På resa igen

Nu är allt packat och klart. Vi ska ner till Ytterhogdal för att vara med på farfar Nils begravning. Det är inte roligt alls.
I går var vi i stan och shoppade begravninskläder. Det är inte roligt heller, svart,svart, svart! Tacka vet jag blommigt och skärt, grönt, gult och blått. Ska slänga i oss några varma mackor innan vi åker iväg.
Det regnar och åskar lite här i eftermiddag, skönt bilåkarväder!


Kusinträff

I går hade vi en trevlig träff uppe hos Titti med familj i stugan. Vår kusin Johan Broman med fru och gulliga tjejer var på besök. Jag har aldrig träffat flickorna tidigare, Matilda, Emelie och lilla charmiga Kajsa. Alla charmiga förståss men den minsta har ju alltid ett försprång relaterat till storlek. Dessa barn är redan tvåspråkiga då mamman pratar engelska med dom och Johan står för svenskan.  Sheldin kommer från Sydafrika. Titti bjöd på en god kycklingmiddag ris, nybakat bröd och en smarrig efterrätt. Det badades och plaskades i poolen, varmt och skönt!

  Johan  Hela familjen Broman


Åsså lilla Kajsa

Johanneslund

Vilken underbart rolig helg vi haft igen med våra kamrater. Spelmansstämma på Johanneslund hemma hos Roger och Anneli. Hela fredan var ett slit och släp att ställa allt i ordning. Karin och jag kämpade länge tillsammans med millioner brems att få upp ett partytält av modell större. Det var nog sommarens hetaste dag också. Jag gick med en blöt frottehandduk runt huvuet hela dan för att undslippa kokad hjärna. På kvällen samlades våra käresta hos Greger på herrmiddag. Jag och Karin tog med oss vin och blev skjutade av Freppen till Anneli för ost och kex och vinkväll.
Klockan 2 på lördan startade då stämman. Mycket folk, glada och spelsugna. Många barn var också med och sjöng och spelade. Vi hade beställt en stor planka som vi mumsade i oss till middag. Sen fortsatte musiken. Jag ledde allsång, så har jag en sak till att lägga till meritlistan!
När vi återkom på söndan för att städa ihop allt låg Anneli på operationsbordet! Inklämt ljumskbråck, stackars liten.
På kvällen satt jag och Steve ute på gården och tog ett glas vin, hans sista semesterdag, det är synd om honom också!


Nu kommer sommaren!

Vi hade en väldigt trevlig dag igår, Steves födelsedag! Födelsedagshälsningar och uppvaktning av bästa sort. Titti, PÖ och Karin kom på eftermiddan och uppvaktade med dagens största paket, en jättefin solstol. Vi hade viskeyprovning i samband med kaffe och tårta. Steve får precis som barnen välja mat när han fyller år så det blev en härlig greksallad och lite småplock. Titti hade med sig en flaska grekiskt vin, Kourtaki, som passade perfekt till.
Idag är det shorts och linne som gäller då solen strålar från en klarblå himmel, ÄNTLIGEN :))


Grattis Steve 50 år idag

Ja det är sant! Min älskling fyller 50 år. Vi tänker bara ha det lugnt här hemma. Vi skulle ju ha haft kalas i lördags men det fick vi skjuta fram. Alla ungdomarna är hemma. Titti och Per-Örjan kommer på eftermiddan och vi ska äta middag tillsammans. Synd att vi inte har vädret med oss. Men vi gör så här! Byter lite väder och blandar etiketterna på dessa bilder så får vi en perfekt dag!

        

I sommarens regniga dagar!!!

Tycker nog att orginaltiteln är lite roligare, men huvudsaken att man är ledig. Kan inte låta bli att lägga in en bild på mina otroliga buskar som ramar in trappan till altanen.
Första semesterveckan-ett minne blott

Denna vecka har innehållit både sorg och glädje. När vi hade kalasat klart hos vännerna i Ytterån åkte vi och hälsade på Nils, Steves pappa, barnens farfar, på sjukhuset i Östersund. En väldigt sjuk gammal man som nog inte ens förstod att vi var där. Vidare till Ytterhogdal. Hämtade Steves bror Urban som kom med bussen från Stockholm. På tisdag morgon fick vi dödsbud från sjukhuset. Nils hade somnat in på morgonen. Mycket att ordna nu. Det kändes ändå skönt att vi var på plats när det hände och kunde vara ett stöd för Birgit.
Hem över Sundsvall och IKEA. Ante och Sofia handlade mycket till deras lägenhet.
På fredag kom våra vänner från Ytterån, Janne, Maria och Mattias. Trevlig helg med mycket sång och musik, vin och viskey.
Nu hoppas vi på det högtryck som utlovas.

Kyrkan i Ytterhogdal

Ytterån

En lång trevlig natt ligger bakom oss. Spelade och sjöng hela natten till klockan 6 på morgonen. En och annan dans med norrmannen Gilliam blev det också. Sov ända till 12 idag. Stekta ägg och prinskorv satt som en smäck i magen. Man behöver salt, salt salt. Ändå var alkoholkonsumtionen sparsam, man hinner inte med så många glas när man sjunger hela tiden. Jag är glad för jag har röst idag, brukar alltid vara hes efter dessa tillställningar.
Regnet öser ner så det blir inneaktiviteter idag. Kanske lite mer sång och spel, jag hör att grabbarna stämmer instrumenten för fullt. Ytterån är ett vackert ställe, så nära Storsjön att man kan höra vågorna klucka. Vi brukar ju alltid få bada i Nilssonviken men det känns inte läge för det idag. Önskar att jag tagit min bok med mig så jag hade kunnat krypa ihop och läsa några rader immelanåt.Stavas det så?? det såg så konstigt ut!Sista arbetsdagen

OCH, hur ska man få denna dag att gå då? Sitter redan på nålar. Jag, Steve, Sofia och Andre åker ner till Ytterån direkt när vi slutat för dagen. Hugo Boss får vara hemma med Jonas och Fredrik som ska jobba. Jonas börjar kocka på golfrestaurangen idag och 10 dagar framöver. Duktig han är, lillpojken min!!
Resan fortsätter till Ytterhogdal. Urban kommer också upp. Vi ska också hälsa på Nils på sjukhuset i Östersund.
Nu hoppas jag bara att vi får VÄDER!


Nedräkning

Yess, nu är det slutrycket innan en lång härlig semester startar. Måste erkänna att jag är ganska less just nu, men samtidigt lycklig att semestern inte är bortgjord, med tanke på vädret. Nu håller vi tummarna att det äntligen blir sommar.
Ska dra iväg till vännerna i Ytterån direkt efter jobbet på fredag. Ett orosmoln på semesterhimmeln är Steves pappa som är sjuk. Vi vet väl inte riktigt hur han kommer att klara av detta. En dag i taget.
Hörde världens roligaste (för en sjuksköterska) samtal på radion idag. En person ringer in för att skicka krya-på-dig hälsningar till en bekant som låg på sjukhus. Han önskar att han snart ska komma hem så att dom kan ha årsmöte i Waranklubben. Reportern hänger inte riktigt med och undrar vad det är för klubb? Vi äter Waran, svara personen.
-Är det gott?? kom då följdfrågan!! Vansinnigt roligt ha-ha-ha!!


Joodå, jag lever!

Jag hinner aldrig blogga nuförtiden. Fester och kalas avlöser varann hela tiden. Sommarfest hos Janne och Karin, födelsedagskalas hos Bodil. Nu går vi emot helgen då det är sommardagar i Bjurholm. Marknad och en massa roliga artister. Mats Ronander ser jag fram emot. Jag vet inte om vi hinner engagera oss så mycket i att Kikki Och Roosarna ska va på hembygdsgården med allsång på lördagkväll. Naturligtvis måste vi dit och träffa dom en sväng!  På lördag ska jag återigen vara konfrencier för modevisningen. Denna gång på en utescen vid pizzerian.
Just nu har jag en obehaglig, konstig smärta i ryggen som jag totalt går bet på vad det kan vara. Det krampar och har sig!
Det kan kanske bero på att jag tycker så synd om mina kollegor som semestrar i detta tråkiga väder. I morse när jag gick till jobbet sken faktiskt solen, men innan jag var framme var det mulet igen.