Observandum!

image195 softisar och image196skinnsoffa går ej ihop när man lämnar dom ensamma!

Smärtgräns?

Trots att man inte befinner sig på en öde ö så får man nog försmäkta i alla fall. Höll på svimma igårkväll när jag skulle köpa min vanliga dosa Metropol, 35kr. Snacka om chockhöjning. I söndags köpte jag en för 28! Hur mycket ska min portmonä tåla? Men enligt mitt horoskop idag så ska det inte spela någon roll vag jag hittar på, det ska ändå bli en lönsam historia. Kanske hittar nått ställe där dom rear ut snusdosor med utgånget datum.

image194Snyft om jag ska behöva överge dig, jag är inte mentalt redo än!!

Naturens under

       
image193                                                                                                                                                                                 

Nu är jag glad!

Det är fredag eftermiddag och denna vecka har flutit bra trots att min kollega haft semester. Artikeln i VK idag var bra skriven och vi är alla nöjda. Jag tycker bara inte om att heta Rydvall. Tänk om nån kopplar ihop mig med Magnus! Många patienter har många funderingar. Vi tänker i alla fall inte ge oss i första taget. Kollega Kerstin och jag har varit och ätit premiärlunch hos nya ägarna på värdshuset. Det var väl inget märkvärdigt, men det dög.  Har just pratat med Steve som har ca två timmar hem. Vi är bjudna på middag hos Greger och Louise i kväll. Kocken Greger brukar alltid ha nåt gott i sina grytor. Vi ska väl fortsätta med busspånet. Pojkarna ska va kvar i stan. Andre kommer till Sofia så dom får en egen romantisk middag för två ikväll.

image189

Nu är jag arg!

Lyssna på radion! Läs dagstidningarna! Läkarstationen!!!!??? (vi är också en vård/hälsocentral) ska stänga 10 veckor under sommaren! Varför sitter vi hela personalen och jobbar med konsekvensanalyser när det verkar vara bestämt redan. Vi kämpar emot den STORA DRAKEN = Landstinget. Hoppas att varenda liten kotte i vår kommun demonstrerar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen- Det här känns som att bli hårt straffad för något man inte har gjort!!

image188     Jag Sverkrar västerbottens läns landsting!!!!!

V. 04

En extralång helg är över. Var flexledig på fredag så jag tycks nästan ha haft en minisemester. Sofia har varit i stan så det var bara freppen hemma och såg till sina föräldrar. Var i stan och shoppade lite på fredan samtidigt som vi skjutsade ner dotra till frininga! Vi har hunnit med en hel del. Städat upp hela tvättstugan. Det blev 6 sopsäckar med gamla kläder som ingen längre vill (kan) ha. Långpromenader med Hugo hör ju också till. Vädret har väl varit lite si och så. Jag tycker inte om när det blir blött och moddigt. Sen kommer då måndan och räkningar börjar droppa in. Vad FAN, tror dom att man har vunnit på hästar eller?? Nåja det är ju bara att se glad ut och pynta upp det man är skyldig.


image187       Jag skulle uppskatta lite privata, trevliga brev jag också!!

Bland getter och rosor

I går kväll hade vi en trevlig kväll hos Janne och Karin. Många tokskratt och fnitter samlar sig under taket när vi planerar födelsedagar. Dom duggar tätt i år ska jag säga. 40 respektive 50 åringar ska firas. Vi är ju ett ganska galet gäng så ingen ska kunna hålla sig för skratt. Janne bjöd på ett gott kinesiskt te i sagolika, stora tekoppar med vackra rosor. Hans egen honung smakde gott till. Bodil har en jättesöt kattunge som kallas Mysan. En busig liten rackare som bits. Klockan blev alldeles för sent så jag är ganska trött idag!

image184        image185

SNÖ

Djävulsnö! Ja jag använder Karin Å:s jättebra uttryck. Djävul framför sånt som är obra. DJÄVULSNÖ! Det är inte kul att vakna en söndagsmorgon och måsta gå ut med en kissnödig hund då det har snöat 14 meter, nåja. Barbent i morgonrock och kall äcklig snö uppför benen. I såna situationer verkar det som om jycken inte förstår vad han ska göra. Annars kissar han minsann direkt. Försöker ta itu med snöskottning men det är så in i bängen tungt att jag orkar inte. Ringer Stellan Olofsson som har folk ute i traktor idag och det tar inte många minuter innan gården är skottad. Det är vänner det!!

image183


Helgklockor

Just nu ringer kyrkklockorna till helg. Alltså är klockan 18.00 på lördag kväll. Det har varit en bra dag. Vaknade vid 8 och tog en promenad med Hugo upp till golfbanan. 2-3 grader kallt och ett alldeles ljuvligt promenadväder. Solen tittade ner på oss lite undrande på väg hem igen.  Härligt. Inga fynd hos Bengt idag. Försöker stabilisera min ekonomi med både en Harry och en Lotto. Nog var det väl 17 om man inte skulle kunna vinna lite kosing. Det ligger 113 miljoner i potten på lotto och 40 mille på hästarna.  Sofia och jag har varit väldigt duktiga och städat bort alla julsaker idag. Det tar lite tid när man ska feja och stryka gardiner och ha sig. Man ska INTE ha linne gardiner, det är ett helvete att stryka. Nu ska vi maratonse Sex and the city och mysa i soffan hela kvällen, kanske lite godis också!!

image180     image182 Nice girls!!!!       

Lunchsällskap

Fick helt oväntat trevligt lunchsällskap idag. Jonas kom hem en snabbis för att hämta badmintonracket och några papper. Vi hade en trevlig fil och flingordate. Kort men bra. Han var lite arg för han och Linus hade blivit lurade av nåt mobiltelefonbolag. Men här lurade dom fel grabbar. Dom fixar till detta! Bra med kreativa ungdomar.

image179

Vem är jag?

Efter ett svettigt boxningspass i går kväll känner jag inte alls igen mig själv idag. Jag har en massa konstiga muskler i kroppen som jag inte känner igen. Var kom dom ifrån? Vissa rörelser är rent smärtsamma. Tur att det kommer en hel helg nu när man får vila sin lilla lekamen. Sofia och jag är ensamma denna helg. Alla grabbar befinner sig på annan ort. Men vi har ju jobb hela helgen så det spelar väl ingen roll. Måste ställa en väckarklocka någonstans så att jag inte missar reprisen på Antikrundan som jag missade igår kväll. Det är ju världens roligaste program trots att det är tantvarning när man tycker det. Trevlig helg alla!!

image178  Aj Aj Aj!!

Veckorace

Herre Gud så snabbt denna vecka rinner iväg, det är redan torsdag. Steve är i Finland och drar sig mot ryska gränsen. Sofia och jag har det lugnt och skönt med voffis. I går var vi tvugna att plocka av julgranen då Hugo i sin ensamhet inte kunde låta bli att smaka lite på några små fina hemslöjdshjärtan. I helgen ska vi plocka undan alla julsaker och städa fint. Då blir det äntligen dags att inhandla en bukett tulippor, det är sed hos mig. Välkomna den ljusa tid som är på väg. I kväll ska jag iväg och svettas på kickboxning. Annika och sjukgymnasterna från Vindeln ska ha en provapåkväll. Jag vet att det är jättekul, men jättejobbigt!!

image177Akta dig Muhammed Ali

Kalashelg

Nu blir det roligt. Vi ska ha en istället-för-revy-fest i morgon. Satmara Hotwifes har tränat in sitt tribut to Povel nummer. Vi får väl se hur det blir, men kul har vi i alla fall. Idag är det herrarnas tur att repa mest hela eftermiddan som sen ska avslutas med en herrmiddag hos Greger. Vi andra ska duka upp Folkan inför middan i morgon. Tacosbuffé ska slukas. Jag ska kvista in till stan i morgon och tokshoppa lite. Jag vill ha en liten Hallo Kitty tröja.Ska också köpa djävulshorn, så det så!!! Det kommer att bli mycket sång och musik. Vi blir ca 140 personer som ska lattja loss lite. Rapport kommer!

image175               image176

Tack!

Tack till Titti och Per Örjan för ett fantastiskt nyårsfirande. Syster slog alla rekord med en sagolik trerätters. Vinkokta musslor med bagetter, entrecote med rotsaksgratäng, en underbar efterrätt med exotiska frukter och portvin till. Super-Trupergott! Inför tolvslaget promenerade vi ner till centrum för att få uppleva det fantastiska fyrverkeriet. Steve stannade hemma med jycken så att han inte skulle skrämmas till vanvett. Skumpa som sig bör och en sibyllakorv när vi kom hem. Dan därpå var vi alla lite trötta men man missar inte nyårskonserten från Wien. Långprmenad var därefter nödvändig. Jag följde med Titti till fredsmässa i tegskyrkan. Sen var det middag innan vi skulle återvända till Bjurholm. Hämtade upp alla ungar på Haga. Trött som usch kröp jag isäng diret när jag kom hem. Jag var nämligen den enda som skulle upp och jobba årets första arbetsdag.

image174