Ukulelen

Kan inte låta bli att lägga in en bild på den fina ukulelen som jag önskar mig.
Här ska skapas Feng Shui

Herregud så djävla mycket rat man samlar på sig. Nu ska mycket bort! Steve och jag ska sätta upp en ny bokhylla idag och då har jag verkligen chansen att slänga. Gamla Bernard Nordh böcker och annat från min gamla morfars bibliotek, vad sjutton gör dom hos mig? Varför spara på allt? Det känns som ett evighetsgöra denna rensning. Vem vet, kanske Gulliksson är intresserad? Hon behöver ju inte ha dom hemma hos sig, hon har ett helt bibliotek att stuva in i.
Blåsigt, grått och kallt idag, bra dag att vara inne. Ska göra en moussaka på kycklingfärs till middag idag, hoppas det ska smaka.

        

Betydelse eller?

Kan inte riktigt förklara varför, men jag blir alltid så glad när jag kommer hem med en stor förpackning ägg och upptäcker att dom är bruna. Är det smaken eller färgen?? Tycker att dom är för fina för att liga i den vanliga, tråkiga äggkartongen! Vill placera dom i en fin liten korg och ha dom framme på köksbordet. Antar att hållbarheten blir sämre, och man kan ju inte vräka i sig en 12-pack per dag. Det kan få förödande konsekvenser :)


Eminent besök

Jag hade glädjen att ha vår landstingsdirektör vid min sida hela gårdagen. Hon skulle va med oss distriktssöterskor hela dan. Vi hade lite otur. Karin var sjuk, Kerstin låg på akutrummet hela dan i magsmärtor och Elisabet hade hemliga patienter som dirren inte fick va med på. Alltså fick jag ha henne för mig själv hela dan. Jag hade en VHU 70 som hon tyckte var intressant att va med på. Lunchade på Värdshuset. Avslutade arbetsdagen med en videokonferans. Trevlig människa den där Sofie Edberg. Släktingar i Bjurholm hade hon också!!
Hem och kasta i sig lite mat och iväg till Midgårdsskolan och första föräldramötet. Trevligt. Elvorna hade väl kanske kunnat förbereda sig något lite bättre. Hemma vid 22 och raka vägen i säng!


Donken

Efter en rushig helg i Ytterhogdal är vi då hemma igen. Vi har jobbat som 17 jag och Steve. Fotat, städat, burit pianon och packat serviser och kristall. Hälsat på farmor Birgit och ätit middag med henne på Svedjegården. Strålande höstväder. De allra vackraste färger naturen kan bjuda på har kantat vår resa ner och upp. Fick ett telefonamtal av vår gamle revy kamrat Lars Erik. Han hade halkat in på min blogg i morse och sett att jag ville bli av med ett piano. Och naturligtvis fick han det. Det var ju helt gratix!! Bärhjälpen att bära in vårt "nya" var värt allt. Han har två små bedårande flickor som tycker om att klinka på piano så jag hoppas att det kommer till nytta.
I alla fall så måste jag berätta om vår lunch på Donken i Odensala, Östersund. Där hade dom slut på servetter och gissa vad dom hade ställt fram??? En TOALETTRULLE !! Har väl aldrig varit med om nåt liknande! Det fanns ett öppet Coop hus i hus, hade dom inte kunnat skicka en löpare och köpa lite riktiga servetter??


Ytterhogdalshelg

I dag åker jag och Steve ner till Ytterhogdal för att titta till huset och träffa Birgit. Jag ska gå omkring som husfotograf inför kommande husförsäljning. Vi kommer att ha släpvagn med oss så att vi kan ta med oss det fina pianot hem. Vi ska oxå plocka med oss lite fin björkved hem inför höstens brasmys.
Ungarna blir hemma med Bossen. Både Fredrik och Jonas ska jobba i helgen.
Är det nån som vill ha ett gammalt piano så säg bara till, annars hamnar det på tippen!!


Namnkonstighet

Får idag ett svars brev från ett läkemedelsföretag. Brevet kommer från Bryssel. Jag blir aldrig klok på hur svårt Rystedt är som efternamn. Brevet börjar Dear Mrs K. Svedefeldt !! Ja men hallå, hur svårt kan det va??

Babynytt

Vi hade besök igår av lilla familjen Anens, Niklas, Stina och den lille bedårande Hugo. En så sööt liten pojke som är sin pappa upp i dagen. Den lille hade lite magknip så jag fick glädjen att gå omkring och bära honom. Liggande på mage i famnen verkar vara skönt. Efter en sovstund fick vi se hans allra charmigaste leenden.


Fängelse och konkurser

Läser i dagens tidning att nu ska kvinnliga interner på våra fängelser få nya kläder. Ljusrosa, knälånga klänningar som liknar nattlinnen. Det tycker jag är straff nog. Jag kan tänka mig att dom hellre hade kvar dom gamla randiga, mycket snyggare.


Kan också läsa att Bjurholms golfklubb har försatts i konkurs. Var det väntat eller. Vad som förvånar mig lite mer är att kommunen med största sannolikhet!! måste betala de 2,9 miljoner kronor de borgat för. Ja? Förmodligen?? hallå allihopa det är ju VI som får stå för kalaset. Tack och lov så håller nu kommunen igen börsen och tänker alltså inte låna ut mer pengar. Tack för det!!

Kan man pusta ut än eller?

I och för sig är inte dagen slut, men det verkar som om vi överlevde ännu en gång. Jorden gick inte under och tack och lov för det. Herre Gud jag har ju så mycket ogjort! Ska dom hålla på så där så vore det ju tacksamt om dom kunde förvarna. Jag menar här planerar vi för 50 års kalas och en massa andra trevligheter medan andra planerar för helt galna saker. Huvvaligen. Det fanns faktiskt lite oro i lägret här hemma i går kväll.


Städdag

Skulle väl hellre vilja se ut så här.............ELLER????


Ledig, solig måndag

Gud vad skönt det är att vara ledig en vardag. Ock så mycket man hinner med. Städar, tvättar, långpromenerar med jycken och gjort bankärenden. Det är inte illa. Såg en skymt av kollega Gunnar som nu är tillbaka från Turkiet och har semestrat färdigt. Hoppas han har klarat magen som vissa andra inte har gjort. Salmonella är ett helvete.
Varit och handlat och nu luktar det så gott i köket. Rotmos och fläsklägg ska vi ha till middag, mums mums:)

   

Tatuerad gosse och stugsista

I fredags fick då äntligen Jonas tatuera sina armar med texten SPIRITUS SANCTI (den helige ande) Det blev väldigt fint, och ont gjorde det!
Lördag var jag jour hela dagen och jobbade fram till 17. Sen bar det iväg på stugsista hos Greger och Louise på lilla Åland i gamla Brattsbacka. Lika roligt som vanligt, kall kväll där både dunjackor och täckbyxor åkte på. Karin hade som vanligt med sig varm punch i termos och det är gött ska jag säga. Badankan i badtunnan var lika knall som ifjol, den kantarade hela tiden! Idag har det varit en lugn söndag, tvättat och haft det lite skönt. Jag är ledig för helg i morgon och det njuter jag av, får se vad jag ska göra av den lediga dan!


Lemmen i magen

Nu är det fredag men ingen riktig fredag. Jag ska både vara i beredskap och joura hela morgondagen. Som lön för mödan får jag vara med på stugsista hos Greger och Louise i morgonkväll. Alla goda vänner ska knövla ner sig i en badtunna och ha det skönt. Hoppas att det är stjärnklart, norrsken kan man ju inte hoppas på att det bli mer än en gång.
Jag och Fredrik har investerat i en crosstrainer. Herregud så himla jobbigt. Jag blir så lemmen i mellangärdet att jag knappt kan skratta idag. Jonas kan säkert hålla sig för skratt när han ska tatuera sig på armarna här i eftermiddag, det måste göra lite ont! Hoppas det blir fint.


Raspeballer, nytt försök!

Försökte tidigare idag men jag vet inte alls vad som hände, blev jättestor text och den bara försvann.
Har massor att göra nu så jag hinner knappt tänka på att jag har en blogg att vårda ömt. Detta med raspeballer måste jag förklara. Man köper en påse mjöl och potatisblandning på Ica, tar ett halvt kilo (beroende på hur många paltar man vill ha) och blandar i lite vatten, vips på 20 minuter har man världens godaste paltar. PROVA!!
Såg också i tidningen igår att vår lilla tant Ester har avlidit i den aktningsvärda åldern av 102 år.


Raspeballer och tant Ester

Knökfulla dagar, hinner knappt tänka på att jag har en blogg att sköta om. Nu har jag ingen aning om varför texten blev så här?? Har sovit 13! timmar inatt.
Raspeballer är något att rekommendera alla paltvänner. Köp en påse på Ica. Tillsätt bara vatten och koka som vanligt och du har världens godaste palt på 20 minuter. Slippa riva potatis och kleta på, det var verkligen gott!
Såg i tidningen igår att vår lilla tant Ester i Vännäs har avlidit i den aktningsvärda åldern av 102 år.