Spikmatta

Har varit en tripp till Vännäs. Jonas har övningskört med släpvagn då vi behövde mer virke till bron över dammen. Sofia och jag åkte in till centrum och inhandlade en Shakti-Indisk spikmatta. 6000 sylvassa piggar ska hela, ge kraft och energi.
Djävligt vasst, det riktigt osar endorfiner när man ligger på den. Skönt!!


I en annan del av trädgårn...

Den lyser så fint, pionen, i ett hav av smörblommor. Ska ta fler kort på den när den är helt utslagen men jag måste ju passa på eftersom det kan hända konstiga saker på min gård:)


Ingen Gevaliareklam, men oväntat besök...

En underbar sommar dag! Alla i familjen utom Fredrik var upp till Agnsjön och badade. Lite kallt i vattnet men fullt badbart.
Kokade och åt raspeballer till middag, så himla gott. Resten av familjen åt annan mat då palt inte intresserar.
Sitter ute på soldäcket hela kvällen och har det så skönt. Jonas och Sofia byter rum och jobbar med det hela kvällen.
Louise tittar in en stund efter jobbet, hon blir inte bjuden på kaffe utan ett glas vin....En liten stund senare dyker Titson upp, hon får inget kaffe heller utan ett glas vin och en liten virre...Det är så himla kul när folk bara dyker upp.......nåt kafe får dom inte!!

Lördagkväll

Jag och Steve har varit på wärdshuset och haft lite kul ikväll. Som vanligt jättelite folk, men vi som var där hade roligt.
Isabelle och Bengt spelade så fint för oss hela kvällen.Nu har jag inget bildbevis för detta men jag har faktiskt dansat med Hydran...Ja det finns inte så många danskavaljerer i Bjurholm, och man vill ju inte vara oartig!

Farlig gubbe

Vill bara meddela att detta är en oerhört farlig gubbe!!


Hunden som inte skäller

Nu skäller han, när man busar och leker kan han gärna få till några små skall!Här är det ett nytt hundben som det tävlas om!

Och förresten....

Varför valde Vövve en rosa???


Vilka raggarbilar!!!

Jag Steve Jonas och Sofia har varit in till stan och Wheels. Ett stort fält fyllt med amerikanare av alla årsmodeller och märken. Det var stekhett och man längtade bara efter skugga. Träffade Inga-Maj och Erik Anens och småpratade en stund.
Hamburgare ingår från ett stånd det står Sibylla på. Mycket folk. Träffade i kön till hamburgarna en mycket talför gosse som hade pearcat sig men den plåtknapp med säkerhetsnål på baksidan, hittar inte ordet, strax bredvid bröstvårtan!!! Vi andra fäste den i tröjan eller klänningen.
Det fanns många favoriter, detta var nog StevesJonas hade sin klara favoritSofia älskar denna och det ska bli hennesOch jag ska då alltid vara värst! Nåt i guld förståss, en jättefin Desoto


Vad är det här för ställe??

Hur länge ska man behöva vänta på maten här då??


Badisarna

Andra dagen på raken jag och Fia pressar sol i Agnsjön. Idag köpte vi nya brassestolar och hade det således bekvämare idag. Det fläktar lite när man sitter ute på bryggan
En liten andmamma med sina barn tittade till oss.Så härligt att man behöver inte sakna utrikes!!
Nu går Steve på semester, ÄNTLIGEN ! Vi ska äta räkor ute i trädgården ikväll och verkligen njuta sommar!

King of pop är död

Ja det är bara ett konstaterande. Michael Jackson är död. Efter 50 år orkade inte hans hjärta längre!
Han har väl aldrig varit min favorit men jag bugar mig i vördnad för denne stora artist! Jag kan tänka mig att hans plattor spelas på varenda radiostation i hela världen idag. Min favorit låt är i alla fall "I´m going back to Indiana" som han sjöng så gulligt när han var liten. Tack!!


Bildbevis finns....

Jajjamen, årets första dopp ute i naturen. Sofia och jag packade ihop en liten korg och två filtar och gav oss iväg till Agnsjön.
Och tänk vad ensamma vi var om att tycka det var skönt. I stort sett ensamma på hela stranden. Några enstaka till trotsade fegharen och slängde sig i vattnet. Jag var tvungen att doppa mig TVÅ gånger för att få med det på bild. Det var riktigt varmt och skönt, säker 19-20 grader!


Semesterbok, ett absolut måste...

Ja, det hör verkligen till. För två somrar sen var jag så lyllig att läsa Stieg Larssons böcker. Man tänker att man aldrig ska kunna hitta nåt lika bra igen. Men tänk att jag har hittat en helt suveränt bra bok. Människohamn av John Ajvide Lindqvist. Den är så otroligt bra skriven och storyn är så vansinnigt spännande. Äntligen en ny författare att bara älska! Blir så glad att det finns fler böcker av honom. Han har bl.a. skrivit Låt den rätte komma in som också har blivit en prisbelönt film. De två andra heter Hanteringen av odöda och Pappersväggar. Så det är bara att läsa på:))


Mamma-Barn dag i stan...

Vi har gett upp nu jag och Fia! Det blir ingen resa till Turkiet. Då måste vi ju naturligtvis hitta på nåt roligt i alla fall. Föreslog att vi skulle åka in till stan idag och göra av med en massa pengar och tänk att hon tände på idén! Pojkarna var också sugna på att följa med, men jag lovar att Jonas ångrade sig ordentligt innan dan var slut.
Vi har shoppat så det bara stod härliga till, börsen har aldrig varit stängd! Så himla kul!
Fick sen de nya trädskulpturerna i parken, lite ovanliga och roliga.Tittade in i Gourmetaffärn vid stora hotellet. Jag blir så lycklig när jag ser en stor amerikansk T-bone steak. Den må kosta 399 kr/kg men jag skulle vilja ha en i alla fall. Sen har dom jättesöta godisar som jag också skulle kunna handla många av men dom kostar 30 kr st och det tycker jag är lite mycket! Det är säkert ägg i dom, intalar jag mig!!Det är så fint i Umeå när det är sommar. Såg en blomma jag inte kände igen, men jag skulle gärna ha den i min trädgård. Gubben vid cykeln bakom hör inte till min trädgårdsdröm!!!Ja han var kanske ingen gubbe direkt men jag upplevdet så!!
Härlig dag i vår vackra residensstad!!!

Kvällsfika

Nåt man absolut måste ha. Just nu är jag inne i en period när leverpastej på hårdbröd och smörgåsgurka är vansinnigt gott. En annan favorit är ju husmans med smält ost. Som det låter, in i micron och bara njut. Det roliga är att husmansbrödet fortfarande är knastrigt! Gott gott gottEn annan ny favorit är NORRSKENSFIL, fett och väldigt gott, lite grann som mormors långfil men inte fullt så tjockt. Det går inte att vända skeden så att den ser oanvänd ut.

Midsommarafton när den är som bäst...

Detta är en helg med många traditioner. Hos oss går det till så här.
Midsommarlunchen intas ute på altanen oavsett väder eller temperatur. Vi hade ganska tur i år. Jag och Steve äter nypotatis och sill. Jag tycker egentligen inte alls om det, men det är ju tradition! Ungarna får plättar, jordgubbar och glass.Efter årets dusch beger vi oss upp till Backfors och familjen Åden. Somrigt och fint som vanligt. Sangria och rabarberpaj före grillmiddag. Alla ungdomarna är med, i början i alla fall!
Sång och musik. Tre gitarrer på plats. Balkongärenden med utsikt mot Balberget här nästan dolt i trollsk midsommardimma från Öreälven.Midsommardagen bjöd på soligt och varmt väder. Var ute på fotopromenad i trädgården. En liten trastmamma har sitt bo med ungar på räcket till soldäcket vid poolen.Söndan var vi ute i strålande sol hela dan. Poolen är inte klar för bad men hade den varit det hade det nog blivit ett litet midsommardopp.Tack Titti, Per-örjan Anna och Karin för en trevlig helg:)))

Midsommar

                                                    

Önskar alla mina vänner en riktigt skön och glad midsommar med mycket sol och värme:))

Dan före midsommarafton

Japp, det är shortsväder idag också. Solen skiner och det är faktiskt ganska varmt i luften också. Tjuras på att försöka få lite färg på benen.Fula, vita.......Ska bli snygga bruna....

Ska passa på att tvätta upp hela lakansförrådet idag, hänga ut och få det torrt och sommarluktande.
Nån resa till Turkiet blev det alltså inte igår, men vi slutar inte hoppas på att kanska få komma iväg nästa vecka.

Nu får vi tagga midsommar hos Ådenarna uppe i sommarhuset!!
Det är ju tradition och alltid så trevligt. Jag ska ta Bossen med mig på en promenad och slå igång värmen där idag.

Vi kom inte med på nån resa till Turkiet i går så nu får man tagga midsommar i Ådenarnas sommarhus.
Ska passa på att tvätta lakan idag, hänga ute och få torrt.

Annat fint kort på dillpionenFotograf Sofia Rystedt.......

Dillpionen blommar!

Den har en lite tragikomisk historia min dillpion. Jag fick en liten planta av kamrat Bodil för många år sedan, kanske 5-6 år . Under alla år har den kommit upp med sina dilliknande blad och sen helt plötsligt varit försvunnen. Först skyllde jag på Steve att han norpat den med grästrimmern men han nekade. Men som han alltid sagt det är svårt att veta vad som är ogräs och vad som ska vara kvar.
De sista åren har jag noga markerat min lilla planta med allehanda nät och käppar. Men den har försvunnit i alla fall. Det måste ha varit nån liten råtta som tyckt att den stod i vägen!
Men NU för första gången blommar den äntligen med en liten blomma. Inge roligt att måsta fota den i regn, men jag måste skynda mig innan den försvinner igen!

Sommar/trädgårds fest hos Janne och Karin

Trevligt som vanligt! Sommar hade det ju kunnat få va lite mer av! Regnet hade hållt sig hela dan men just när vi ska äta måste det börja dugga lite, inget hällregn, så det var ett snällt regn som upphörde ganska snart. Kanske lite mindre folk än vanligt, men det spelar ingen roll. Huvudsaken att alla är glada och har roligt.Värdinnan i egen hög person, Karin...

Kompisorkestern.....Anneli och Andrea trivdes.....Iförd tiara kan man lita på att det blir bra!!!


Jonas tar studenten 090610

Vilken fantastisk dag. Äntligen var målet nått!
Vi började dagen med att åka med Sofia till Midgård och hennes avslutning. Dekoren i Valhalla var otroligt fin med näckrosor, vass och stora trollsländor. Ett fantastiskt program!Efter Sofias avslutning åkte vi till Café Viktoria och mumsade i oss smarriga smörgåsar. Hade hoppats få träffa Nina men hon var inte där men det var hon!!!

Upp till Östras skolgård som kryllade av gratulanter. Studentskyltar, blommor, leksaksdjur i alla de former. Naturligtvis höll nån skolless på att elda upp en del av skolan så studenterna var ca 20 minuter sena ut, men inget är ju som bekant som väntans tider, tur att det var varmt och skönt, solen ville vara med lite grann.
Så kom dom då sjungande Ja vi har tagit studenten, ja vi har tagit studenten och man kan ju bara hålla med om att Fy fan va dom e bra!En väldigt trött men lyllig Jonas. Allt som bör hänga runt en studenthals fanns med.Hela familjen kisar lite mot solen, eller kanske Jonas flirtar med någon?Jonas kompis Linus Meijer hade valt partyhatt istället för studentmössa! Så kan man också göra fast det är inte rätt:)Ljudnivån vid traktorerna och de lövade vagnarna  var så pass att det inte gick att ta fel på hur glada och lyckliga alla var. Hugo gnällde lite försiktigt först men sen ylade han med i Sjung om studentens lyckliga  dar.....Mottagning ute hos syster Titti och resten av Ådénarna. Skålar i champagne med lite gott tilltugg. Presentöppning och trevlig samvaro.Titti blev lite avundsjuk på studentmössan, fast hon har en egen, och tog på sig en sjömanskeps!!
Vilken hattparad, sjömanskepsar och partyhattar i en salig blandning:))Alltid lika roligt att öppna paket. Detta från Titti, Per-Örjan, Anna och Karin innehöll två snygga Filippa K kaffemuggar!Jonas, Linus och Fredrik i ett champagnesmuttat tillstånd!Och här tog det tvärstopp! Nu var det dags för studenterna att få en liten powernap!
Hur gulligt är det inte?Efter två timmars sömn var det då dags för en alldeles underbart god buffé. Titti har verkligen lagt ner ett jättejobb! Tack snälla!
Här fanns allt man kunde önska, pajer, sallader, kött, ostar, bröd. kalamataoliver, parmaskina, meloner, Hur gott som helst!
Efter maten tackade vi för oss och skjutasade iväg ungdomarna ut i stadens vimmel och yra!

Tumme med Robin Hood

Åh så härligt!!!! Har fått tillbaka mina skattepengar idag!!! Vad ska vi göra för kul??

Njuta lite kanske???

Vill ha!!!

Se så himla läckert! Läppbalsam i olika smaker!


Vårfest med arbetskamraterna

Avtackning till pensionär, flyttande Karin och 50 års uppvaktning.
Trevlig kväll på hembygdsgården. Mycket och god mat, trerätters. Tipspromenad i en något kylig försommarkväll.
Uppvaktning och avtackning.
Alla var med, utom jag!!!

Ny stil

Här tränar jag på en lite tuffare stil inför sommaren:)))På vartenda dj.....a kort som tas på mig så syns det att jag har brutit näsan i en lastbil !!!

Bakkonst

Hittade en sida med alldeles fantastiska tårtor och andra bakverk.....En fin sushitårta till min syster....Hamstertårta till Karin Å....Till Hugo Boss....Till Anna Å.....Åsså en till Annika Olofsson.......En till Fredrik......Och till slut en till Steve...

Ja det är faktiskt ätbara tårtor!!!

Nationaldagstävling

Vem liknar denna skulptur ?Kom ihåg att det är jag som är enväldig domare :))

I will Proudly present

Trummisen i True AngleFREDRIK RYSTEDT.........

Studentbryderi

Presentbekymmer. Vad i hela friden ska vi hitta på till Jonas som tar studenten på onsdag? Jag har kastat över bollen till honom. Vad önskar du dig? Vår lilla Jonas är en saktmodig man, inga snabba beslut här inte! Alltid samma svar, vet inte. Ja men fundera lite då! Han kan minsann räkna upp vad han INTE vill ha!
Ja ja det kanske inte är det viktigaste att presenten finns där 10/6, han får väl fortsätta fundera.
Det finns egentligen bara en sak han egentligen vill ha, men skatteåterbäringen tillåter knappt en liten miniatyrmodell.Ja Jonas, du får väl titta dig less på denna medan du funderar vidare.....

Skitsnyggt!

Ja men varför ska den vara vit?


Det var ett tag sen...

Ja min dator har lagt ner och jag är inte riktigt så hemma på dessa bärbara datorer som den yngre generationen har. Men nu har jag norpat åt mig en och den verkar ju fungera.
Ja det har varit pingst, morsdag, gallstensanfall och annat smått och gott. Orkar icke sammanfatta!!
Har en tuff vecka på jobbet då kollega Gunnar har semester, men allt löser sig bara man tar en sak i taget.
Långpromenerat med Hugo efter en god middag bestående av grekiska köttfärsbiffar med fetaost och svarta oliver.
Med tanke på kvällens promenadfynd får det bli murkelsås till nån köttbit i morgon, tror jag!Min duktiga dotterfotograf fick inte med hela huvudet, men hon tyckte det blev bättre så!!
Vet inte riktigt vad hon menar:)