Fredag

Vilken vecka detta har varit! Hela Bjurholm håller tydligen på att dö i förkylning! Det har varit sånt tryck så jag är alldeles less. Steve är hemma och sjukskriven några veckor. Han måste ju snart bli bra i sin rygg. Jag och Elisabet ska till Vännäs i eftermiddag på diabetesträff. Vad gör jag där?? Vi ska ta en första provtur med vår nya leasingbil volksvagen Touran. En svart  tjusig sak. Fredrik och Ante kommer hem i kväll. Fredrik ska jobba på ug. Sen har dom sportlov nästkommande vecka så huset kommer att vara fullt. Hoppas helgen kommer att bjuda på fint väder så att jag och Hugo får våra långpromenader. Han är lätt överaktiv just nu då långpromenaderna uteblivit många kvällar denna vecka!
Ha en riktigt skön helg ALLA!!

image216   fast den är svart!!!

Inte möe-men alltid något

Jag har det ganska lugnt omkring mig just nu. Det händer inte så mycket. Steve är hemma och skulle få träffa dr Maria idag men det körde ihop sig. Hon tyckte synd om honom som blev så styvmoderligt behandlad, men han klarar sånt. Vi gör ett nytt försök i morgon. Vi fick åka ut med poliseskort i stället. Synd om folk som inte mår bra!
I kväll ska vi ha revyträff. Steve har bestämt sig att inte vara med i år då det inte är riktigt förenligt med hans jobb. Med det så tror jag att jag också står tillbaka denna gång. Jag tycker att jag har ödslat så mycket tid som inte har varit så effektiv. Det är ju så roligt just den veckan vi spelar, men resten av året kan jag avvara.
Hotell bokat och klart inför globentrippen och Eagles. Vi ska allihopa bo på hotell Malmen. Även Gilliams från Oslo ska vara där då, men tyvärr får vi inte gå på konsert tillsammans. Dom hann inte med lördagen utan fick biljetter till söndagsföreställningen i stället. Å andra sidan så har dom ju sitt roliga kvar.

image215

Grattis bloggen 1 år

Härligt! Idag är det ett år dedan jag började blogga! Jag älskar min blogg och tycker att detta är jättekul. Den har roat mig och jag tror att den har roat andra också.
Underbar lördag. Tog en långpromenad med Hugo upp till golfbanan i morse. Strålande sol och flera +grader. Fredrik och Andre är hemma. Rullat kötbullar på ett kilo och väntar nu bara på att potatisen ska bli klar. Välkommen Anna Åden på köttbullmiddag.
Stevestackarn har fortfarande lika ont i ryggen. Jag tror att detta är ett diskbråck och inte alls någon ischias. Om han inte är bättre nästa vecka tänker jag ta honom till doktor Peter. Detta går inte alls ann.

image213

Skellefteå ToR

Måndagen startade tidigt. Vaknade redan vid 04 då Steve gav sig iväg. Kändes skönt att få dra täcket över huvudet en stund till. Gud så otäck ringsignalen på mobilen är vissa mornar. I morse var en sådan!! Åkte härifrån kl 07. Hämtade upp Anna i Tvärålund och vidare upp till Skellefteå. Framme på Anderstorps vårdcentral kl 10. Började med en fika. Jag gillar det glutenfria hårdbrödet. Synd att det är så DYRT, annars skulle jag ha det hemma. Trevliga damer beskrev på ett mycket pedagogiskt sätt hur dom kör hälsosamtalen i grupp. Jag tilltalas inte av sättet då jag tycker att det är 100% kvalitetssänkande. Håll med mig!! Solen i ögonen och snörök hela vägen hem. PUHHHH!!!
Väl hemma middag med Andre och Sofia. Det är ett riktigt garailväder ute så jag vet inte om jag ser fram emot kvällspromenaden. Lycka är i alla fall att Ceasar ska förgylla min TV kväll.

image212

Helgresumé

Detta har varit en ganska så hektisk helg. Steve och jag åkte ner till farfar Nils i Ytterhogdal på fredag. Nu skulle det packas och planeras allt dom ska ha med sig till sitt nya boende på Svedjegården. En fin liten etta ska dom flytta till. Nils tycker inte att det är roligt och jag förstår honom så väl. Det måste vara svårt att bli gammal och inte riktigt orka längre. Körde grejer halva lördan. När vi var klara vid tretiden åkte vi hemåt igen via IKEA. Hittade inget speciellt denna gång. Hemma vid 21. Satte oss och såg melodifestivalen. Jag  blev så lyllig när min favvolåt gick direkt till Globen. Tvillingarna förståss. Det gjorde mig ingenting att Carola fick sitta där med lång näsa!
Idag har det varit långpromenad till Mariebäck i ett strålande solsken. På eftermiddan tog vi Hugo ner till reningsverket så han fick rasa av sig ordentligt. Fredrik hade kameran med sig och tog massor med fina kort.

14 i andra, alla cors dag!

Snitsar man till det lite med sina latinska kunskaper får både folk och fä en stor kram idag. Hörde på radion att denna dag skapade stor olycka och ångest hos många ungdomar som inte får någon "uppvaktning"  BRIS telefonstatistik ökar drastiskt denna dag! Vi kan verkligen skapa nya traditioner och måsten i vårt samhälle.
Så inga tårar nu, här kommer famnen full med hjärtan till alla!!!

image210            image211     

Sjutums och huggormar

Efter en isande promenad bland ovannämda och en busig jycke känns det skönt att komma in i stugvärmen. Det är lite knepigt att promenera med Hugo när det blåser. Skräp och grenar är ju jättekul att jaga. Leker vi inte nu matte??
Isgatan lockade med frakturer men jag stod emot erbjudandet. Skönt att lägga sig i soffan och dricka sprit, förlåt SPRITE. Min nya favvodryck. Sprite zero! Nyttigt och gott. Under reklamsnuttarna på tv förhör jag Sofia på Strindberg, Selma och dom andra 1800 talarna. Ska ta en varm dusch innan jag kryper ner i min gosiga säng. Har köpt en hjärtformad ask med gelehjärtan inför morgondagen. (jag undrar hur många som har gjort det?) Den fingras frenetiskt på, men vi får faktiskt tjå oss tills i morgon.

image208    image209

Civil olydnad

Vi får inte blogga på arbetstid, men det struntar jag fullkomligt i !!!

Grattis Kicki Nyman som fyller år idag!
Hipp hipp Hurra!!
Ha en bra födelsedag!


image207


Aderton

E det en vanlig dag? E det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Antes födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!!
Grattis på 18 års dagen!!

Smaka och njut!!!


image204         image205            image206

Umeå

Idag har jag varit på Närsjukvårdsdag på Folkets hus i Umeå. Bortåt 80-90 tappra arbetstagare infann sig mer eller mindre entusiastiska. Idag skulle vi verkligen jobba fram nya förslag på hur vi ska förbättra vården i många avseenden. Personer som försöker vända ut och in på sig själva för att komma på den suveräna ideén och sen kunna göra Nisse Forsbergsneglingen för att kolla att alla hade uppmärksammat. Jag kan väl säga att det inte fanns något att snegla åt!!
Åpplet serverade en god laxsoppa till lunch.
Mikael, Kerstin och jag försökte summera dagen på resan hem. Jag var bara less och trött så jag misstänker att jag inte tillförde så mycket i den diskusionen.
Just nu ser jag ett program som handlar om personer i 300-500kg klassen. Ja ja ett halvt ton människa, det kan inte vara lätt!!!


image203

Vissa är det synd om

Stackars Steve. Han har sträckt sig i ryggen och har en fruktansvärd ischias. Han har mycket svårt att sitta, har halvlegat i en ytterst lustig ställning över fåtöljerna i rummet i helgen. Jag har haft lite svårt att hålla mig för skratt ibland. Har just varit hemma och ätit lunch och han tycker nog att det känns något bättre idag. Då får vi se om han klarar av att köra stora bilen i morgon. Helgen har alltså gått i lugnets tecken. Det måste väl kommenteras på något sätt att  JAG har legat i soffan och följt skidskyttet från Östersund. Det var länge sedan jag såg någon sport på tv. Vi har passat på att fira Andre i helgen. Han fyller 18 på tisdag men då är vi ju inte tillsammans. Fredrik gratulerades med "Vi gratulerar" via telefonen. Är man inte hemma så är man inte. Han vet ju vad som komma skall!!!!

image201           image202

Total örnlycka!!!!!

Det Lyckades!!!!! Janne lyckades fixa biljetter till Eagles på Globen. Familjerna Rystedt-Nyman skall sitta på parkett. Nionde raden framifrån, mitt framför idolerna. Pojkarna, Fredrik och Jonas, blev väldigt uppihejsan då jag berättade att detta skulle bli deras födelsedagspresenter i år. Helt otroligt!!!!! Gick som på små rosa moln hela gårdagen då jag fick veta att det lyckades.
I eftermiddag ska vi ha planeringsdag här på jobbet. Sommarsituationen skall diskuteras. Naturligtvis kommer vi inte att acceptera en sommarstängning på 10 veckor.
Sen är det helg!!
Stora gossen Fredik fyller 23 i morgon men han ska nog stann i stan och parta lite, tror jag. Jonas blir ochså kvar hos flickvän. Den ende som lämnar stan är Ante som ska vara med Flisan.

image200 Det var ju molnen som skulle va rosa!!!! Men O.K.!!

Bra helg

Vilken rolig helg det har varit. Båda pojkarna kom hem. Fredrik har jobbat på UG och Jonas har spelat gitarr så att fingrarna nästan blödde. På lördag eftermiddag ringde Louise och ville att vi skulle följa med på pub på Jontes. Trubadur Johannes Nordström underhöll. Tacka för att man ställer upp. När vi kom dit tyckte jag att Janne och Karin också behövde komma ut och lufta sig lite. Dom var inte heller svårövertalade. Söndagen var man ju lite trött då! Men vad gör det när man haft roligt.
Jag skulle egentligen vara flexledig idag men det hade kört ihop sig på jobbet så jag jobbar från 13.00. Blir jätteglad i allafall då jag går in på Eagles hemsida och ser att dom ska vara på Globen 29/3. Dit  SKA  jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


image198                      image199

Helg igen!

Hemskt tråkigt väder i Bjurholm. Snöar och blåser ordentligt. Ca två dm snö på gården. Hugohar snöbollar i hela pälsen efter en kort promenad. Vatten hela golvet, det är bara att plocka fram skurkäppen, här behövs inga hinkar. Vet inte än om jag får hem Steve ikväll. Jag antar att han har en besvärlig körning i detta väder. Fredrik kommer hem för att jobba på UG. Har inte pratat med Jonas på länge så jag vet inte alls om han kommer hem. Förmodligen inte. HAN HAR FLYTTAT!! Sofia ska med bussen och vara med Andre hela helgen. Det blir kanske att sitta framför brasan mest hela helgen och bara ta det lugnt.

image197  Spraka, spraka lilla brasa!