KLÄDVAL

Idag är det SOMMAR! Rystedt har shorts på jobbet. Man önskar bara att det kunde vara en annan kulör på benen!

image45

SOMMARHOBBY

Freppen har köpt en jättefin optimistjolle. Vit och fin med stilrent, snyggt segel. Spännande och roligt. Går naturligtvis att använda till ett stilla aborrmete också. Hoppas det blir fint väder i helgen så att skepparn kan få sjösätta. Tänk att sommaren snart är här. Har en lite tung vecka på jobbet då både kollegor och läkare fattas. Vår vikarierande doktor denna vecka fick ge sig av hals över huvud i morse då han fru hade åkt in på förlossningen. Lycka till Efrem!

image44

Date med Peter

Ser fram emot en trevlig kväll med mina arbetskamrater. Vi ska ner till Umeå och gå, springa lunka vårruset. Peter Siepens ska värma upp oss innan start. Med joggingskor och nummerlapp (2121) ska vi ta oss fram en runda på hela 5 km. Sedan blir det den traditionella picnickkorgen från Pastejköket. Brukar smaka förträffligt. Hoppas att det fina vädret håller i sig hela kvällen, det brukar regna!

image43

Konfirmation

Yess, Sofia är konfirmerad! Vi har haft en väldigt trevlig helg. Lördagens förhör i kyrkan liknade 40-tal, men so what, duktiga var dom! Gofika och presenter när vi kom hem. En mycket vacker diamantring pryder nu ringfinget på höger hand. Ett vackert silverkors med kedja från kusinerna och moster o morbror hänger runt halsen. Jag blev så förundrad i kyrkan när konfirmanderna gick ut, tyckte att jag kände igen låten men kopplade inte direkt. Det var Simon & Garfunkels Bridge over truble water! Det är inte riktigt den låt man väntar sig i kyrkan. Detsamma idag vid nattvardsbordet ljöd tonerna av samma melodi från en mycket lågmäld orgel. I dagens predikan sjöng prästen en sång för konfirmanderna som man inte heller är van att höra i kyrkan, Alfreds drängvisa från Emil i Lönneberga. Budskapet var att hur man än lever så kan man bli förlåten och komma till Guds himmel. Det känns trösterikt! Alla i kyrkan applåderade och njöt av det fullständigt underbara att kunna bryta från all tradition. Han är en härlig präst Mikael. Jag har heller aldrig hört ovannämda låt vid ett nattvardsbord, men det var underbart!!
Jag har fått en väldigt vacker orkidée som morsdagspresent idag, fyllt på min samling i köksfönstret.

image42

Oj Oj Oj

Vilket supertrevligt kalas jag fick vara på igår då! God mat, trevliga människor, mycket sång och musik! Kul att vår inövade blommor och bin show blev så uppskattad av jubilaren, tårarna trillade nedför kinderna, så rörande så. Fick dricka något jag aldrig smakat förut, äkta Italiensk Grappa som Karin köpte när hon var i Italien nyligen. Så gott så gott. Speciella Grappaglas hade hon naturligtvis också, vackra handblåsta små smycken. Känner mig lite trött idag men det följer ju med när man inte har vett om att lalla iväg hem förrän det nästan är morgon.

image41

Mygg

Årets första myggor! När vi satt nere på lilla Åland hade Greger myggor surrande runt sitt nyrakade huvud. Usch då, nu är det alltså dags igen. Vill att Apotekets Mygga skulle kunna fungera ännu lte bättre. Det är det som är kruxet med myggmedel. De lovar ofta mer än vad de håller. Kli kli kli kli kli........

image40

Bröllopsdag

Idag har vi varit gifta i 21 år!! Det är en ganska lång tid. Har fått rosor av min man och vi har badat skumbad och haft det skönt. Kärleken blomstrar likt rosorna i vasen. Har varit med Greger och Louise och huggit björk som vi ska ge Janne som en av 60 års presenterna. Fikade gott nere på lilla Åland. Greger berättade i stort sett hela Kalevala sagan som vi diskuterade. Kvinnorna låg inte så bra till. Tur att tiderna förändras.

image38

Gravvård

Idag har jag varit och inhandlat 10 vita, fina penseér och planterat på graven. Väldigt fint blev det!
Lite halvtråkigt väder att vara ute. Städar och donar inomhus i stället. Steve målar greklandsblå dörrar nere i källaren. Till middag idag ska jag för första gången steka färska tonfiskfileér. Hoppas att det smakar gott. Sen ska kamratern komma och vi ska ha kostymverkstad, kul.

image37

Frystorkat

Ibland blir man så fundersam. Det finns så många konstiga funderingar. När man hör ordert frystorkat så tänker jag genast allergitabletten Clarityn som smälter så fint under tungan. Frystorkad mat att packa ryggsäcken med vid fjällvandringar. Nu är det tydligen på gång att man ska kunna frystorkas efter sin död! Ja men hallå, då kan man kanske förvaras i en gammal tablettask som det står Läkerol på. I och för sig ganska smart. Vi kommer att rymmas många på en kyrkogård. Eller behöver man inte alls förvaras på en kyrkogård. I en jackficka hos någon anhörig vore kanske trevligare! Tänk att vara en liten tablett! Hoppas inte att någon stoppar in mig i munnen.

image39

TGIF

Äntligen fredag igen. Vad denna vecka har susat iväg. Hoppas på en lugn dag i folkhälsans tjänst. Ser ut som om solen håller på att bryta igenom och det inger hopp. Skall göra en synundersökning på Jonas idag. Han har äntligen fått ändan ur vagnen och vill fixa tillstånd för övningskörning, vilken lång startsträcka!!! I morgon ska kompisgänget träffas hos oss och tillverka kostymeringarna inför Jannes kalas, det kommer att komma bilder på ffa herrarnas mundering. Tjejerna kommer också att tilltala kameralinsen. Har ett utvecklingssamtal med Sofia och hennes lille Per vid lunchtid. En liten vinslurk får väl förgylla kvällens skumbad..........

image35

SOL

Vilken ljuvlig morgon! Solen skiner och fåglarna kvittrar så gott. En härlig morgon när alla var uppe i god tid för frukost och lite morgonumgänge. Känner mig lite ensam utan kollegan men hoppas att denna dag blir lika lugn som gårdagen. Ser fram emot kvällens promenad upp till rangen. Går hand i hand med ruffhäxan, slår en hink, promenerar hem igen. Har övat på sången till Janne som ska fylla 60. Har tänkt att om jag sjunger den några gånger varje morgon så ska väl texten sitta i ryggraden till 19/5.

image34

I mammas fotspår

Historien upprepar sig! Fredrik har fått besked att han kommit in på Strömbäcks folkhögskola för att läsa upp sina gymnasiebetyg. Oj vilka minnen som bubblar upp i mitt huvud. Allt från Ylinen till förlovningsringar. Tord, Conny, Per Söderström, Helene. Hoppas att han får en lika trivsam tid därute som jag hade, det unnar jag honom verkligen. Idag är en oskriven dag än så länge. Kollega Gunnar är borta på tjänsteärende i två dagar och då brukar det kunna bli lite ruschigt. Fortfarande pipig i bröstet och känner mig väl väldigt less på det. Att det ska behöva ta sån tid att få kontroll på alla leukogener i systemet.

image33

Äntligen golf igen!

Detta är väl ett tecken på att sommaren närmar sig. Har varit på rangen och slagit min första hink för året. Helt underbar känsla. Det kändes som om jag aldrig skilts från mina klubbor sen förra hösten. Slagen satt som picken i Greta! Just nu är det bara värmen som fattas. Har också inhandlat gamla jeans som ska få bli shorts i sommar. En underbar pelargonia som är nåt av det sötaste jag sett på länge. Risk för magsjukeepidemi i familjen. Steve löper upp och ner på toaletten och Jonas börjar knorra lite.

image32