Födelsedag/jourhelg

Ja men nog är det väl själva s..... att man ska behöva jobba när man fyller år! Jag får väl göra det bästa av situationen. Sofia ska åka ner till stan i kväll. Steve kommer väl framåt kvällen. Vi ska till stan i morgon och se om vi hittar nån liten present till lill katatia. Jag önskar mig en ny parfym och en ny handväska. Får se om mina önskningar går i uppfyllelse. Sen måste vi väl pynta lite till advent. Lite ljus och några småtomtar kanske!

image155         image156

Torsdag

Lika kallt idag! Gårkvällens promenad med Bossen var hurvig. Jag tror att han också upplevde det kallt, han hade en speciell gångstil. Tassarna var uppe i luften längre än vanligt. Sen blev det att krypa ner i TV soffan med Fia. Vårt favoritprogram avnjöts med röda äpplen och en kexchoklad. Hoppas på en lugn dag på jobbet idag också.

image153 Spännande!

Strålande dag i slutet av november

Strålande sol mot en gnistrande snö. Kan det bli bättre? Joodå! Vi har ingen läkare på vårdcentralen resten av veckan. Den enda vi hade fick åka på läkarstämma i Stockholm!! Då är det lite lattjo lajban att jobba. Herregud, vad som helst kan inträffa. Tryggt och bra.

image152 lyser med sin frånvaro!!!!!

Less ibland

Jävlar vad jag blir less på alla SURA människor! Vad är det för fel. Att alltid behöva vara sur och snäsig det måste ju ta på, eller? Man undrar hur dom egentligen har det med sig själva och sin närmaste omgivning. Kan dom inte skärpa till sig bara nån gång då och då i alla fall? Nä nä det är väl för tungt antar jag. Dom kanske inte ens är medvetna. Ska man tala om det för dom och iså fall hur? JÄVLAR VAD SUR DU ÄR!!!!! Poppis man skulle bli!! Det värsta är att dom oftast är i den åldern att man inte ens kan fråga om dom har mens eller PMS.

image151 skärp er!!!!!!!!

Ny vecka

Det har varit en rolig och skön helg! Julgalan på fredag var trevlig. God mat och en så där show. Det var väl framför allt ljudet som dissade lite.
Sofia och jag tog en tjejdag i Umeå på lördag. Nya vinterskor till Flisan. Nåja vinter och vinter, vanliga Reebook, i mina ögon inga bra vinterskor! Gick och dolade lite och handlade mat innan vi åkte hem. Tapas till middag. Steve kom sent, halv nio. Kvällen för oss själva då alla ungdomar var på UG. Fredrik jobbade. Lugn och skön söndag. fredrik och jag satt och spelade geni hela eftermiddan, Jag vann!! Fläskkotletter till middag. Steve fick en kort helg, var tvungen att åka direkt efter middan. Jag var dödstrött och la mig redan halv nio och sov så gott hela natten.

image150

Rolig fredag!

Beskrivet i överskriften! En rolig fredag. Chefen har bjudit alla medarbetare på tre älvar på Julgalan i Umeå i kväll. Julbord, massor av artister ex E-type, Markoolio, Sofia Källgren m.fl. Sen blir det dans fram till småtimmarna. Arvingarna och Smalare än Tord ska underhålla oss. Jag och Gunnar har ordnat med busstransport till och från. Det ska bli så himla roligt!! Tack Anders!!!

image148        image149

Middagstips

Förra gången jag var alldeles ensam och fick äta precis vad jag ville var det helt plötsligt svårt att hitta på nåt. Situationen är densamma idag, ensam till middag. Som en blixt från klar himmel kom det i huvudet....LUTFISK!!!!
Herregud så gott. Och då slipper ju hela familjen (utom Hugo) känna den vidriga doften. (inte min åsikt) Vitsås, måste kanske skriva bechamelsås så inte min kockstuderande son protesterar, kryddpeppar och salt som enda tillbehör!! Sen ska jag ha en lugn och skön kväll. Vädret tillåter en lång promenad med busebasen.

image147

Läkemedelsstämma

Hade en trevlig dag i Umeå igår. Ca 400 sjuksköterskor samlades till Umeås första läkemedelsstämma för sjuksköterskor. Matnyttig och bra information. Matnyttig var också lunchen. RÖDING! Det är långt mellan gångerna man får denna delikata fisk nu för tiden. Hann också inhandla födelsedagspresent till Karin Ådén som fyller år idag. Stort grattis till dig!!

image145..........image146Till Karin dagen till ära!

Dyr helg

Har väl gjort av med några rullar hushållspapper under helgen. Var även tvungen att tvätta påslakan! då är det snorigt värre. Känner mig något lite bättre idag! Ser i dagens tidning att Lars Winnerbäck gjorde succe i Umeå i helgen. Hoppas att mina gossar njöt av extranummret !!!

image143.......image144

Nu är det riktigt synd om mig!

Vaknar och är så fruktansvärt förkyld. Det rinner ur näsa och ögon. Det känns som om man hade en hel majbrasa bakom näsan. FY! Det blir att vräka i sig Kan Jang, vitlök och c-vitaminer. Man är less innan det riktigt börjar. Vill inte!!
Kallt ute idag. Det var visst 16 grader tidigt i morse enligt en hurtfrisk person vid bankomaten. Han tyckte om kyla han! En riktig karla-karl! Huvva huvva.
Vi klippte loss limningen från Hugos öra igår och det ser så fint ut. Det lyckades, nu ser båda öronen likadana ut!

image142mammaaaa


Sol=Sommar?

I så fall är det högsommar i Bjurholm idag! Men det var inte sant. Det är ju vinter. Gnistrande vit snö bländar det lilla ögat! Men något som är riktigt sant är ju att det är FREDAG igen!! Ny storchef ska presentera sig här idag. Ska man niga fint eller??Helgen är fortfarande ett oskrivet blad. Har bara tänkt ha det lugnt och skönt. Fredrik och Ante kommer hem och det blir så roligt så.

image141gammal men fin!!

Fullsatt kyrka i Bjurholm

Vilket uppträdande i kyrkan!!! Astrid Lindgren hyllades. En otrolig ensemble genomförde ett fantastiskt program. Bodil hade skrivit ett mycket fint porträtt av författaren. Hon läser så otroligt bra. Janne och Roger spelade förträffligt, som vanligt. Pipan i Tinas röst går inte av för hackor! Och barnen! Anna, Saga och Oliver var så duktiga!! Så kul att det kom så mycket folk, det är inte ofta det är knökfullt i Bjurholms kyrka. Det var så fint alltihop att det var svårt att hålla tårarna tillbaka ibland. Tack till er alla!

image139          image140

Fler bemärkelsedagar

Grattis Hugo Boss! ½ år idag! Firades med en extra levergodis i morse.

image138

Värd att firas

Vår kära Astrid Lindgren fyller 100 år idag. Vilket partaj det skulle ha blivit om hon fanns här på jorden. Jag tror att alla människor har någon typ av relation till Astrid. Genom hennes sagor känner vi henne alla på ett eller annat sätt. Jag ska gå till kyrkan i kväll och lyssna på mina kamrater som satt ihop ett program dagen till ära.

image136 och en av hennes kära figurer image137

Tack för det!!

Fick äntligen idag ett ord på min sedan tidig ålder rädsla för fåglar. Katt som jag är blir jag paniskt rädd för minsta lilla gråsparv. Det är en fobi med ett alldeles eget namn! Jag, en Alektorofobier!! Betyder egentligen att man har en fobi för kycklingar men jag tror nog att alla fåglar kan räknas in där!

image135 Skulle aldrig någonsin våga hålla i något dylikt!!!!!

Farsdag har passerat!

Mina barns lilla pappa slapp slips, kallingar och strumpor i år. Han fick en liten burk äkta älgost! Den ska sparas till något läckert tillfälle. Vi har sovit dåligt i natt då den lilla pappstackarn var tvungen att stiga upp halv fyra för att åka iväg till Storuman. Vi är nog alla lite trötta idag. Ordningen i familjen är återställd. Alla gossar borta så det är bara jag och Sofia och voffisen hemma.


image134


Ja Ja Ja

Jag har oxå klippt mig!

image133

Äntligen Fredag (hette visst ett tv program)

Dagen börjar så bra. När jag kommer hem till lunch har Steve stekt rödspätta med räkor, kokt potatis ruccolasallad dill och citron. Dukat fint med levande ljus. Bara att sätta sig ner och njuta. Det är min man det!! Lugn eftermiddag på jobbet då vi har Theostäng från kl 12. Pojkarna och Ante kommer från stan i kväll. Fredrik har sin jobbarhelg på Pl3jset. Regningt och ruskigt väder så inte ens Hugo Boss tycker att det är kul att gå ut. Det blir nog bara en lång skön helg i lugn och ro. Härligt! Vi får godis godis till eftermiddagsfika idag också. En stor smarrig fruktsallad tar upp en hel hylla i kylen. Det är härligt med elever som bjuder gott när dom gjort sin praktiktid klart. Vi kunde alltid ha såna!

image132

Imponerande

Vi har haft en läkarstuderande här hos oss i två veckor, Kristina. Gissa om man blir imponerad när hon lyckas fixa ett tack och hejdåfika som tar hänsyn till alla allergier och intoleranser vi har bland personalen. Ägg, gluten, laktos, fruktos, socker, skaldjur. Hon bjuder på en härlig chokladkaka baserad på mandel och kakao. Till serveras hallon och blåbär. Tack Kristina!!

image130        image131

Otrevligheter och usch och fy

Det händer otrevliga saker här i Bjurholm. Kvinnor blir misshandlade och våldtagna! Varför kan vi inte bara få vara ifred från sånt? Man blir både ledsen och förbannad. Vad är det som händer? Blir tvungen att läsa en bok som heter Sista slaget. Bra bok, där man blir väldigt uppmärksammad på att det förekommer nog mer ofta än vi tror. Signalerna finns där. Är det av rädsla för konsekvenser som vi blundar? Vi måste hålla ihop vi kvinnor, tjejer! Vi både kan och vill och törs, så det så!!

image129

Resehelg

Ett evigt rännande! Söndag följdes vi upp till Storuman. Steve hade bilen där uppe och Fredrik följde mig som sällskap på återfärden. Snöväglag hela vägen och inte ett gruskorn så långt ögat kunde se. Men gud så många vackra vyer vi såg på vägen upp. Varken jag eller Fredrik hade ju nån kamera med så vi får memorera dom i huvudet. Väl hemma slängde vi i oss lite käk för att sen fortsätta med Fredrik ner till Strömbäck. Sen åkte jag till min syster för att övernatta hos henne. Drack en god kopp Womens Tea. Surrade en stund innan vi båda var så trötta att det var bara sängen som gällde. Hade ett skönt varmt täljstenshjärta att gosa med innan jag somnade. Upp tidigt i morse för att åka in till stan och köa på Clip. Blev en fin page, men oj så kort det känns. Handlade en ny "den lilla svarta" och en fin aftonväska till. Racet hem och till jobbet! PUH!!

image128

Kul i repris

image127

Allhelgonahelg

Då var det helg igen! Allhelgona. Ikväll ska jag gå till kyrkan på minnesgudstjänst. Det är så vackert när hela kyrkogården är en ljusgård. Man kan vandra där länge och bara njuta. Lite sorgligt att sitta i kyrkan och se alla gråtande, sörjande som mist nån anhörig under året. Det brukar också vara väldigt vacker musik som kyrkokören och församlingen sjunger tillsammans. Jag älskar psalmen I himmelen!!! Jag tycker inte om allt amerikanskt tjafs med hallowen, trick or threet, spöken och pumpor! Det är inte vår grej!!

image125..............image126

Katarina och inget annat tack!!

Man blir både förvånad och förbannad när ens arbetskamrater inte vet vad man heter. Vi har jobbat ca ett år tillsammans och människan kallar mig Katrin!!! Kan inte folk skärpa till sig? Lika tokigt om jag skulle kalla Gunnar för Gunnel, ok tjej och killnamn men det är ju lika fel!

KATARINA