Suckstolen hemma igen

Var ute hos Anders och Anna-Lena på vackra Ljusåker igår. Drack kaffe och gick runt och tittade på all den fina växtligheten i rabatter och små oaser. Dom skulle åka ner till Stockholm igen. Jag får återta suckstolen till mina spökens stora tillfredsställelse. Det har varit en sån turbulens i vårt hus sedan Anders tog med den till sitt 60-års kalas. Kändes väldigt skönt att ställa in den i går kväll igen. Våran lilla valp var ovanligt lugn hela kvällen. Annars brukar han förlja NÅGOT med blicken och gärna morra lite.

image97..........image98.....

Skönt

Vi har en härlig vecka jag och Sofia. Hon är ute på prao hela veckan hos Siv Stensson och frissar på. Hon ska vara ledig i morgon och då passar jag på att ta ut en dag flex. Hoppas på finväder så vi kan göra nåt roligt. Blir det dåligt målar vi väl badrummet klart. I kväll är det revyträff igen. Hoppas att det blir en bra uppslutning så vi får något gjort. I eftermiddag ska jag få jobba med den förre överläkaren på barnhälsovården, Hans K:sson Blomqvist. Han gästspelar hos oss nån dag per termin och tar alla 5-6 åringar. Jag vaccinerar alla med poliovaccin. Det är roliga dagar det!

image96........aj aj aj :(

Miss i planeringen

Det blev ingen god fiskmiddag i helgen. Freppen bestämde sig att komma hem i helgen då han skulle jobba extra på Pl3jset. Naturligtvis är han välkommen hem. Vi har ätit gott i alla fall. Lasagne på fredag och en härlig skinkstek med kantarellsås på lördag. Har varit på valpkurs i eftermiddag. Vilket hundliv. Har svårt att få Hugo att koncentrera sig på mig då det är så många andra valpar som gnyr och skäller om vartannat. Vi tränar sitt och stanna och ligg och stanna. Det går alldeeles utmärkt hemma men det funkar inte i Lill-Vännäs. How comes? Steve har åkt, Fredrik har åkt tillbaka till Strömbäck, tack och lov att Sofia är på väg hem. Har fortfarande en ryggkota på glid så ryggen ömmar och djävlas. Får prata med kamrat Annika i morgon och be att hon hoppar på min baksida.

image95

BF+dog

Vilken helg att se fram emot. Steve och jag ska ha barnfritt! Lite ovanligt. Men så skönt. Ska fixa till ytterdörren klart. passa på att äta fisk, dricka lite vin, slöa-slappa. Tänk om man kunde skicka iväg doggen på partaj nånstans åxå det vore det ultimata. Men jycken är så mattesjuk att han skulle väl gråta ihjäl sig. Så är det små varelser. Läste nånstans att en hund har en filosofs själ, vad betyder det tro? Inte en blek.

image94......med kantarellsås!

Duktig eller inte?

Man kan se mycket med statistik. Jag har lyckats dra ner Bjurholms telefonsystem v 37 med hur många procent som helst. Från 98 till 40 typ......Får genast en fråga från chefen....Vad hände?? Tur att man alltid har en bra förklaring.Man kan ju inte alltid va på topp! Nog om detta. Strålande dag i Bjurholm. Nån grad kallt på morgonen men strålande sol. I kväll ska Dårfinkarna träffas och börja köra manus. Jag ska bla annat va poliskonstapel, svordomstant, födande kvinna och bärplockare! Fia målar badrum så det ryker, jobbar med specialarbete och gosar med Hugo. Vi har det väldigt gott!

image93

Bloppis

Herre gud i himmelen så gott det är med blodpudding. Det var nog hundra år sedan jag åt denna perfekta husmanskost. Fia tycker också om bloppis så vi passade på igår kväll då vi nu för tiden äter middag ensamma, hon och jag. Vi bestämde att vi kan äte det lite oftare.

image92

Veckans första dag

Läste ett citat i dagen vk som löd: Måndagar är ett jäkla sätt att fördriva en sjundedel av sitt liv på. Det stod inte vem som hade uttryckt sig så fullkomligt tydligt. Men jag håller med. Men jag har ju en förkärlek till måndagar för då får jag krypa ner i tv soffan och se Ceasar Gillan, hundpsykologen som gör underverk med alla hopplösa vovvar. Ser fram emot kvällens avsnitt.

image91

Pling-Plång-Middagstipset

För dig som fortfarande inte bestämt vad du ska äta till middag ikväll kan jag rekommendera porterstek med potatis. Ett glas gott rödvin till är inte fel. Men har du inte planerat middan än så kommer du att svälta ihjäl innan denna delikata rätt är klar, så du får nog anlita mamma scan! Eller nån annan snabbmatsrestaurang.

image90 kalas!!

Shopping i Beverlyholmes

Grådisig lördag som måste fögyllas. Varit ute på shopping med kamrat Bodil. Först hos Bengan och köpte en fin hundkorg till Hugo Boss. Tyvärr verkar han livrädd för den, vågar inte kliva på! Är det en hare eller en hund?? Fortsatte till boutiqe Kupan och inhandlade en alldeles underbar tröja.Sen följdes vi på systembolaget för att handla en flaska vin. Och där visar sig då min totala okunskap i ämnet cinzano drinkar. ALLA kunder hade naturligtvis druckit Limetto! Alla utom jag!! Hur kan det vara möjligt? Kände mig verkligen ute. Åtgärdade detta med att inhandla en flaska av dennea ytterst populära dryck. Ja det gäller ju att hänga med! Steve och Fredrik hjälps åt att spika pärlspont i toaletttaket. Sofia är och hälsar på pojkvän och bror i Umeå.
Har förresten inskaffat en klicker, och ska nu klicka in vovven.

image88         image89

Sömnbrist korrigerad

Gick och la mig halv nio i går kväll. Sov som en gris ända fram till halv sju i morse. Känner sig nästan lite groggy när man sovit så länge, men ack så ljuvligt. Grissov!!

image87

Trött söndag efter en fantastisk lördag

I går var jag och Steve på kalas. Stugsista hos Greger och Louise på lilla Åland. Den åländska flaggan vajade som vanligt på en gammal hässja. Knytkals där alla hade med sig egen mat och dryck. Vi frestade på med kräftor och västerbottensost. När maten var överstökad var det då dags att krypa ner i det varma vattnet i badtunnan. Herre gud så skönt. Vissa modiga badade dessutom i Leduån. Inte jag! Karin hade hade varm punch med sig i termos och det värmde gott fram på nattkröken. Hon hade dessutom med sig en liten badanka till tunnbadet. Det är Karin det! Ankan döptes till Palle Anka. Skratt skratt skratt! Natten blev sen som vanligt. Vattnet vid tunnans lilla trapp hade frusit på så det var väldigt halkigt. Vinterjacka och täckbyxor räckte inte riktigt till! Men jäklar så roligt vi har!!!!!

image85.............image86Palle Anka