Deklaration och snuva

Har just skickat iväg min deklaration via nätet. SÅ djävla enkelt! När magsjukan avstannat så infinner sig då en djävla rinnsnuva. Hur orättvist är allt egentligen. Det fanns säkert någon annan som kunde bli förkyld istället för mig. Ser fram emot att vara ledig i morgon. Ska åka med Steve på morgonen för att fortsätta ner till stan och handla tapasmat tills i morgonkväll, valborgsmässoafton! Lite färska räkor, lite grillat, goda grönsaker och massor av goda ostar. Det låter väl?!! Hade tänkt räfsa gräsmattan idag men det blåser ju stormvindar. Då är det inte lätt att räfsa lönnlöv! Moppetjejen är ute och kör förståss.
Önskar alla en trevlig valborgsmässoafton!!!

image31

Öööhh, moped!

Idag har min favorittjej tagit körkort för EU moppe!! Grattis Sofia, gullunge! Klarade både uppkörning och teori med den äran. Hon har varit ute och kört mest hela eftermiddan. Naturligtvis måste mamma bjuda på både gofika och gomiddag. Hon är så lycklig, naturligtvis jag med!!!
Efter en veckas magsjuka håller jag nu på att bli förkyld!!!!!!!!! Vad i helvete????

image30

Mitt i vecka 17

Vilken grisvecka detta har varit. Den började i lördags då jag hade en rafflande jour och behövde Gunvald med mig på hembesök. Söndagen avslutades trevligt med middag i goda vänners lag. 30 minuter in på måndan drabbas jag av vinterkräksjuka, matförgiftning eller nåt annat äckligt som gjorde att jag halkade in på tre dagars fasta. Jag som ALDRIG har magsjuka. Jag tror det är det värsta jag varit med om någonsin. Det har äntligen stoppat upp men jag är slak som en disktrasa. Gunvald var är du? Hjälp mig!

image29

Black

Haft en trevlig dag på jobbet. När jag ser tillbaka på min mottagningslista kan man tro att jag har min arbetsplats i sydafrika. Hela familjen från Kongo, 11 pers, har besökt mig idag för avläsning av PPD. Jag jobbade frenetiskt för att få till en konversation. Swahili och franska är deras språk. Min franska är inte riktigt vad den borde vara efter 3 års studier. Man får väl skylla på att det var VÄLDIGT länge sedan. Man känner sig som en liten blekfis i detta härliga gäng. Vi behöver alltså SOL. Just nu är det kallt och blåsigt och väldigt trist. Får ta på mig Helly Hansen på kvällspromenaden. Sen är jag sur :(. Hårddisken på min dator har pajat. Får sno en liten stund av landstingets välbetalda tid.

Sommar, sol och bad

Vilken helg! Rena sommarfeelingen. Ljuvligt att kunna grilla ute och dessutom sitta ute på altanen och njuta den goda maten. Har unnat mig långa sköna morgonpromenader upp till Mariebäck. Bara jag och allt fågelkvitter. Tvättat och hängt ute för första gången i år. Renbäddat med nya lakan från IKEA. Badandet sker i badkaret inomhus än så länge. Har ett ljuvligt badskum som doftar så gott av vanilj. I kväll blir det en långpromenad med stavarna igen. Sen säger dom att det ska bli lite kallare igen så man får väl passa på!

Frikort

Nu har jag en tanke som är bra. Om vi går ut i samhället så ser vi att om man besöker sjukvården tillräckligt ofta så får vi frikort. Apoteket likadant, frikort efter en viss summa. Nu tänker jag så här: Systembolaget! Varför kan det inte införas samma regler där? Jag tycker att det är tänkvärt. Naturligtvis skulle jag aldrig få frikort, men jag kanske kunde kämpa lite!

image27

To late

Jajjemen, då kom det alltså, VÄDRET. Solen skiner från en klarblå himmel i Ytterån. Vinden orkar inte längre. Men varför i hela världen dröjde det tills idag? Det är vår hemvändardag och man ska sitta med solen i ögonen hela vägen hem förståss. En lång tråkig väg utan IKEA. Alla vägar borde ha ett IKEA. Doften av bacon sprider sig genom huset, det vattnas i munnen och öppnar magmunnen på ett behagligt sätt. Känns lite spännande att komma hem och träffa alla våra husdjur. Myrorna har invaderat köksregionen. Jag hoppas att myrdosorna är lika effektiva som vanligt.

image26

Påskkonsert i Huså

Hos kamraterna i Ytterån blir man bjuden på god påskamat och trevlig tripp till metropolen Huså där värdfamiljens två söner spelar skjortan av publiken. Lite sextitalshysteri bland de yngre damerna som vrålade med i musiken, och deras pipor var öronbedövande. Bandet på scenen heter Too Hot. Och nog är det hot alltid! Dagens tur ut på Storsjön är lite i fara. Det blåser fortfarande fruktansvärt kalla vindar. Solen gör så tappra försök att värma oss lite, men vinden vinner!


image25

Glad Påsk

Vill önska alla mina bloggläsare en riktigt skön påskledighet. Själv åker jag ner mot Jämtland-Härjedalen. Startar nu på morgonen med första anhalten IKEA i Sundsvall. Där ska det frossas nya duschdraperier och annat mys. Sen fortsätter vi till Ytterhogdal och hälsar på svärföräldrarna. Långfredag fortsätter vi till familjen Nyman i Ytterån och där försvann alla spår!

image23

Blomsterland

image22

Jippi! Jag är ägare av den vackraste orkideen i världen! Har varit på blomsterlandet med kamrat Bodil och shoppat. En härlig vårlördag i Umeå. Handlade blommiga tights åxå. Bara blommor. Pizzerian hade pubkväll i går så vi gick dit och tog en öl, men alla var överens om att det är trevligare hemma i vårt badkar. Dansade tryckare med Greger till underbara Eagles. Kul Kul :)