Dagens fråga nr 2

Varför i hela friden blev det 2 av samma, shit happens !!

12 eller 13, det är dagens fråga

 Nå??


12 eller 13, det är dagens fråga

 Nå??


Lotta och Pluppis

Vi har haft en stafettläkare hos oss i två veckor, Lotta Egelrud. En jättetrevlig tjej som jag fick mycket bra kontakt med. Vi pratade många minnen från Uppsala eftersom vi båda bott där. Känns lite kul att lägga in en bild på denna tavla, mitt Uppsala. Denna var en examenspresent av min syster när jag blev sjuksköterska. Här finns Uppsala som i ett nötskal och alla mina korridorkamrater.
Fredag kväll

Bara mys!Lärt av n´Greger

Today it´s POETS day!!
Med andra ord, nästan helg! Piss-Off-Early-Tomorrow-Saturday!!

Svärmor, Mamma, Farmor.

Grattis till ovannämda Birgit som fyller 77 år idag!Fin bild med mor och söner. Togs i somras vid fikabordet ute på Svedjegården, Ytterhogdal.

Blodapelsiner

Blev så lyllig när jag var och handlade och såg att denna sort fortfarande finns i sortimentet. De fanns när jag var liten och jag kan klart känna doften i pappas frukt och grönsakskyl. Hette dom verkligen "Den lille negerpojken"? Jag tycks minnas det.Varmt och skönt, men bekvämt???
Jasså!Trevlig söndagkväll

Blev bjudna till Greger och Louise på middag. Fårstek med potatis, sallad och god sås. Gregers hembakade surdegsbröd är helt fantastiskt gott. Han har blivit en riktig bagare Greger. Sen blir det naturligtvis sång och musik. Irändsk denna kväll. Steve spelar DADGAD och Greger munspel, dragspel och gitarr. Jag och Louise sjunger av hjätats fröjd. Tänker att vi ska kunna spela och sjunga dessa låtar på spelmansstämman i sommar. Det blir så bra så!!


10.000 kr

Detta låter helt sjukt i mina öron. I Umeå på restaurang Ängen kan man nu beställa en pizza som kostar 10.000 kr. Pizza de Luxe!
Och vad har man lagt på den då?

Japansk beef, oxkött från djur som fått massage, druckit öl och lyssnat på klassisk musik.

Spansk lufttorkad skinka från grisar av den iberiska rasen som är uppfödda på ekollon.

Buffalo-mozzarella, tryffelsalami, belugakaviar, ruccola, italienska oliver, västerbottensost och 22 karats guldflingor!

Det låter det, vi får nog nöja oss med en vanlig capriciosa!!
 GOD HELG!!


Till Maria W                                                                

                                           Sätt på dig en sån här och gör entre på FK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skillnad

Tänk ändå vad jag skriver snälla blogginlägg jämfört med många andra!!


Varför inte?

Ja det finns väl egentligen ingen bra anledning till att jag inte skrivit nåt alls denna vecka. Men en anledning kan ju vara att det är så fruktansvärt kallt att man fryser till is om man sitter vid datorn en stund.
Nu är det helg i alla fall. Sofia har sina två bästisar från skolan med sig hem och då blir det naturligtvis tacos till middag. Två söta små flickor.
Fredrik jobbar hela helgen och Jonas är i stan och kalasar.
För övrigt kan jag berätta att tjädertuppen har flyttat in på en balkong i ett grannhus. Han har bott där hela veckan och knaprat i sig fågelfrön i massor. Han kanske har det bättre här än ute i skogen?Söndagmorgon

Mitt i centrala Bjurholm. Grannens bro!Bäste herr Tjäder, nu har du väl hamnat lite galet :)

Kamerabilder

Sitter och går igenom bilder i kameran och måste bara lägg ut denna vackra bild från Ytterhogdals kyrka.


Fullmånen

Fullmånen jag undrar, vad lyser den för?
Nån mening ska det väl vara.
Den hänger i luften bara.
Och inte för att den stör, men inte gör den mig glad....

Min bild från altanfönstret.

Mot våren!!

Oh så skönt. Nu har vi städat bort alla julsaker och städat fint. Duktigt frun. Blev besviken när det inte fanns några tulpaner att köpa idag, det hör ju till vet ja! Nåja då fick det bli nya gardiner i matrummet i stället. Sofia valde och jag betalade:))
Varit ute med Hugo i det fina mittvintervädret. Runt nollstrecket och en sol så låg att den bländar. Underbart.
Räkor till middag, ligger på tining just nu.
Har så otroligt vackra fönster ute på altanen, kristaller.

Nu är glada julen slut....

Det är väl meningen att man ska städa bort julen nu, men jag tror att jag väntar till helgen med att bära ut granen. Ut och ut förresten, min gran hamnar nere i vedrummet eftersom det inte är nån riktig gran!
Ledig idag igen. Det känns som om denna julen har varit väldigt lång, har varit ledig så mycket.
Steve spelar sista revyn i kväll. Pojkarna kom hem från Wintercampen i morse. Det tog slut på ved i den lilla stugan vid Himmelälska. Vilket underbart namn!

....julegranen bäres ut ut ut...

Revy 2009- FJASKFORENOlof, Lars-Erik och Barbro !

Nostalgi

Sitter och tittar i VK och hittar gamla bilder över Bjurholm. Där hittar jag denna bild som faktiskt känns lite kul att spara. Såg det verkligen ut så där? Det var för övrigt på detta broräcke jag placerade min tunga en kall vinterdag!!


Nej nu är det alldeles för KALLT

Det är inge roligt alls att vakna på morgonen när det är -18 grader! Man fryser ända in i märgen. Ser inte fram mot dom som vanligt sköna hundpromenaderna. Jag tror att Hugo tycker samma som jag!
Jag minns när man var liten och dum nog att slicka på typ broräcken och fastnade med tungan, herregud vilket elände innan man var loss. Varför gjorde man det??
Idag blir en lugn dag. Jonas är i Vännäs på LAN. Steve är i gång med revyn. Dom kör två föreställningar idag. Jag har inga speciella planer för dagen annat än att Sofia ska få hjälpa mig med lite färg i håret. Jag har en dum, grå, naturlig, slinga i min lugg som är rätt irriterande. Det ser ut som om det helt enkelt fattas lite hår där, och så vill man ju inte se ut!

Vad ni än gör, HÅLL IN TUNGAN :))


Alice

Fick en så söt bild från familjen Nyman i Ytterån som jag bara måste lägga in!


2008-2009

Gott slut-Gott nytt!
Nyårsafton firades i hemmets lugna vrå. Jag, Steve och Fredrik mumsade hummer och goda små tilltugg. Missade grevinnan och betjänten men lyssnade till nyårsklockan som i år också lästes av Jan Malmsjö. Skålade in det nya året ute på altanen med Bjurholmsklockorna i bakgrunden. Raketer och fyrverkerier lyste upp natthimlen.
Jonas och Sofia var i Umeå och firade med sina vänner. Kändes skönt när dom kom hem och vi fick krama dom ett gott nytt också. SMS och telefonsamtal haglade hela kvällen, många goda vänner har man :))

  

Välkommen år 2009! Det nya året börjar med sol och tio minusgrader. Ett alldeles perfekt hundpromenadväder.
Upptäcker lite väl sent att alla affärer i Bjurholm är stängda idag, puh! Får göra en djupdykning i frysen för att hitta nåt att äta till middag. Hittar en köttgryta med kantareller, det var väl inte det sämsta eller?
Som sagt, ett helt nytt oskrivet år. Spännande och lite pirrigt. Vi får hoppas att det blir ett fint år :)