Det tredje ögat

Jag utövade yoga i går kväll. Det blir mer och mer fantastiskt för varje gång vi träffas. Vi har en fantastisk liten kvinna som leder oss in i yogan och meditationen. Hon sitter så rak i ryggen i sina vita kläder, hennes röst är som smekningar. Jag kan nu fokusera på mitt tredje öga och tycker att det är ganska vackert trots att det inte liknar mina två synliga ögon. Mantrat kommer automatiskt på varje in och utandning. Mitt stora problem är fortfarande när vi ska sjunga in oss, förbereda kroppen på yoga. Jag kan nämligen inte orden vi ska sjunga. Det är inte svenska ord och vi får ingen fusklapp. Jag frågade min fröken och hon berättade att det var viktigast att jag skulle försöka härma ljuden. De ska nämligen vibrera upp i gommen och på så sätt stimulera hypothalamus och tallkottskörteln! Låter kanske lite konstigt, men så är det. Ser fram emot nästa träff då vi ska jobba med hjärtshakrat.

I folkhälsans tjänst

Idag är jag jourhavande distriktssköterska för Bjurholm och Vännäs. Har gjort bort mitt morgonpass i Vännäs. Där träffar jag en alldels fantastisk liten dam som har passerat 100 år. Vi har alltid långa diskussioner. Hon har så fantastiskt mycket att berätta. Det känns så underligt att hon är dubbelt så gammal som jag, man vill liksom niga för henne. Hon tycker att det är så skönt att hon inte är senil. Jag försöker förklara för henne att ordet senil betyder gammal, men det köper hon inte. Hon är övertygad om att senil betyder att man är glömsk och virrig. Och det är hon inte. Det är lite bonus när man måste jobba en söndag. Några injektioner och sår har jag också tagit hand om. Handlat gomat på Ica i Vännäs. Ska göra en riktigt vitlöksstark lasagne till middag, så vi fortsätter alltså med det Italienska köket idag. Gladde min man med en liten present, en dammvippa! Tror att han blev glad men jag är inte tvärsäker. Efter middan idag ska jag uttöva mitt andra yrke som frisör, make och barn vill bli klippta. Tips till dig som vill tjäna pengar, klipp till själv och du sparar 1000 lappar på ett år. Min salong heter Le cat och jag tar en puss för besväret.

Loppis och vintermässa

Jag har ett roligt lördagsnöje. Jag går på loppis och gör mina små fynd. Vi är många där varje lördag som slåss om antikviteterna (nåja). Idag slet jag åt mig en fin pianopall. Min gamla är så trasig att det känns som att hänga knäveck när man sitter i den. Hittade också en fin blå vaxduk, en sån där som ser ut som tyg, 10kr! Dagen fortsätter med modevisning på vintermässan, och tänk där var mina kamrater Alma och Hilma, fräsiga som vanligt! Dårfinkar!!
Jag fick ingen promenad idag heller, risk finns att man blåser bort och det kan jag inte riskera då jag ska ha beredskap i kväll och jour hela dagen i morgon. Lata mamman tänker inte laga mat idag, vi får tänka Italienskt kök och beställa en pizza. Viscy Noveau, tropical/lemon får förgylla den middan.

Fredagkväll

Vilken härlig och god middag. Gratängen smalt i munnen, köttet var gudomligt. Ett nytt vin för kvällen, en födelsedagspresent av Greger och Louise, Bellingham, en mycket god shirazdruva från 2004, smakade mycket gott till. Temepraturen har stigit lite men det känns fortfarande hurvigt. Nu ska jag slappa av och sätta mig framför tv:n och lalla med i Så ska det låta! En fröjd för själ och hjärta!
Ha en hjärtligt god och skön fredagskväll!

Premiärdag

Yessss! Då var min bloggsida klar att kludda på! Naturligtvis har jag inte åstadkommit den själv. Det är tur att man har ungdomar i huset som klarar av såna här saker. Fredrik som har hjälpt mig tycker nog att jag är hopplöst korkad ibland. Men som sagt, nu är jag på banan.
Jag njuter lite av att vara ledig idag, men tänker jag efter så borde jag inte alls göra det då jag vet att det innebär helgarbete. Det är så djävla kallt ute att inte ens en katt!! vill gå ut. Underbarast i världen är att ha en öppenspis. Eldar så det ryker. Ser fram emot en god fredagsmiddag med familjen och dotterns pojkvän, sedan 1 år och 2 månader... idag!

Mej!

Jag heter Katarina och har just passerat de 50. Man och tre härliga ungar. Mitt kall är mitt yrke, dvs jag arbetar som distriktssköterska på en vårdcentral. Har ett alldeles nytt intresse och det är Kundaliniyoga. Härliga pass där man lär sig att slappna av till 100. Sommartid trivs jag utomordentligt på vår vackra 18-håls golfbana. Partaj och lite kul sådär är också en favoritsysselsättning. Under  min överläpp vilar gärna en Metropol och i mitt barskåp placerar jag gärna ett gott rött vin.