Trevlig helg


image291


Satt på pottan

Ja då satt man där igen. Vårt fantastska fackförbund har gått med på ett bud som ger oss 125 kr/mån, före skatt!!! Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det var verkligen värt att strejka 6 veckor! Man måste nog se sig om efter ett annat fackförbund.
Det finns andra saker som retat mig idag också. 5 över 7 i morse ringer trafikpolisen hem till mitt privata telefonnummer och kräver att jag ska åka ner och öppna upp mottagningen för att ta ett blodprov på en som hade blåst positivt i en alkotest! Jag sa att jag just kom ur duchen, men det tyckte han inte var någon ursäkt, jag skulle bara skynda mig!!! Hur fräck får man vara. Just nu söker jag hans chef för att be trafikpolisen titta över sina rutiner lite!
Ska upp på Balberget efter jobbet och tacka av Ingvar Nilsson. Murrikkamat och sallad. Tipspromenad och ättestupa. Jag ska vara paparazzi.

image289

Jonas och Frida på röda mattan

image288

Balpar 2008, Min Jonas och hans Frida

image287

Det kostar att ligga på topp

Kollega och jag ner till Umeå på fackmöte i går kväll. Odygdiga och laglösa som vi är använde vi visst en felaktig bil! Fick parkeringsböter på köpet, HELVETES. Det är bara att betala och se glad ut. Tog en gofika på station. Drack ett jättegott grönt te som hette Äventyr, det fanns kanske en mening. Lämnade frack till Jonas och hämtade upp Sofia. Sen hämtade vi kollegans föräldrar på Alvik. Dom hade varit på en trevlig liten kryssning till England. Fredrik har åkt iväg med klassen till Fredrika idag för att se munken och träffa andra glada buddister. Jag har tvättat handdukar och promenerat med Hugo till golfbanan. Det är vad man gör när man strejkar. Nu ska jag jobba i eftermiddag. I kväll ska vi till Anna i Vännäsby och klippa ner Vovven sommarfrissa.

image286 OCH!!!!!

Tuffare än vad man tror

Angående kissen som vistas på vår gård så var hon av en tuffare kaliber. Hade inte väntat mig att hon skulle återkomma men det gjorde hon visst det. Promenerade fram och tillbaka över gården mest hela dan. Ja ja, dom har visst nio liv. I och för sig var väl inte vovven speciellt skrämmande.
Jonas har just ringt och önskar få fracken levererad till Umeå i kväll. Vi får se hur vi löser det. Fackmöte kanske?

image285

Till Hugos meritlista

Jag och Fredrik var ute på gården och kastade freesbe med Hugo. Då kommer katten som ofta befinner sig på vår gård. (hon visste nog inte att det fanns en hund i huset) Hugo blir naturligtvis jätteglad och jagar katten upp i ett träd. Sen står han där och viftar på svansen! Han kunde väl ha skällt litegrann!! Katten tog sig ner utan brandkår när vi hade gått in.

image284

Dagens lunch

Varit på nyinvigning på färghandeln. Skyndade mig dit innan Eilert Pilarm ska uppträda kl 13. Blev bjudna på varmkorv med bröd. Bra lunch det! Tvättar lakan på löpande band och hänger ute. Hoppas att vädret står sig över dagen så det hinner bli torrt. Steve ska få bli frisserad idag också, klipp och sling.

image282                 image283

Mors dag 2image281

Påminnelse till alla barnen

Morsdag på söndag! Morsdag instiftades i Sverige 1919. Man visste inte hur man skulle fira denna dag. Vilket ledde till att 1920 kom ett litet häfte med instruktioner.

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
2. Mor hälsas om  morgonen med sång av barnen.
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbet den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar.
6. Frånvarande barn hälsa mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för morsdag.

Det ni ungar!!!!

image280

Helg igen!


image279 Inte illa va??

Heltokig!

Jag kan inte hitta mitt Biva pärlhalsband!!! Söker och söker och blir mer och mer galen. Jag bara måste hitta halsbandet. Funderar på när jag hade det sista gången, och det vet ni ju hur lätt det är!! Vet att jag har det förvarat i en guldpåse, men var har jag lagt den?? Man förvarar ju inte smycken på så många ställen. Men när man letar så söker man överallt till och med i källarn och på vinden. HJÄLP !

image278

Det bara fortsätter

strejken alltså. Och inte verkar det hända något heller. Allt är bara tyst, tyst tyst. Det är ganska långtråkigt vill jag bara berätta. Ingen skön kvällspromenad blev det heller då det regnar och är kallt. Jag tror inte ens Hugo tyckte det var skönt. Steve målar källargolv och jag bara slappar. Hittade en söt bild på Sofia som jag tycker om.

image277

God morgon världen!

Ett litet tips!

SVÄLJ ALDRIG TUGGUMMIT !


image276

Bröllopsdag syttende maj!

Idag är det 22 år sedan jag och Steve blev man och hustru i Bjurholms kyrka. Så underbart att vi fortfarande är lika kära, förälskade som den dan. Många år har gått och allt mognar. Har dessvärre inte sett till min man så mycket, än, idag. Han städar och fixar i musikrummet. Jag och Fredrik har varit ute på årets första golfrunda. Fy fan så djävla roligt. Både jag och sonen spelade hur bra som helst. Mitt längsta utslag var dryga 200 meter. Gjorde en Eagle på hål 18.  I kväll ska vi mumsa i oss kräftor till middag. Har freste på med 2 kilo. Synd bara att Steve blir förflyttad till en annan värld när han äter dessa delikata djur.Han äter å äter å äter så han till och med glömmer bort att dricka. Han njuter verkligen. Och det är väl tillåtet tycker jag!


image275

Då var det helg igen!

Vad ni än gör, se upp med vad som hamnar i matkorgen!!!!image274     Trevlig helg!!!!

Hugo Boss, Figaro my lovestar!

Grattis på din första födelsedag lilla Hugo. Det väntar smarrmiddag. Inbakade Axilurtabletter i den finaste pastej!


image273

Födelsedagspresent

I morgon 14/5 fyller vår lille Hugo 1 år. Har hittat hans födelsedagspresent på nätet idag. Ceasar Gillans hundhalsband. Träningshalsbandet som ska vara mycket bra. Dyrt, men men...
Sol, blåst, snö, hagel... VARFÖR är det så förbannat kallt nu då? Man frysrer ända in i märgrpipan!

image272

Som det står
image271

Ännu ett vårtecken

Rangen har öppnat. Jag, Fredrik och Sofia har varit uppe och slagit några hinkar. Det är så kul att Fredrik känner sig så taggad att golfa igen. Mina slag satt också helt otroligt bra. Förstår att Nina blir avundsjuk när hon läser detta!


image270

Bebisnytt

Fick ett sms av kamrat Kerstin i går kväll. Hon hade blivit mormor till en liten gosse. Kerstin är några månader yngre än mig, men nu låter hon ju mycket äldre när hon är mormor, eller hur?? Jättegrattis!!


image269


50 års kalas i Gravmark

Jag och Steve har varit och grattat Åke som fyllde 50 igår. Idag var det dags för öppet hus. Många gamla bekanta som det var roligt att träffa. Theo, Christer Blomgren, Anna-Karin och många andra. Marie hade fixat ett fantastiskt buffébord. Åkes fisk som han rökt själv var otroligt god. Ostar och frukt, kaffe och tårtor. Mycket trevligt!

image268

Ångrade mig

Några träskor blev det inte alls. Helvetes så osköna skor. Rena rama tortyrredskapen. Inte minns jag att träskor var så fruktansvärda. Jag minns att man fick nya varje år i examenstid. Skavsår uppe på foten. Man karvade bort gummisulan och drog skon i asfalten när man cyklade för att nöta ner klacken helt. Då var man ball. Jag minns speciellt ett par som jag tyckte var så fina. Dom var turkosblå mocka. I tonåren var det bara dom svarta med rem. Mina svarta platåskor som vår skomakare Peder Persson "byggde" åt mig slår nog alla rekord. Synd bara att dom var så fruktansvärt tunga att det gick inte att gå i dom.

image267

080509

Helg igen! Detta har varit en ovanlig vecka då vi strejkar. Ganska långtråkigt att sitta strejkvakt ska jag säga.
Idag är det 16 år sedan pappa Jörgen dog. Då jag slutar till lunch idag ska jag gå och plantera penseer på graven. Passar bra i detta strålande väder.
Åke Swahn fyller 50 år idag. Har blommograferat till honom. Vi kommer nog inte att kunna åka till Gravmark i morgon då bilen saknar en slang till styrservon.
Jag ska köpa ett par fina träskor idag, det är modernt har jag hört på byn. Svarta med blommor, ser väl somrigt och fint ut.Buss till Vännäs

Idag sitter jag inne som mottagningssköterska på förmiddan. Försöker med mina kollegor att smälta all aggression som fyllde lokalen på vårdförbundets möte i går kväll. "Med käckhet kan man komma långt"
Efter lunch ska jag ta ett bussen till Vännäs och gå till barnmorskan för att cellprov. Barnmorskan är en gammal kamrat från Sandra von Arnim tiden, Carola. Länge sedan jag träffade henne så det ska bli kul. Hade situationen varit en annan hade det kanske varit ännu trevligare.

image266 Carola Erisson, detta måste vara en gammal bild!

STREJK

Jaha, då var hälsocentralerna i gång. Det är inte stor verksamhet på jobbet. Gunnar och jag delar på att sitta strejkvakt och vara inne som mottagningssköterska. Karin och jag har suttit och "vaktat" hela förmiddan. Verkar som om vi har gott stöd av de patienter som passerar. I går uppstod en lustig situation. Det kom ett ungt norskt par som ville väga sin lilla bebis. Vi förklarade situationen om vårdstrejken. Mamman var väldigt orolig men förstod. En halvtimme senare kom de tillbaka med en stor lampskärm!! fylld med massor av ätbart. Pizzor, bananer, päron, lösgodis, toblerone, chokladask och annat gott. Tack så hemskt mycket, men hur tänkte dom? Dom fick ju ingen hjälp.
I kväll ska jag och Karin åka ner till Umeå på fackmöte.


image265 tyvärr hittade jag ingen bild där frukten var placerad i en lampskärm!!

Dagens doftupplevelse

Vilken undebar dag. Sommarvärme hela dagen. Alla ungdomar är hemma. Började dagen med att pojkarna hjälpte Steve att köra massvis med skräp till tippen. Sofia följde med Frida till Vännäs på en liten shoppingrunda. Jag servade med varma mackor och promenerade vovve. För första gången denna vår har jag tvättat lakan och hängt ut på tork. Vilken underbar doft när man viker ihop dom och plockar in. Man kan snusa på hur länge som helst. Telefonsamtal från brukshundsklubben idag meddelade att Hugo är för ung för det mentala testet i morgon. Man måste vara ett år och det är ju faktiskt 11 dagar kvar!! Det gäller att hålla på reglerna ska jag säga. Underbar grillmiddag ute på altanen, öl kaffe och mandellikör.


image262

Luktar sagolikt!

image264

Kan skönja gröna toner i "korkeken"

Första Maj

Det känns som om sommaren kom idag. Vi har +18 och en underbar sol. Har just varit ute på tomten och kollat in allt som börjat gro i rabattena. Humlen är på gång, pionerna är en cm upp, vallmobladen dryga decimetern och påskliljorna blommar som allra mest.  Flugor surrar och Steve städar ute på altanen. Har varit ute på promenad med vovven i kortärmat, är inte det ett sommartecken?
Man kunde bara önska att man slapp jobba i morgon också.  Vi blev ju faktiskt snuvade på en röd dag när kristihimmelsfärdsdag hamnade mitt på första maj. Snopet! Ska sitta ute på altanen och sola i eftermiddag.

image259

Sista april-kanske jag konverterar?

På konungens födelsedag var jag med Eva på skolan och vaccinerade barnen i fyran och sexan. Hann drogtesta lite gjorde vi också. Alla ungdomar i stan så Steve och jag var ensamma hemma. Åt supermiddag och hade det skönt. Steve hade köpt en öl som var så god att jag skulle kunna tänka mig att konvertera från vin till öl!! En smooth scottish beer, med smak av vanilj och toffee, INNIS & GUNN. Garanterad smakupplevelse. Hoppade över majbrasan mest för Hugos skull. Men de smällare vi hörde från altanen reagerade han inte ett dugg för. Han är mer brydd över fåglarna som kvittrar.
Senare på kvällen gick vi upp på Jontes där delar av Heel spelade rock. Marcus och David. Stökigt och högljutt.
Gick hem och sussade istället!

image258