Kolla här Titti...

Visst är detta lite lustigt/märkligt/roligt. Det är nu 11 år sedan vi städade ut lägenheten efter mamma. Glömde vi nåt eller?
De som nu har flyttat in, vet ej vilka, har satt upp exakt samma gardiner som mamma hade i sovrummet. Vilket märkligt sammanträffande, eller hur?


Stövelfest

Ja men det var ju sååå synd att vi inte fick ha vår spelmansstämma! Vad gör man då? Jo en egen liten stövelfest i vattenpölarna på Johanneslund. Alla på plats kl 14. Vi följde programmet ungefär som det skulle ha varit och hade en fantastiskt rolig eftermiddag och kväll med sång och musik.Kostymer, festklänningar och gummistövlar!Sigrid och TonyMickeGregerKarinJätteglad LouiseJolly Rogers med SigridUnderbara Sigrid, fjärde ungen "min"Fantastiskt duktiga Anna och Andrea
Det går alldeles förträffligt att spela cittra med plastgaffel!!
Jätterolig kväll i goda vänners lag, vad kan vara bättre?

Jämtar på besök

Daniel, Sanna och lille Aron tittar förbi på en fika på väg hem från Skellefteå.
En så söt liten pojke!Söt liten familj!

Inställt på grund av regn

SÅ tråkigt, ingen spelmansstämma i år. Men vi ska vara där ändå och göra nåt kul för oss själva:)

Dessa bilder är från VK 25/7-09

Logdans...

Redan förra helgen bestämde jag och Sofia att vi skulle åka till Gräsmyr och dansa till bl.a.Rolandz med Robert Gustafsson
Gamla Gräsmyr, det kan vara ca 30 år sen jag var där sist. Man tänker nånstans att man ska möta alla gamla danskompisar man hade när man var ute och dansade som mest, men icke en enda! Det är en ny generation som dansar runt idag. Och hur dom dansar nu för tiden! Nu dansar man panna mot panna och vrider huvudena samtidigt i takt med musiken. Vi hann inte mer än in i logen så var Sofia uppbjuden. Hon har aldrig dansat förr, men det gick så bra och hon tyckte det var så roligt! Så roligt att hennes kommentar när vi åkte hem var: nästa gång mamma ska jag ha klänning!
Rolandz då? Ja roligt är väl vad man kan tycka. Musikaliskt, njaä, men helt klart se och hörvärt! När jag då ska föreviga bandet på scenen räcker bara batteriet till ett enda kort, det är kanske inte bästa kvalitet, men det är det enda!
Regnet smattrade hela kvällen. Vägen hem kantades av små paddor, hela vägen bara paddor. Jag vet inte hur många jag körde över, många före mig hade också ändat några paddliv! Har aldrig sett så många.
Inför svininfluensan....

Så här ska vi se ut i höst när vi tar emot alla fall av misstänkt svininfluensaMunskydd med visir bevars!!!

Steves födelsedag 22/7

Ja då var det dags igen, ett år äldre! Steve får som sin första present återgå till arbetet halvdag. Det var väl kanske inte så himla kul. Men bättre än heldag i alla fall. Jag ruschar på lunchen och köper kräftor till födelsedagsmiddag, ovetande om att han ska resa SION tältet på Johanneslund. Vi slänger i oss kräftorna som om det vore makaroner och korv!! Jättemiss!!
Men Steve tycker ju att det är såååå gott.Hur firar vi resten av kvällen då?
Jag skjutsar Sofia till kamrat Johanna i Gullbäck, sen tillbaka till Johanneslund där tältet just är rest när jag kommer.
Dricker kaffe och får Annelis nybakade, jättegoda bullar till.

På vägen hem möter vi denne skogens prins i björnlandet! Kan inte finnas så många björnar där just nu!!Hemma igen sätter vi oss på altanen och skålar med ett glas vitt vin.
Steve är ett år äldre!!!

En ny liten familj...

Daniel som spelar med Too Hot och hans flickvän fick en liten Aron!
Grattis och lycka till:))


Glass

När solen skiner vill vi ha glassar
När vinden viner vi vill ha glassar
I alla väder glassar passar
Oh, jag är galen i glass!
Galen jag är galen i glass, galen jag är galen i glass
Glass, glass glass i stora lass lass lass
Ja jag är galen i glass!!!


1 timmes sol på Salusand

Sofia och jag trotsar väderleksrapporten och åker ner till Salusand. Första och förmodligen sista gången denna sommar. Förresten man ska aldrig säga aldrig! Vi får en timme härlig sol. Det är så härligt att känna lukten av havet, höra vågorna slå mot stranden och gräva ner fötterna i len, varm sand. Det var värt varenda liter bensin trots att det blev en kort stund att njuta.
Innan vi åker hem köper Sofia en negerboll för 15 kronor!!! Den hade säkert varit billigare i Gibraltar:)))OBS detta är INTE en farlig glassgubbe!!!

Så sant som det är sagt, sjön suger. Vrålhungriga när vi kom hem och då smakar ett paket nudalar alldeles förträffligt!Det var skönt att komma ut på en liten utflykt så här sista dan innan jag ska börja jobba igen!!

Umetripp...

Tid hos optikern i eftermiddags, arbetsglasögon, tack landstinget!!
Tog Sofia med mig och åkte ner vid 11. Trippar runt på stan lite. Hade stämt träff med lillasyster och lovat ringa men jag hann aldrig. Sofia såg henne genom ett skyltfönster och ropade in henne. Fyndar en fin reablus på Indiska. Hittar också finfina reakläder på Gina. Ut på stan igen. Titti ringer efter Anna som snabbt sällar sig till skocken. Titti och jag ville leka "Sex and the city" men tjejerna tyckte inte att det var lika roligt! Det hade passat så bra när vi var på HM och provade högklackade skor.
Marknad på stan. Roliga Italienska stånd med superba ostar, parmaskinka, oliver i alla möjliga inläggningar, spansk paella och mycket annat gott. En så trevlig dag!
Sen var det då dags att gå till optikern.  Hittade svarta fina bågar, fanns bara ett par som kunde tänkas. Snygga!
En mås sket på Fias jackärm !!!Kusinerna.....Systrarna....Väl hemma igen blev det världens åskväder. Fick äta våra räkor och baguetter till levande ljus i rummet !

Sista semesterveckan :(

Ja då var vi hemma igen efter vår lilla semestertripp till Jämtland-Härjedalen. Började i Ytterhogdal. Städade hus och röjde undan en massa saker. Hälsade på farmor/svärmor Birgit på Svedjegården. När jag rensade garderober tyckte jag det var kul att klä upp Sofia i farmors landskapsdräkt.Sen fortsatte färden mot Ytterån och kamraterna där. Sena nätter är obligatoriskt när man är i Ytterån. Pojkarna spelar.
Marknad på lördan. Trevligheter på Åparken på lördagkväll, men tyvärr hade vi GLIN med oss så vi kom inte in. Lite badfeeling där då alltså.
På söndag tog jag, Sofia och Mattias en liten sightseengtripp in till Östersund. Åkte runt på vackra Frösön, ner till småbåtshamnen. Så fint!En kall öl smakar gott i sommarvärmen på bryggan i Åparken.....

Söndagkväll var vi inne i Östersund igen och gick på bio. Baksmällan, kanske den roligaste film jag nånsin sett.
Meningen att Janne och Steve skulle ut och fiska, men som vanligt sätter vädret käppar i hjulet.
Hemresa på måndan. Jag säger alltid samma sak när man ska åka bil långt, Tänk om man kunde bli kastad hem!!!

Sötaste västernbruden.....Sofia Macahan !!!

Semesterns fjärde vecka..

Ja det är ju väldigt tur att man har fått uppleva en riktig sommarvärme i alla fall.
Idag, den 7/7 är det minsann inget semesterväder. Vaknade av att det formligen öste ner regn. Inte ens Hugo vill gå ut och kissa. Bara några enstaka grader varmt ! Nej fy för den lede, man ska inte behöva vantar på sommarsemestern !!!Jag tror jag vänder termometern upp och ned !

Körkort

Efter en lång natts sömn klev jag och Jonas upp klockan sex för att komma iväg till Vindeln i tid. Jonas ska gå en intensivkurs och äntligen få sitt efterlängtade körkort. Dagen började med en timmes introduktion. Fortsatte med hans första körlektion 9.15. Det gick alldeles strålande. Efter den åkte vi och checkade in på Gamla hotellet i Vindeln där han nu ska sova fyra nätter. Vi fikade tillsammans på hans rum, nr 14 innan jag åkte tillbaka hem. Så grämen jag blev när jag upptäckte att jag glömt kameran hemma denna dag. Får komma ihåg att ha med den den dag han kör upp!
Lugn eftermiddag hemma. Det regnar och är inte alls trevligt att vara ute. Drack eftermiddags kaffe med syster uppe i sommarhuset.
Champignionbiffar till middag satt som en smäck i magen med god gräddsås och potatis till.Dom rosa är väl mest lika den lilla röda Golfen Jonas kör :))
 

Marknadshelg med gäster från Ytterån

Ja då var den roligaste helgen i Bjurholm bortgjord. Sommardagar med marknad, firande av Bjurholm 250 år, Janne, Maria, Mattias och Alice hos oss. Hundarna funkar bra ihop. Vi hade tänkt gå och äta grillbuffé på frdagkväll när pojkarna hade gardenparty, men dom öppnade inte förrn kl 21 och vi var så hungriga så det blev pizzerian i stället! Blåste kallt så vi frös som attan. Väl hemkomna blev det dunjackorna som åkte fram.

På lördan flanerade vi på marknadsgatan, träffade folk och handlade lite. Ganska stor marknad i år.
Klockan 15 gick vi till kyrkan på ett riktigt hembygdsbröllop. Stina Grenholm gifter sig med sin Mikael.Hem och frächa till sig lite och gå på sommarfest hod Bodil. Trevligt med mycket god mat och dito vänner.
Kul att Stellan Ågren dök upp. Det kan vara bortåt  30 år sedan vi träffades sist.Trötta som vanligt på söndag. Men ut på marknaden för att gå vidare till hembygdsgården för den obligatoriska paltlunchen. Kollega Gunnar ser ut så här när han inte sitter på Vårdcentralen. En 250 meter lång halsduk ringlades ut över området innan invigningen av 250 års monumentet över Bjurholm. Det ska komma upp tre stolpar till med sammanlagt ca 60 byanamn.Syster Titti och jag inhandlar var sin FIN klocka. Jag tycker så mycket om min med "Putte Pick"


Duktig fotograf

En svensk duktig fotograf som leker med bilder på ett kul sätt. Erik Johansson:


Ja nu är det klart, även trappan till altanen..

Resultatet finns nu här...Jag älskar Tujorna vid den lilla bron... dom ska bli höga dom...

Hugo på andjakt, fast han inte är nån fågelhund...

Ja du lilla Hugo hur ska du göra nu, du som är så rädd för vatten...


Var bor du lilla råtta?

Ja inte i nån hatt.......Hålet syns inte så väl men det precis i mitten....