Helgkul

Måndagmorgon igen efter en mycket rolig helg. Lördagen började tidigt då jag, Sofia och Fredrik åkte upp till Skellefteå och köpte vår nye familjemedlem. Världens sötaste lille softis som passade mycket bra att heta Hugo Boss. En leksjuk liten krabat som busar på hela tiden då han inte sover och sussar gott. Han fick inte följa med på spelmansstämman i Johanneslund. En som vanligt jättetrevlig tillställning. Sång och musik hela eftermiddan, kvällen och långt in på natten. Det regnade runt om men icke i Johanneslund, tur! Söndagen ägnades helt åt den lille valpen. Jag längtar tills den blir rumsren, men det kommer väl!

image72

Galen eller ännu galnare?...

Har bestämt med Sofia att vi ska åka till Skellefteå på söndag och titta på, kanske köpa en liten softisvalp. Jag kan inte låta bli trots att jag vet att det inte är det bästa för min astma. Varför måste jag älska hundar? Sofia är lycklig till galengränsen. Blir bra för henne i höst när alla ska flytta till Umeå att dalta på med en ny liten diiischä. Vi har redan döpt denna lilla buse. Han ska heta Hugo, Hugo Boss!

image71..........HUGO BOSS!!

Goda nyheter

Fick just ett roligt telefonsamtal. Min kusin Karin har blivit mamma till en liten pojke, nummer tre i ordningen. Han föddes mitt i fruntimmersveckan på Sara dagen, det blir nog en tuff grabb det!! Allt hade gått bara bra och den lille vägde drygt 4 kilo. Tänk jag visste inte ens att hon väntade barn igen. Varför har ingen talat om det för mig? Men det är som vanligt, allt skvaller passerar förbi mig utan en krusning. Kul i alla fall!

image70

Framgångar

Jippi! I morse fick jag in mina linser utan större besvär, skam den som ger sig, övning ger färdighet!! Behöver alltså inte se ut som en fiskmås i ögonen hela förmiddan, tack!! Det regnar surt här idag så det känns faktiskt bara skönt att befinna sig på jobbet.

image69

Back to reality

Ja då hade man gjort första dagen efter semestern. Hade glömt de flesta lösenorden och koderna. Kom inte ihåg hur telefonen fungerade. Då har man släppt ordentligt. Börjar med en glad nyhet: vi har INTE jour i veckan så jag kommer att kunna gå hem kl 15 på dagarna. Haft sådär en 30 samtal på återuppringningslistan. Har måst klaga på SVR utan resultat. Skickar Vännässamtal till mig och då kan man ju hålla sig för skratt. Kul att träffa arbetskompisarna igen. Har beredskap i kväll och hoppas på en lugn sådan.

image68

22 juli-22 grader varmt

Steves födelsedag. Ett år kvar till jämt! Får naturligtvis det han önskar + några trisslotter(ingen vinst) Sen drar han med nya bilen mot Laxå, det är en födelsedag det!! Jag har börja-jobba-igen-ångest. Sista lediga dagen. Fy farao så djävligt det känns! Jag vill bara vara ledig och ha det skönt. Man vet ju vad man ska tillbaka till. Jag har önskat ibland att man jobbat på restaurang. Där har dom fullständiga rättigheter. På vårdcentralen tycker jag att vi bara har fullständiga skyldigheter. Vara allt och alla till lags, alltjämt! Har promenerat idag så fötterna blöder! Upptäcker att jag har just nött upp mina svarta Foppaskor. Det är bara en millimeter mellan mina fotsulor och asfalten. Då måste jag alltså nöta vidare på mina gula! Slagit en hink på rangen med mina pojkar. Känns skönt att svingen sitter.

image66           image67

Snyft

Har precis läst ut boken. Den bästa av alla. Önskade hela tiden att den aldrig skulle ta slut, men nu är det ett faktum. Måste snarast inhandla de andra två böckerna av författaren. Ska börja ladda inför kvällen festligheter på Åparken. Alla grabbar riggar för fullt. Två generationer ska tillföra Yttråborna en fantastisk kväll. Vädret håller sig i shack. Maria fixar goda köttgrytan i köket och det börjar lukta gott. See You!!!

image65

Semesteretapp 2

Efter en veckas regnande och kallväder hoppas vi nu på att solen vill komma tillbaka. Packar nu för att åka till Östersun, Ytterån och våldgästa våra vänner där. Det blir spelning i Åparken på lördag. Både seniorer och juniorer ska stå på scen och visa vad de går för. Sen fortsätter resan till Ytterhogdal och träff med Steves föräldrar och brodern från Stockholm. Det ska bli roligt att träffa Urban igen, det blir ganska långt mellan gångerna. Nu vill jag att denna vecka ska gå riktigt långsamt då det är den sista av årets semester.

image64

Gråtrist

Tänk så påverkad man blir av vädret. Känns inge kulo att det är grått och kallt i juli. Man får försöka roa sig så gott det går. Ett bra sätt är ju som bekant att läsa en bra bok. Det brukar ju ingå i semsterplaneringen att ha läst minst en bra. Just nu läser jag Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Brukar inte gilla den här typen av bok, men den är faktiskt riktigt spännande. Det är synd att herr författaren inte längre finns med oss här på jorden. Det hade varit kul om han kunde producera mera! Har umgåtts med min syster i eftermiddag. Hon har hjälpt mej med kartan i bloggen, thank you. Sen promenerade vi upp till stugan tillsammans. Skulle titta på hamsterbäbisarna men dom verkade sömniga eller blyga?

image63............SÖTIS.......

Jasså, är det så här det ser ut!

Var i stan igår och provade ut mina progressiva linser. Det tar en väldans tid innan allt är klart. Längsta tiden går nog åt till att lära sig sätta i plocka ur de små knappt synbara föremålen. Dom fastnar på fingrarna, hamnar på sniskan, halkar iväg osv. helt ok att få in dom på plats men hellsike vilket krångel att avlägsna dom från hornhinnan. Nåja, en fantastisk upplevelse att kunna ta en tidning och läsa de minsta bokstäverna utan bekymmer. Dessa ska nu justeras x flera innan de är helt ok. Glasögon bye-bye!!!!

image62

Okey, vadårå?

Jag har semester!! Glömmer bort både blogg och privat dagbok. Tre veckor har gått och jag har två kvar. Jag har det så underbart. Har hunnit med så mycket. Utlandsresa, midsommar, marknadsdagar i Bjurholm, den traditionella sommarfesten hos Bodil. Golfrundor tidigt på morgonen, sol och bad i kalla Agnsjön på eftermiddagarna. Just nu lite regn och rusk men då finns ju Flickan som lekte med elden. Finns massor av jobb i tvättstugan oxå. Steve har åkt iväg på körrunda upp mot Bodö. Kommer hem på torsdag och då ska vi packa väskorna och åka till Ytterån och kamraterna där. Spelning på Åparken på lördan så det blir väl rep hela fredag natt. Som vanligt. Vidare till svärfars i Ytterhogdal. Hoppas att träffa Susanne. Urban, Steves bror, ska oxå vara hemma, kul att träfa honom, det var länge sen. Som sagt, det är mulet och grått men solen skiner igenom i mitt sinne. (Gud så tungt!) lIvet är Lajban!!!!!!!!

image61....söt, men inte min!!