Matproblem

En enda dag är man alldeles ensam. Alla ungar borta. Då kommer plötsligt frågan, vad ska jag äta till middag? Nu har jag alltså chansen att vräka i mig något som bara jag tycker om. Nåt som det var länge sedan jag åt. Börjar fundera bakåt, leta i matminnena. Det får inte vara för bökigt, ta för lång tid, vara för många ingredienser. Då har man helt plötsligt lite mindre att välja på. Reklambroschyr från Konsum lockar med uppstekt palt och då var jag fast. Gud så gott med uppstekt palt. Den ska stekas i smör och sen ska man hälla på lite mjölk som får stå och småkoka så att det blir en härligt simmig konsistens. Serveras med en klick smör och ett glas kall mjölk.

image84

Ensam i huset

I kväll ska jag då skjutsa ut Fredrik till studier på Strömbäcks folkhögskola. Han ska bo i ett trevligt litet rum och mysa på. Vi var där i söndags med ett lass täcken, kuddar, lakan och diverse teknisk apparatur. Där fanns en riktig liten toppenpingla som nu ska bo granne med Freppen. Det blir säkert väldigt trevligt. Mindre trevligt är att jag blir alldeles ensam i mitt stora hus, förutom en liten jyckevalp som busar på. Skönt att Sofia kommer hem på torsdag. Hon är i Hemavan på lägervecka med sin klass. Hoppas att hon hittar lite kantareller åt mamma.

image82...............image83...gott gotti gott gott

Lyllis jag

Vaknade halv sex i morse. Lyllig som en tok var det bara att kliva in på den nya toan. Tänk vad man kan njuta mycket av lite! Då var det fredag igen, solen skiner och inget kan väl kännas bättre. Jonas kommer hem från stan ikväll och vara hemma hela helgen. Då passar Sofia på att åka ner och gosa med André. Dom får ju ha hela lägenheten för sig själva. Hela helgen. Steve är hemma och vi måste se till att få till nåt riktigt gott till middag, blöta kanske? Skämtar här. Det vore kanske läge att putsa upp grillen. Vem vet hur många grillmiddagar det kan bli framåt hösten. Det gäller ju att passa på. Det är så lugnt på min arbetsplats idag. Bjurholmarna tycker nog att det är för strålande väder för att hänga på vårdcentralen.

image81

Alla kissnödiga

I kväll kan alla som behöver på toaletten komma till mig och få inviga min nya toalett. Äntligen har då denna dag kommit då rörmokarn ska komma och göra klart med toa, tvättställ och dusch. Ett talesätt säger ju att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, men jag tycket att det har varit för länge! Men gud så skönt det känns. Fredrik ska vara hemma med besten så att han inte äter upp röris, det vore ju synd. Då stod vi på ruta ett igen.

image80.. kiss kiss kiss

Åh Åh, det är skoldags!

Måndag morgon efter en mycket trevlig helg. Sofia börjar sitt sista år på Castorskolan i Bjurholm. 9:an!! Första dagen Hugo boss ska få vara ensam en liten längre stund än han är van. Man fasar för tanken vad han skulle kunna ställa till med. Äta upp alla våra kläder? Gnaga sönder alla möbler? kissa och bajsa precis överallt? Nej hoppas att han sköter sig snyggt så att man inte möts av en vedtrave när man kommer hem. Lycka till Hugo!

image79

Det gör INTE ont i mammahjärtat..

Vi hade en bra dag igår! Jag var ledig från jobbet och hjälpte min lill Jonas att flytta till Umeå. Han och tre kompisar har fått tag på en jättemysig lägenhet på Haga. Det handlades sängdynor, kuddar och täcken. Stora matkassar från Maxi. Sen gick vi på stan och shoppade lite nya kläder inför skolstarten. Det kändes lite konstigt att lämna honom när vi skulle åka hem. Ingen "go mej" hemma längre! Nej nu finns det fyra nya Hagamän!
Idag ska vi få vårt bredband till tv:n inkopplat. Då får vi bla TV 5 och det gillar Sofia, för då kan vi se OC.

image78

Globetrotter...

Ja tänk ändå vad man är ute och rör på sig. Åkte till Storuman och åt middag på en mycket fin korvkiosk igår. Ostburgare med en vältempererad Pucko! Det var inte igår. Men gott var det och notan var överkomlig. Hällregn på vägen hem.

image77.......läcker top eller????

Ska bara

Nästa helg SKA SKA SKA jag vräka i mig kräftor. Lita på det du!

image76....slurp.......

Frankrikeresenären tillbaka

Helgen har varit bra då jag har fått hem Steve från frankrike. Han har ätit och druckit gott så man dregglar när man lyssnar. Söndag var jag jour och beredskap hela dagen. Lugna gatan, 2 planerade. Idag är det så grått och trist att man kan lika gärna fördriva tiden med att jobba. Det är så trevligt när Gunnar har kommit tillbaka. I eftermiddag ska jag och Sofia åka till veterinären med Hogo Boss och vaccinera honom. Den lilla stackaren blev dålig i magen i går. Vi tränade på kommandot HIT och belönade med leverpastej på tub. Jätteduktig. Men har man bara ätit torrfoder så var det lite för mycket för en valpmage. Steve åker ikväll igen. Fredrik och Jonas ska skjutsa honom till Storuman. På Torsdag ska jag vara ledig för helg och hjälpa Jonas att flytta till lägenhet på Haga i Umeå. Senare i månan flyttar Fredrik och det känns som om det kommer att bli lite tomt i vårt stora hus. Bara jag, Sofia och Hugo.

image75.............farligt farligt, men gott gott!

Vilket väder...

Det är lite trist att sitta instängd på en vårdcentral i denna högsommarvärme. Skönt för ungarna i alla fall som fortfarande har sommarlov. Pratade med fransmannen igår kväll. Allt väl förutom att min digitalkamera har blivit stulen. Men det har jag ordnat med mitt försäkringsbolag idag och det var smidigt värre. Efter middan ikväll ska jag ta en promenad antingen för mig själv med mina stavar, alternativ två gå en promenad med valpen. Krånglet är bara att han inte orkar gå så långt så det slutar väl med att det får bli två promenader, ännu bättre:) Ungarna håller på att bygga en hundkoja valpen. Stackarna har inget bättre material än laminatgolvsplattor, men så tjuriga som dom är så blir det säkert bra. Hoppas vovven vill flytta in när den är klar.

image74........... maybe a room with a view???

Tidernas kalas

Måndag morgon efter en mycket trevlig helg. På lördag var jag på världens kalas. Anders Lindqvist har fyllt 60 och ställt till med ett hejdundrande kalas. Vi började vid fyra med mingel i trädgården, gott plock och vin. Jolly Rogers uppträdde fint utan Steve. Svåger Per-Örjan hoppade in som vikarie. Sen blev det en trerätters på älgens hus, smarrigt och gott. Gregers vänner hade naturligtvis komponerat en liten visa till födelsedagsbarnet. Dans på logen, sång och gitarr vid lägerelden. Älgens hus kom med vickning vid 02 på natten, vraps med älgkött, sallad och dressing. Det enda som fattades på kalaset var min Steve. Han är i Frankrike idag och påbörjar utbildningen på Nicolas trailern, får se om jag har honom hemma till helgen.

image73...........viva le france............