Eftermiddag i kustbandet

Steve och jag åker i väg för att titta på en båt. Åker ner till kusten och tittar på småbåtshamnar. Rundvik, Nordmaling, Järnäsklubb, Norrbyn och gamla kära Tuppholmen i Hörnefors. Man måste ju rekognosera och se om det finns nånstans att förtöja en båt innan man köper en. Det var så fint ute vid Järnäsklubb, har aldrig varit där förut. Men det blåste väldigt kallt. Underbart med havsdoft :)
Svängde förbi Donken för en god söndagsmiddag innan vi åkte till "Mitt i tuvan" och tittade på båten.
Den var nog ok med tanke på priset men det är nog en hel del jobb innan den blir som vi vill ha den.Stafettläkare...

Efter veckans avsnitt av Uppdrag Granskning kan man tänka sig detta som ett alternativ??Kanske svårt att läsa men där står: Herren är din läkare..

Hittade en för mig okänd bok av Astrid Lindgren som skulle passa bra att
ge min kollega Kerstin som födelsedagspresent, kanske julklapp :)
Äntligen nya gåskor...

Som jag går och går var det verkligen på tiden att köpa nya skor. Jag har jättesvårt att hitta några som är riktigt sköna då mina stortånaglar står upp lite. Men nu fanns dom helt plötsligt där! Kan nästan tro att min fot var modell när dessa tillverkades. Dyra var dom, men vad koster det att byta ut sina egna fotsulor?Hugo kanske också behöver ett par ? eftersom han är min trogna promenadkompis !

Så här är det idag


Och kanske fler dagar...........

Veterantraktorer

I dag var det Olof Alfredssons tur att fylla en stor lejda med gamla traktorer. Mycket folk och väldigt tur med vädret.

Jolly Rogers kompades av en gammal Bolinder Munktell..

Radarparet Olof och Stellan får också traktorhjälp till en visa.

Ibland vill man ut i skogen på utflykt

Ett väldigt mysigt ställe hittade vi i jakt på svamp och bär. Men gissa vad som hände? Det började hällregna!!!!!

Morgonvovve

Hugo Boss kan verkligen konsten att göra det koseligt för sig


Fler brudpar

Men Anna Karin och Daniel gifte sig för två månader sen. Detta kort fanns på familjesidan i VK idag.


Vigsel

Så har Anna och Robert lovat varandra evig kärlek och tro i Bjurholms kyrka!
Så fina, så fina...

Äkta makar.........Grattis och lycka till <3

Grattis till körkortet Jonas !

Idag var det då äntligen dags för Jonas att få köra upp. Vi åkte upp till Vindeln vid halv två. När vi kom dit fick han en uppvärmning med bilskolläraren. Halv fyra kom då besiktningsmannen och det var dags att sätta sig i den lilla röda golfen och visa sina kunskaper. Herregud så nervöst det är att gå och vänta. Denna halvtimme känns som en evighet. När dom då äntligen kommer och Jonas gör tummen upp så blir man ju så jublande glad. Grattis Jonas!! Naturligtvis kör Jonas hem från Vindeln. Detta är också en milstolpe i livet. Jag är så glad:))P-O Jonsson och en strålande glad Jonas...


Enkelt men fint ute"rum"Måste lägga in den på bloggen för att ha den kvar när jag ska göra en själv...

Jag blir tokig...

....på denna typ av bilder. Cirklarna är inte alls perfekt runda vid en första titt. Men kollar man ordentligt så är dom ju det!


En sjukling och en tröttis

Sofia kommer ner tidigt på morron och har så ont i halsen. Feber har hon också. Hugo gör henne sällskap i soffan.
Så mysigt det här blev då!!!


Förlovning

Grattis Prinsessan Madeleine! Pojkar som heter Jonas brukar vara fina pojkar:)
Rolia Solia Nolia

Sofia och Jag åker ner till Nolia, sista chansen. 30 grader varmt gör det nästan outhärdligt. Inne i hallarna är det något svalare. Jag antar att många valt stranden istället denna dag. Det blir inte mycket shopping, men det är roligt att gå och titta på allt som man inte kan förstå att man klarat sig utan.Det finns mycket som kittlar smaklökarna.....

Den här trädgårdsstatyn var i alla fall gratis att titta på.....Mitt lilla dagens fynd, ett litet keramikfat att riva vitlök eller
nåt annat smaskigt på.....

Lastbilsmässa och hundflirt...

Stellan Olofsson har ordnat en lastbilsmässa hemma hos sig i Näsmark. Väldigt många bilar och lika mycket folk.
Strålande solsken, varmt som bara den. Roligt att det kommer folk när nån försöker arrangera nåt.
Det blir nog en trevlig kväll där uppe också, vi får väl åka dit och kolla.
Det är kul att va hund på dylika tillställningar också.


Jag tror att det här var Steves favorit, den gamla veteranen
bland alla nya fina!Ja men man ska väl inte verka för intresserad vid första dejten..Okey då! Hennes namn är Leia.....

Kräftskiva med cancergisch...

Vilken trevlig kväll ute i trädgården! Mörkt och varmt! Goda vänner och väldigt goda kräftor. Ja men det är ju så här det ska va eller hur? Inga fester hos oss utan sång och musik, härligt att kunna rigga upp ute. Och dansa shottis och hambo gör man gärna även om gräsmattan är ett ganska dåligt underlag!Gänget....Servetten döljer värdens val av snaps, kan avslöja att det var OP Andersson...Anneli, Janne och Steve..Här får Titti smaka den dyraste whiskey hon nånsin hållit i sina händer,
och nog ser man att hon dricker med andakt.....Anneli har gjort upp eld förut, värme till oss och plåga för mygg..Karin och Titti tar en svängom i sommarnatten...Ska det bli Pontan Dolan kanske?JA, det blev det..........

Kvällsdopp i Lillarmsjö

Hämtade upp Titti och Anna och åkte till Lillarmsjö för ett kvällsdopp. Sol och varmt, 20 grader i vattnet.
Och vi som trodde att Hugo var så rädd för vatten. Fel, fel, fel. Han badade som bara den. Fick aldrig nog av att springa ut i vattnet och hämta pipbollen. Detta måste vi göra fler gånger.
Kondom för karlakarlar eller...Storsjöyran i Östersund

Ja en yra kan innehålla mycket! Det kan börja med en fisketur ute på storsjön innan solen gått ner. Harr och Abborre fastnade på krokarna. Janne och Steve tog flickorna med sig ut i ekan på sjön och hade en trevlig kväll med fiske och brasa.På lördageftermiddag åkte vi alla in och gick på stråket. Strålande sol, varmt och skönt. Att sitta ute vid vattnet med nåt läskande var härligt.
Middagen utgjordes av diverse maträtter. Thaimat, Jämtländsk Tjälknul och vissa valde Donken. Gissa vilka!
Gamla bekanta underhöll på olika restauranger nere vid vattnet, Patriks combo och Ständut black med Morgan.Träffade Micke O och hans Katarina, Roger Paulsson och många fler.
Det kan också tänka sig att Thomee rammar in i en fritidsbåt av mindre modell.Ok , det var säkert fritidsbåtens fel, jag kan ge mig sjutton på det!
Lördagkväll tillbringade Maria och jag framför tv:n och en bra film. Jag hade ett väldans sjå att hålla mig vaken tills det var dags att åka in till stan och hämta Sofia och Isa vid 03 på natten, men allt går. Dom hade haft jätte kul med bl.a. Lady Gaga.
Hemfärd på söndag!


Långt till jul, men ändå kul...