Bild till min syster

Kan inte låta bli att lägga in denna bild tillägnad min syster !
                                                  

Söndagmorgon

Vilken underbar morgon. En timme längre än vanligt. Det påverkar inte min sömnförmåga. Jag är alltså uppe en timme tidigare än vanligt. Och vad gör jag då? Herregud, fick en stor kasse trattkantareller av Karin Sandström i går. Dessa täcker hela köksbordet och sprider en gudomlig doft av skog i mitt kök. Njuter verkligen av att sitta och rensa dessa små delikatesser. Resten av familjen tar ordentlig sovmorgon, även Hugo, han har inte rört på sig än.
Resten av dagen ska väl gå åt till att hjälpa pojkarna packa inför Londonresan. Ja ja dom kan själva, men jag vill så gärna vara med!!

Lördag i Umeå

Åkte ner med pojkarna till Umeå i förmiddags. Dom bokade en resa till London tillsammans med Viktor Jonsson under höstlovet. Dom åker på måndag och kommer tillbaka på fredag. Dom har en massa planer på allt vad dom ska uppleva.
Jag tycker att det är så YESS att dom kommer sig iväg på en resa!!
Kvallen har varit lugn och skön. Räkor till middag och goda oster till.
Vi har köpt en ny t v idag. Den är helt kanon, vi måste ju ha en bra tv när vi ska se Kalle Anka på julfton. Den vi har haft nu den senaste tiden är väl från tidigt 70-tal.
.


Uppiggande fruktkorg!

I går eftermiddag gick jag hem från jobbet med en grisförkylning. Med 38,4 i temp hämtade jag täcket och kudden från sängen och bäddade ner mig i soffan. Sov mest hela eftermiddan. Känner mig som en urvriden disktrasa. Under middan knackade det på dörren. Och där stod Lars Erik Öberg med en gigantisk fruktkorg som tack för pianot. Det tyckte jag var trevligt. Tack!!
Mumsade goda frukter hela kvällen. Där fanns också goda ostar, kex och godis, får spara det till helgen. Mums!!


Vinterstädning

Denna strålande höstdag har vi jobbat som små slavar med att städa inför vintern på gården. Kört skräp till tippen. Krattat och forslat bort alla löv på gården, klippt ner växter, burit in alla utemöbler. Det känns så guld när det är gjort. Det har funnits år då man inte hunnit göra allt detta innan snön har kommit och det är inte kul. Ungdomarna har hjälpt till och då går det ganska fort. Varje år jag ska kratta alla lönnlöv tänker jag tanken att det trädet ska bort, men varje sommar älskar jag det.
Belöningen blir kinamat till middag. Jonas ska frittera Bounty till efterrätt, han säger att det är gott och det litar jag på. Sen blir det en skön kväll i soffan med ett glas vin. Kanske ett bad?


Mamma Mia!

Ibland är det extra bra att ha tonårsdöttrar. Igår var en sådan dag. Sofia skulle jobba i garderoben på Hamnmagasinet och ville så att vi skulle komma och hämta henne när hon var klar. Ja men jippi, det innebar att jag och Steve fick en helkväll i Umeå. Jag åkte in till Vännäs och vi började med att ta en härlig bastu på hans jobb innan vi åkte in till stan, Bara det!!
Gick på Pipes och åt en god middag och drack Carlsbergs alkoholfria öl!
Sen gick vi på bio. Steve och jag har bara varit på bio tillsmmans 1! gång tidigare och det borde vara så där 25 år sedan, då såg vi Pojkarna från Brasilien. Nu var det alltså på tiden.
MAMMA MIA! Herregud vilken underbar film, musiken, miljön, skådespelarna. Ett bra ord för filmen är GLAD. Jag kom på mig själv med att sitta med ett jätteleende på läpparna hela filmen. När den filmen kommer på DVD är den bara ett måste. Jag skulle kunna se den hur många gånger som helst. Ett litet lyckopiller.

                                                                              

Rosa bandet

Tänk man blir alltid lika lycklig när brevet från landstinget kommer och man kan läsa att " Din mammografiundersökning var helt normal". Jag blir alltid lite nojig innan jag ska iväg på denna undersökning. Köper alltid ett rosa band i tron att den ska vara som en liten skyddande amulett.
Läser i en tidning att rosa bandet startades av Evelyn Lauder, svärdotter till kosmetikaföretaget Estée Lauders grundare. Årets band har formgivits av Ingegärd Råman. Kampanjen fick sitt genombrott i Sverige 2003 då cancerfonden började samla in pengar, hittils 172 miljoner kronor. Exellent!


Fia+mamma dag på stan

Skönt att vara ledig idag efter helgens festligheter. Tvättar dukar och plockar. Åker förbi Greger och Louisse och hämtar upp mina glasögon som jag glömde igår. Efter lunch åkte jag och Sofia ner till stan för att ha utvecklingssamtal med Elvan Solja. Allt bara bra.



Sen åkte vi upp till Maxi och handlade lite färskt bröd, tandkräm och annat nödvändigt. Träffade svåger Per-Örjan. Han var ute och cyklade i det vackra höstvädret. En liten burgare på Donken satt gott i hungriga magar.
Plockade upp Fredrik och Steve på vägen hem. Varm korv och bröd till middag det är väldigt lättsamt, blir inte ens nån disk!

Vad var det i petet Steve?

Den här lilla gullgossen har fyllt 50!!



Så kom då ÄNTLIGEN helgen då vi fick ha kalas för Steve. Och vilket kalas.
Huset fyllt av goda vänner. God mat och dryck. Fantastisk uppvaktning med stora paket och en helt otrolig show.

Nå vad var det i paketet? Våra vänner känner verkligen Steve, kan något ha passat bättre??



En ölpump, jippiii!

Kamraterna hade satt ihop ett fantastisk program som orkestern Terracuttaz....



Tillverkat en cd-skiva, Eagles med Steve. Helt enkelt genialt!!

När klockan slog tolv fick vi fira en ny person, lillasyster Titti fyller nu 49 år!
Sång och musik hela kvällen. Freppen på trummor, tjejerna Anna, Karin och Sofia sjöng.
Ett så helt otroligt roligt kalas!!

Helgen avslutades med att Greger bjöd på god kycklingmiddag hemma hos dom. Det kändes verkligen skönt att få gå bort och äta. Ja men Herregud vilken helg!!!

Gulli Gulliksson Karin Hurra

Vi firat din födelsedag, en fest som vi aldrig ska glömma, den kan vara bäst i sitt slag!
Ja men trevligt som alltid. God mat och dryck. Fantastiska kamrater. Ingen kunde väl hålla sig för skratt när Roger bjöd upp Karin till tango i sången Vad har du i fickan Jan? Och hur alla bananer, tulpaner, afficher och den levande svanen rymdes i fickorna, bara det var ett konststycke.
Stort tack till Janne och Karin <3


Dagens absoluta måste

I dag säljer dom orkideér på Ica för 59 kr st. Kan ju bara inte låta bli att köpa 2 st. Gick sen till Bengan och köpte två fina krukor till. 15 kronor, gav honom tjugan och han blev så tacksam att han reste sig och bugade. Skrev prydligt gåva i kassaboken.
I kväll ska vi på 50 års kalas hos Karin Gulliksson. Vi har skrivit visor och hittat på en massa kul. Lääääängtar!
Innan ska Steve få en ny frisyr och kanske lite klatchigare färgton.

Kameran jävlas och tar inte en klar bild idag

Mammografi

I dag är det dags igen! Mammografi. Jag tycker inte om den här undersökningen fast jag skulle naturligtvis inte vilja vara utan den. Det gör ONT. När tuttarna är i min storlek och plattas ut till tunnpannkakestorlek så förstår du. Landstinget i Västerbotten klarar inte att göra så många mammografier som politikerna beslutat. Resursbrist. I år måste alla åka in till Umeå och Dragonens hälsocentral för undersökning. Förr i tiden kom bussen ut i byarna, det gick snabbt och var väl en bra service. Jag undrar hur många som skippar detta när man måste åka in till stan. Det vore synd. Sen kan man ju fundera på landstingets miljöpolitik, vi får lungcancer av alla avgaser, men bröstcancer slipper vi!!