gott till. Riktigt så roligt, men det är många flikar att hålla koll på!
Idag skiner äntligen solen lite här i Bjurholm. Har varit ute på långpromenad med Hugo. Han hade en urtrist dag igår när regnet vräkte ner och ingen ville gå ut med honom. Endast korta rastningar så pass att han hann göra sina behov!


Mobilernas egna hemliga liv

Jag undrar om mobiltelefoner har känslor? Kan dom vara svartsjuka och känna sig ratade? Jag bytte ringsignal på min igår eftermiddag (sex and the city) och sen blev telefonen som förbytt. Det började när jag lagt mig och somnat. Då kom det massor med tomma sms från Maria i Ytterån. Varje gång jag öppnade messen så ringde jag till Sofia!! Hon undrade förståss vad jag höll på med. Men herregud jag hade väl inte ringt henne. Nu i morse vid halv sju börjar Marias telefon att spotta ur sig sms igen!! Jag höll på bli galen, ville ju sova. Messade tillbaka och undrade varför hon skickar en massa tomma meddelanden. Det hade hon INTE gjort, hennes mobil låg i tryggt förvar i handväskan!! Vad är det som händer?? Dessutom har min laddare gått upp i rök. Den befinner sig inte i sin oranga lilla väska.


Kalas igen

Ja men nu måste det väl äntligen få bli lite kul igen!!! I morgon kväll ska vi vräka i oss kräftor här hemma. 89 kr för två kilo kinesiska jumbokräftor på Maxi, värt allt! Får se vad Sofia väljer att äta då hon faktiskt är livrädd för kräftorna.
På lördag är vi och drygt 200 till bjudna på storkalas hos Stellan Olofsson då hans åkeri firar 10 år. Med egen picnickorg, dricka och lämpliga sittmöbler ska vi alla trivas och trängas ute i Näsmark. Han har anlitat Riff Raff Ruff som ska spela för oss the whole night long..........
Hoppas på en trevlig kväll, vilket det säkert blir. Jag försöker tänka ut vilka de andra bjudna är men det känns som om jag inte får ihop de alla!
Jag tvättar lakan och kläder idag också. Har otur med torkvädret då det regnar av och till. Tur att jag har en stor källare där det ryms en hel del!


Hemma igen

Då har vi gjort bort den tråkiga helgen då farfar Nils skulle begravas. Det var fredag 1/8. Soligt, varmt och fint. Vi hade en tysk präst,Susanne Gebler, och mycket tack vare henne blev det en väldigt fin begravning. Ljus och fin. Kistdekorationen bestod av blå Iris och Prästkragar. Blott en dag, O store Gud och Härlig är jorden var de psalmer vi sjöng. Det gick bra även för farmor Birgit. Efter begravningsgudstjänten samlades vi på församlingshemmet för landgång, kaffe och tårta. Senare på kvällen samlades de närmaste för middag på Knoppegården. Trevlig samvaro. Det känns så skönt att man kan få uppleva en begravning så rogivande och fin. Det är nog tråkigt som det är.