Valborgsmässoafton

Lång dag på jobbet. Många andra stänger/slutar tidigare en sån här dag, men vi får kämpa på in i det sista. Tacksam att befolkningen har haft roligare saker för sig i eftermiddag än att söka sig till sjukvården! Blir så besviken när jag får veta att det blir ingen majtabata i Bjurholm i år. Lions har tydligen tröttnat på detta evenemang. Då måste man ju hitta på nåt annat för att fira denna vårens första dag.
Vi gick några från jobbet till lilla skafferiet och åt en god lunchLeif, Jonas och Mats hade som vanligt jättegod mat och fin service...

Man kan inte bara köpa god mat på detta ställe, se bara konditoridisken, allt hembakat...
Det är tydligen Leif som bakar allt självOch mat smakar alltid gott i goda vänners lagVåra doktorer för veckan, Christina Gunnari och Peter Lindblom.

Väl hemma från jobbet blir det grillmiddag ute på altanen.
Jag får grillade majskolvar som är mitt favvotillbehör till grillat kött.

Ha en fin valborg alla!!

VÄDRET tillbaka

Japp, då var det strålande sol igen. Passar bra så här inför valborgsfirandet.
Utnyttjade min friskvårdstimme. Promenerade på spindeljakt med Hugo. Upp till Backfors.
Det här är också vår för mig, när all snö har tinat bort framför grindarna till Ådénarnas sommarhus, det känns välkomnande på nåt sätt...Efter en ganska tung eftermiddag var det skönt att komma hem till ett färdigdukat altanbord.
Fredrik och Jonas hade hjälpts åt att göra världens godaste kräftsallad med en härligt, syrlig avocadosås till..Långpromenad med Hugo. Nu ska jag ha en skön, slapp kväll och INTE se hockey !

Städeftermiddag på jobbet

Har äntligen hittat en gammal bokhylla nere i sekundärarkivet som jag flyttat in till mig för att få lite mer plats.
Storstädning i pärmar. Rensa och slänga massor med gammalt. Hittar anteckningar från -95 och de känns inte riktigt aktuella längre. Så måste jag ju komma till saken. Vissa människor lämnar ju som bekant små avtryck efter sig och idag hittade jag detta i min rensning.Och eftersom jag inte själv plockade in posten idag så blev jag ju glad att få bli påmind om Karin Gulliksson idag också.

Hurra vad jag é glad.....

Har haft en härlig (regnig) dag på stan. Började med att besöka Clip och snygga till nackhåret lite. Strosade på stan en stund. Fick en ostburgare på Donken till lunch. Älskar att gå in på delikatessaffären i hörnet vid Stora Hotellet. Gud så mycket läckerheter det finns där.Dagens fynd, blåbärssylt med vit choklad....

Fortsatte till Media Markt och köpte mig en jättefin liten handväskekamera. En Sony 8,1 mega pixels och världens gulligaste. Tar jättefina bilder, som typ den här...Kunde inte låta bli att köpa denna lilla klänning till Sofia på Gina Tricot. Somrig och jättesöt.
Världens tröttaste Hugo...


Årets första grillmiddag...

Strålande sol, varmt och skönt! Ny grill för dagen, hittade inte gallret till den gamla så vi var tvugna att köpa en ny!
Underbart att kunna sitta ute på altanen och äta.


Grillmästaren för dagen

Tjuvsmak....Tillbehör...Steve och Fredrik.Jonas och Sofia...Vår första grillmiddag ute på altanen....så fruktansvaärt GOTT:

Nu igen...

Ja, jag har norpat en bild igen. Jag vill så gärna visa vilken duktig fotograf min systerdotter Anna är.
Hon fotade Sofia och hennes kompis Isa en hel eftermiddag och det finns inte ord för hur fina bilderna är!
Se bara på denna...


Och vaggorna hålls gungande....

Min arbetskamrat Britt-Louise har blivit farmor till en liten babyflicka.
Grattis till farmorskapet!


Majblommor..

Jag undrar om jag kommer att få tag på någon i år? När barnen var mindre och gick i skolan hade man alltid ett exemplar av årets majblomma. Oftast på kragen på jeansjackan. Små röda prickar på halsen av alla de gånger man stack sig på nålen.

Så här ser den ut i år 2009

Jag tänker på Karin Gulliksson varje dag...

Julen för snart 1½ år sedan fick vi ett julkort av Janne och Karin. En liten guldstjärna blev kvar i botten av vår brevlåda.  Varje dag jag vittjar brevlådan tänker jag på Karin och hennes små mästerverk till julkort. Hemgjorda, klippa och klistra och mysa,som ingen annan gör. Jag köper mina på nian och vet knappt vilka jag skickar till, det går av bara farten.
Jag ska aldrig ta bort stjärnan!  Karin jag tänker på dig varje dag!!!En liten prydnad i min brevlåda :))

Lilla söta fröken Fia...ifrån Bjurholm...Ja hu e söter hu.....

Jag längtar efter mina pojkar..

Nu har ni varit borta länge nog...

Jag förstår att detta är bra, men borta bra och hemma bäst!!!!!

Äntligen går det att sitta på altanen, vårt sommarhem...

Soligt och varmt, man blir röd om kinderna..


Så skönt, lite svårt att få Hugo att förstå att han fick sitta uppe på stolen..


Nu solar vi matte....

Små vårtecken i Beverlyholmes...

En alldeles strålande vårdag! Lite kallt i luften men solen värmer så skönt....Små diamanter vid husväggen.....Rabarbern visar sina små knoppar.....Krokusarna, lite bleka men vadå.........Och detta är väl ett vårtecken så gott som nåt annat, sommardäck på, rattmuff av...

Påskbilder från YtterånHär har påskharen varit framme......Mattias Nyman.......Jannes skicklighet när jag och Mattias misslyckades.....Utsikt från grillplatsen..........Hugo Boss får uppleva friheten utan koppel.......Maria och Alice.......Lilla Alice, 6 månader goldentik......

Se mitt fina påskägg....
Joodå! det här är visst! mitt påskägg, ett äkta fabergé, hittade det på en loppis:)

Glad påsk alla mina vänner!

Då far vi.....

En påskkärring

, påskakärring, är enligt gammal svensk tradition en häxa som flyger på kvast till Blåkullaskärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen.

I Sverige är det vanligt att barn klär ut sig till påskkärringar till påsk och särskilt på skärtorsdagen. En påskkärring är traditionellt klädd i klänning, förkläde och huckle. Det förekommer även att de har tillbehören kaffepanna, en svart katt och kvast. Påskkärringar går ofta runt och överlämnar små tecknade kort som de själva ritat; i gengäld får de godis eller någon annan mindre gåva.

 


Tjyvryllan

Ja jag snor bilder jag, kan inte låta bli :))Tycker att hon skulle passa i en reklamannons för ishotellet!!

Hon ser ju  lite häxaktig ut, så mysigt, älskar häxor!!

Ja vad man kan......

はい、いつも何か私の妹、彼女は多くのバスを見つけるのが得意だ、新しいものを学ぶと、すべての時間を覚えて新たな狂ったことを学ぶ
Tack kära syster för allt bus du lär mig. Detta var ju kul. Nu hoppas jag att alla mina gäster på bloggen känner sig bekväma med japanskan:)

Dr Dahlkvist och etablissemanget

Var på en bra föreläsning av Dr Annika igårkväll. Kosttanken LCHF, låg kolhydrat-hög fett. lades fram för ett fullsatt Folkets Hus i dryga tre timmar. Jag har själv testat denna nu ett bra tag och tyckte det var kul att höra förespråkaren nummer ett. Lite kaxig är hon nog, jag tror hon använde ordet etablissemanget minst 100 gånger, lite störande. Naturligt, animaliskt fett och proteiner ska vi äta. Fett och kolesterol är INTE farligt! Bort med kolhydrater i form av potatis, pasta, ris och bröd. Naturligt och bra, väldigt gott dessutom. Jag är ett bra bevis på att det funkar mycket bra på gas och uppsvällda magar. Jag mår som en prinsessa.
Nu blir det snart helg och snövädret placerara sig mitt över Bjurholm, hoppas det blir bättre.