Dan före dan

Midsommarafton alltså. Ser fram emot en trevlig helg med Ådénarna. Har det ganska lugnt och skönt på jobbet. Några har redan gått på semester. Idag är väl egentligen deras första dag med fint väder. Att jag bloggar lite mindre nu beror ju på att dom gjort om min blogg så det är inte alls lika roligt längre. På tok för många moment för att lägga in en bild tex. Eller så kan det bro på att jag inte riktigt hittat den enklaste vägen.

Viktiga saker

Det kan vara intressant att veta huruvida folk är vikare eller knövlare när de besöker toaletten. Det har det gjorts undersökningar på. En annan fråga som jag personligen tycker är viktigare är hur man sätter fast toapappersrullen. Jag vill att papperet ska hänga framåt så att det bara är att dra. Många gånger kommer jag till toaletter där det liksom hänger bakåt, man dra och drar men det händer inget. Då undrar jag hur många det är som gör som jag, plockar loss rullen och hänger den åt rätt håll?


Paraskavedekatriafobi

Den som inte har läst VK idag kan ju fundera en stund!
Det finns alltså ett ord för sjuklig rädsla och oro för Fredagen 13. När uppfanns detta ord och av vem? Nån som var orolig eller?


Gulli gullan ko-ko

På kvällens promenad upp till golfbanan hörde jag sommarens första gök. Cuculus canorus.  Det var en östergök, en tröstergök! Vem ville den trösta tro? Alla stackare som går på semester i morgon i detta kallväder? Den blir tyst när man härmar den. Andra fåglar brukar inte bry sig.
Steve har hämtat Jonas i stan ikväll. Han tyckte det kändes skönt att flytta hem igen. Alla ungdomarna åkte ut på en fisketur till Lillarmsjön. Där brukar abborrarna nappa.

Sommarlov

Ja då har alla ungdomar detta efterlängtade sommarlov. Sofias tisdagsexamen var den kallaste och regnigaste vi varit med om på länge. Bara några futtiga plusgrader. Det var en lycklig flicka med ett fint betyg och massor med rosor som kom hem. På kvällen hade det anordnats många trevliga aktiviteter uppe på folkets hus och UG. Andre kom hem på kvällen och uppvaktade sin flicka med tio långa, vackra rosor.
I går var vi ner till stan och fixade glasögon jag och maken. Hämtade massor av Fredrikgrejer i lägenheten. Jonas hade då också fått lov men ville inte följa med hem då dom skulle hitta på nåt kul på kvällen.


Slut på sommarn LR ?

Idag är det regningt, kallt och grått. Det är väl typiskt. Skolavslutning i morgon, söta flickor i sommarklänningar ska få huttra ihjäl sig. Blå om läpparna och gåshud över hela kroppen! Vi ska inte resonera som gammfolke att naturen behöver lite regn, Vad är det för dumheter?
Hoppas bara att detta väder inte blir långvarigt.


Test

Min blogg är omgjord så jag har ett litet helvete att få in bilder. Så nu sitter jag och försöker lära mig hur det går till.
En strålande varm och skön söndag. Har varit ute på promenad med Hugo och det är riktigt svettigt. Tvättar kläder och hänger ute. Alla ungdomar är hemma, även Jonas!! Nu ska vi fixa en god svamp och bacon toast och sätta oss på altanen och äta lunch. Vad ska jag hitta för passande bild här då?? Djävla krångel!!Nationaldagen 6/6

Efter en trevlig torsdagskväll med goda vänner börjar denna dag bra. Strålande väder. Jag och Hugo börjar dagen med en promenad till golfbanan. Stannar hos morfars och stänger av vattnet till poolen. Varmt och skönt. Har köpt ett bälte med vattenflaskor så varken jag eller vovven behöver vara törstiga.
Klockan 12 går jag till kyrkan där nationaldagsfirander är. Greger är konfrancier. Sigrid sjunger så fantastiskt fint, Janne och Roger är duktiga. Griegs Solveigs sang med tidigare nämda gossar är så otroligt fin. Att stå och sjunga Du gamla du fria är en härlig känsla. Herre gud så svensk man är. Alla våra invandrare hade en öppen mottagning på Folkets hus i eftermiddag också, tänk att man har arbetskamrater som inte tyckte att det var passande!!
Nu väntar vi hem Fredrik och ska ha en skön kväll.


Sommarlunch

Blev så lyllo igår kväll nar jag var och handlade middagsmat. Sommarlunchen stod helt plötsligt glasklar. Blåbärssoppa, hårdbrömackor och hård mesost. Dessa smaker gifter sig så otroligt bra. Sitter nu och längtar efter lunchen.
Har ringt Specsavers idag och beställt tid till både mig och Steve. Det är på tiden att vi ser varandra igen! Nästa onsdag eftermiddag ska vi dit. Dom har så bra erbjudande med två par glasögon för priset till ett. Då kan man ju välja ett par vardags och ett par finglas med guldbåge kanske??

Försmak av sommaren

Efter middan igår åkte vi upp till Ådénarna som var och fixade till stugan inför sommaren. Det är verkligen sommar att sitta där på balkongen och titta ut över ägorna. Det är inte långt till midsommar. Tjejerna var också med.
Sofia fick hjälp av sina kamrater att färga tillbaka håret från vitt till brunt. Konstaterades att det räckte inte med en toning, dom får göra om proceduren idag igen. Men då blir det som den RIKTIGA Fia igen.
Sommarvärme idag också, + 21 i skuggan nu vid lunchtid. Ska hem till Bossen nu och äta lunch och ta en promenad i solen.

image293

Lördag

Åkte ner till Umeå och hämtade upp Fia och Ante. Begav oss ner på stan för att inhandla examenskläder till Sofia. En jättefin vit klänning, vita ballerinaskor och ett tufft halsband till. Som vanligt hittade inte jag nåt fint. Det är så mycket folk på affärerna en lördag så det är bara att tränga sig fram och då har jag svårt att orka. Milslånga köer till provrum gör inte saken lättare. Handlade gomat på Kvantum innan vi åkte hem. Grillade fläskfilé och åt ute under korkeken. Idag är Fia och Ante och spelar Tartscramble med Jonssons. Det blir nog en ganska tuff dag på golfbanan då det är väldigt varmt.

image292