Helgrapport

Veterinärbesöket med Hugo i fredags gick bra. Han röntgades och man kunde inte se något av pipråttan. Han fick god mat och sen en spruta med Apomorfin så att han skulle kräkas. Och nog gjorde han det alltid, men inte ett spår av leksaken. Den måste ha gått ut i tarmen alltså. Nu får han paraffinolja till maten för att smörja tarmen så att den förhoppningsvis ska komma ut rätt väg.
Vi har sågat ner den stora rönnen vid infarten till vår gård. Ser lite tomt ut, men det var ett måste, den var ju nästan helt död. Varför dör ett träd??
Fredrik och Ante har varit hemma hela helgen. Grillade spett igår och det var gött-gött.


image257

Förbajade pipleksaker.

När jag kom hem till lunch idag sväljer Hugo precis en tennisbollstor pipleksak. Pep och kjöjdes och ulkade. Vågade inte lämna honom ensam hemma utan fick ta med honom till jobbet. Ringde veterinären i Vännäs och fick en tid där i morgonbitti kl 8. Då ska man röntga och ev operera honom. PUH! Om han skulle börja kräkas och verka må dåligt i kväll skulle vi få komma akut. Ännu mer PUH.

image256

Jag-någons favorittjej

Mina hälsoundersökningar är väldigt varierande och roliga. Idag blev jag utnämd till en 50 årings absoluta favorittjej när jag äntligen gav honom tillåtelse att lägga in dagens första snus.
Ser fram emot en god lunch idag när jag fått hembakat blodbröd av snälla Britt Lois. Tror nog att Hugo också blir glad över en munsbit.
Kollega Karin Strandberg fyller år idag. GRATTIS! Birthday. se är en mycket bra sida. Hade jag inte tittat där hade ingen vetat att hon fyllde år idag. Skickade genast ett MMS och gick och placerade gratulationsflaggan på matbordet i fikarummet. Tradition hos oss.

image254            image255

Tisdag

Kvällarna fylls på. I går kväll var jag och kollega Gunnar nere i Umeå på vårdförbundet. Information inför strejken. Det var så många korkade frågor, jag hade ett jädra schåå att hålla mig för skratt. Kollegan kontrade med att undra om vi verkligen skulle ha lönepåökning!!
I kväll ska jag och Karin Bjurberg laga mat i skolköket med deltagarna i Toppform live. Kryddstark köttfärsgryta med linser, paj, kikärtsbiffar. Lite pruttig i magen i natt kanske. Propeller i taket medborgare. Det ska bli spännande att gå in i skolköket igen. Kommer kanske att sakna Linkan.

image253

Negativt-Positivt

Det är alltid negativt att vara jour en helgdag. I och för sig strålande sol och bara ett planerat hembesök här i Bjurholm, men ändå. Man går med den förbajade mobilen i fickan och tar sig inte för att göra någonting. Promenaderna tog jag mig för i alla fall. Plockade vårens första tussilipaner och blev glad och lycklig. Pojkarna har varit hemma hela helgen. Spelat biljard, vårfixat mopeder och vorte klöft.
Det positiva är då när det blir måndag och jag får vara ledig, gå i pojjan när alla andra ska iväg. Ska nog mest vara ute i det ljuvliga vädret med Hugo idag.

image252

Ställt till det!

Ja nu har jag ställt till det igen! Steve hade äntligen fått tid för sin magnetröntgen på tisdag nästa vecka. Idag fick han ett nytt brev från chefen på röntgen, Börje Morian, att hans undersökning blir framskjuten på grund av vårdstrejk! Kul att vara gift med en sjuksköterska! Om ingen lösning nalkas kommer vårdcentralerna att gå ut i strejk den 5/5. Lösningen är långt borta, så jag antar att vi kommer att lägga ner arbetet den dan. I så fall blir det andra gången för mig som jag strejkar.


image251

Är det sant eller är det sant?

För första gången i vår har vi suttit ute på altanen och ätit middag. Jag satt i kortärmad topp och njöt av solen som smög sig in genom bamburullgardinen.Fick faktiskt ett glas vin till maten. Enligt SMHI ska detta väder bestå under helgen. Trist att jag ska vara jour, men jag hoppas att det blir lugnt så att jag hinner njuta lite av vårsolen. Sofia går i shorts över tights och det ser mysigt ut. Hon längtar efter att ta ut moppen, men det behövs lite förberedelser med batteriet och annat innan det går. Vi får väl fixa det i helgen. Birthdaysidan är rolig. Hittar många som fyller jämt i år, av kompisar alltså. Annars finns det nog ingen i Bjurholm som är lika insatt i vilka som fyller jämtt, som jag som jobbar med hälsoundersökningarna. Det är lite kul!
Hugo är trixig och jobbig. Trotsig, matvägrar och är allmänt knäpp. Löptikar förstör hans dagar totalt. Det enda han tycker om just nu är att långpromenera med mig.


image250Ej klar för racing!!!

JÄTTEKUL

I går fick Sofia beskedet att hon kommit in på försthandsvalet till Gymnasiet. Bild och formprogrammet på Midgårdsskolan. Det var en rosenkindad, lycklig flicka som mötte mig i dörren när jag kom hem! Grattis älsklingsflickan!!

image249

Tisdagstips för minnesslöa

Fick tips om en mycket bra sida www.birthday.se. Nu kan vi alla se till att vi inte glömmer varandras födelsedagar! Man blir påmind en vecka innan samt samma dag. Där kan man också skicka gratis mms med fina bilder!! Bra va?

image248En agenda räcker ju bara ett år, nu slipper man gå igen den för att leta födelsedagar!

Grattis Bossen!

Förlåt mig Hugo! Du är ju 11 månader idag. Du får se långpromenaden till Golfbanan som din present! Hur kul det nu kan vara eftersom det är något du får varje dag!

image247

Solmåndag

Det är skönt att vara ledig på måndagar. Förlänga helgen är aldrig fel! Hade så mycket flextid att jag var tvungen att ta en dag. Man ger ju som bekant inte bort tid till VLL. Började dagen med en långpromenad med Hugo Boss.Lite för oplogade vägar för att vara riktigt bra men vadå, solen strålade ju. Har städat hela nedervåningen. Dammsugit och skurat. Djävlar så dammigt och smutsigt det är när solen skiner in. Har bara lust att dra ner persiennerna. Men just nu så luktar det i alla fall gott! Tvättar klädberget och tycks vara stor och duktig!

image246 nyckeln, nyckeln, nyckeln!!!

Stolt och lite ävunsch!!

Mina kamrater har varit till Skottland och haft trevligt! Där ligger det lite avund ska jag säga. Blir stolt när dom har varit så duktiga! En har lärt sig dricka Guiness, den andra har lärt sig tycka om Wiskey! Det är inte dåligt med tanke på hur länge dom har varit borta. Duktigt tjejer!! Av Loch Ness odjuret inte en skymt.


image245

Fel eller?

Jag tycker nog att denna tupp är på rymmen! Eller?

image244.....Kellogs?

Tänkvärt inför helgen

Man får väl vara glad att man har lite hum om matlagning!!

image243

Vinterdepp

Tänk att man aldrig lär sig! Samma visa vartenda år. Denna jävulsnö som alltid måste sabba vårkänslorna i april. Jag blir deppad, förbannad och riktigt ledsen! Jag har aldrig trott på att det är en viss mängd av snö eller regn som bar SKA ner, men man börjar fundera. Vi är snart i mitten av april och snön bara vräker ner!
Har i alla fall varit på Värdshuset och ätit en god värmande Biff Stroganof. Vi har det lugnt på jobbet så just sitter jag och funderar på vad vi ska äta till middag idag. Alltid svårt när magen är mätt. Just nu är jag inne i en period när jag inte har nån fantasi alls när det gäller mat. Jag upplever att det bara finns korv, korv, korv!!! Äcklelmat! Jag bor ju tyvärr på ett ställe där utbudet på Ica och Konsum inte är så stort.

image242.........?

En annan Hugo, busig

image241

Dagens Hugo, nyklippt, nybadad, busig och härlig!

image240

Nyfriserade gullungar

image239

Nonsens!!!

Solen kommer starkt :)))

image238

Stöd tack!

Nu äntligen jobbar vi sköterskor för fullt för att få upp våra löner. Hoppas verkligen att vårdförbundet inte ger upp, som vanligt. Förra gången sjuksköterskorna strejkade var Bjurholms vårdcentral uttagen. Jag satt strejkvakt då. Vi lär väl knappast bli uttagna denna gång oxå. Kära alla som vill stötta oss, gå in på www.upproret och gör er röst hörd!! I nuläge är det bortåt 30.000 personer som skrivit på.
I övrigt ett väldigt trist lördagsväder. Mulet och lite regn.

image236          image237

???image235

Vad händer nu då??

I skrivande stund inte den blekaste hur denna helgen ska utforma sig. Den ende jag vet ska komma hem är Ante. Mina pojkar har inte hört av sig än. Dom kanske hittar på nåt roligare än att komma hem dell gamlen. Om solen ändå kunde skina som idag hela helgen, men tji fick vi. Prognosen lutar åt regntunga skyar. Nåja, jag får väl spela Eagles på skiva och fortsätta den njutningen. Vi ska väl i alla fall få nåt gott i krävan och bara njuta av att vara lediga.

image234...........Ser rätt avslappat och skönt ut!!!

Lappstockholm

Idag är jag i Lycksele med alla mina kamrater som jobbar med Västebottens hälsoundersökningar. Jag hämtade upp Anna och Eva från Vännäs på vägen. Startade med en god lunch kl 12, fisk med grönsaker och en god gräddig sås. Utbildning hela eftermiddan. Sen går Rose Marie Thorén och jag en promenad i ett även här soligt och varmt väder. Tittar in på Dollar Store och inser att jag måste gå in och köpa ben och grisöron till Hugo där i morgon innan jag åker hem. Prisskillnad skulle jag vilja säga!!
Middag med dans väntar i kväll.
Känns lyxigt att bo på hotell flera gånger per vecka!!! Jag älskar att bo på hotell för den goda frukostens skull.

image233

Storstockholm

Äntligen är bloggen igång igen så att jag får skriva en resume över den bästa helgen på länge! Var framme i Stockholm vid halv 2 på lördag. Östersundsbor och Oslovänner var redan på plats. En stunds vila i sängen innan vi skulle följas ut och äta middag. Vi hade fått tips om en bra Grekisk restaurang i närheten av hotellet, men vi var 14 personer, så vi rymdes inte. Nästa tips var en Argentinsk restaurang tvärs över gatan som skulle va bra, men tyvärr!!! Köttet hade nog knappast landat på grillen innan det låg på våra tallrikar. Hungriga tog vi taxi ut till Globen. Intog våra platser på nionde raden mitt framför scenen. Känslan när Eaglespojkarna äntrade scenen går inte med ord att beskriva. Snacka om ståpäls. Denna päls la sig inte förrän konserten var över. Det är det absolut bästa jag någonsin varit med om. Helt otroligt!!! Sen blev det Donken och eftersnack på hotellet.
Efter sovmorgon på söndag åt vi en härlig hotellfrukost innan avsked till vänner och utcheckning. Promenad efter Götgatan i strålande sol och gröna gräsmattor. Gamla stan, slottet, Café Opera, NK, Butteriks, Plattan, Hötorget och så mycket som man bara hinner på några timmar. Träffade Urban på NK kl 16. Guidad promenad med honom. Till Gustav Vasa kyrka, som faktiskt var en av dom vackraste kyrkor jag nånsin varit i. Trerätters hemma hos honom innan vi tog tunnelbanan tillbaka till hotellet och bilen. Det tar alltså bara 5 timmar med bil från Stockholm-Bjurholm! Det ni!!

image232