En stor liten man

Blir lite ledsen när jag läser dagens VK. Farbror Arne, Arne Hansson, The King of the Whitewater är död. Han blev 94 år gammal. En fin gammal man finns inte längre. Kommer aldrig att glömma hans av ålder fårade ansikte.

image124

Veckans första dag är tisdag!!

För mig i alla fall. Lustigt, då blir ju helt plötsligt tisdag veckans värsta dag. Det enda som är roligt idag är att Maria Eriksson är och gästar oss som doktor denna vecka. Hon är så glad och positiv och det är ju nåt som smittar. Jag har en ny mascara idag som påverkar mina ögon på ett trist rinnigt sätt. Ska jag måsta ge bort den till min dotter kanske? Hon kanske tål den bättre än jag. Ska bjuda ungarna på spagetti och köttfärssås till middag. Jag längtar själv efter det. Med mycket riven parmesanost över. SMARRR.

image123

Stackare

Det finns några jag tycker riktigt synd om detta dygn. Alla som jobbar natt. Tänker på Anna Å, hoppas hon är ledig. Det är ett rent helvete att behöva ställa tillbaka klockan en timme mellan 2-3 när man jobbar natt. Har själv varit med om det många gånger och det är ett riktigt mörker. Jag tycker att all nattpersonal ska ha rätt att sova denna timme! En del gör nog det! Ha-ha!

image122

60 minuter

Detta dygn har vi alla vunnit! TID!! Vi får lov att ställa tillbaka klockorna en timme i natt. För allt i världen, kom detta ihåg! Alla får sovmorgon i morgon. Ganska skönt eller?

image121....kunde gärna ha en sån!!!! Vill ha!

Äntligen fredag igen

image120Ja då var det dags igen! En lång härlig helg stundar. Steve kom hem redan igår kväll. Resten av gänget kommer med bussen från stan vid middagstid. Jag ska flexa ut vid lunch och även vara flexledig på måndag så det blir nästan en lillsemester. Inga specielle planer för helgen. Lite målarjobb som ska

Grattis Julia, 40 år

Julia Roberts fyller 40 i veckan och det uppmärksammas i tv med några av hennes filmer. Lycklig för det jag! Hur många kunde låta bli att sitta och titta på Notting Hill i går kväll? Jag kunde inte trots att jag sett den hur många gånger som helst. Vilka karaktärer! Julia är söt och vacker. Hugh Grant är sagolik när han går på bio i cyklopögon. Spiky är en riktig raring. Ja jag säger då det!! När kommer Pretty Women? Den vill jag också se för hundrade gången.

image119

Leva livet bakvänt

Vad sägs om att

1. Starta med att dö, så man fick det undanstökat.
2. Vakna upp på ett vårdhem och få det bättre dag för dag.
3.Man blir piggare och piggare och får snart flytta därifrån. Ut och njuta pensionsdagar!
4. Starta sitt arbete med att få en guldklocka.
5.Arbeta i 40 år tills det är dags att dra sig tillbaka från arbetslivet.
6. Dricka, festa och ha massor med sex.
7. Börja skolan, bli barn igen. inga förpliktelser!
8. De sista nio månaderna tillbringas i fridfull lyx. Centralvärme, roomservice m.m.
     Till sist lämnar man denna världen i en härlig orgasm.

image118

Nedläggning

I går kväll tog vi beslutet att inte köra revyn i år! Det finns flera orsaker till detta beslut. Små detaljer, eller stora, beror på hu man ser det, gör att det inte går att köra som planerat. Tråkigt! men det kommer ju fler år. Vi får tänka så i nuläget. Inget vi har gjort är ju förgäves. Nånstans känns det lite bra, vi har inte varit alltför taggade och jag tycker att vi legat lite illa till i tiden.
Nu har jag två fullspäckade dagar framför mig då kollega Gunnar är i Tylesand på SPA. Jag hade tänkt jobba i baddräkt idag men chefen trodde att det skulle ha en negativ effekt på alla blodtryckspatienter. Han sa det som en komplimang! Sån chef har jag!!!!!

image117

Sommar igen

Det var en väldigt tillfällig vinter igår. Idag är det 10 grader varmt och sommar igen. Har långpromenerat med och utan hund. Steve och Fredrik vinterfixar jollen. Den ska knövlas in i garaget den också. Jag undrar bara var min lilla bil ska rymmas. Har bakat en smaskig chokladkaka. Steves chef ska komma förbi på en fika och då lär den väl gå åt antar jag. Till middag ska jag göra en vitlöksstark lasagne. Kanske man kan få ett glas rött vin till. Sofia kommer med bussen från Umeå vid femtiden. Steve och Fredrik åker i kväll.

image116

Första snön i Bjurholm

image115

Första snön!

Vitt vitt vitt, vinterångesten lägger sig som taggtråd runt halsen. Fy fan vad jag hatar vinter och snö! Men det är bara att gilla läget om man inte ska bli fullkomligt galen. Hugo som aldrig har upplevt snö tidigare blev alldeles galen. Terrierbeteendet att gräva nosen i snön kom genast. Det måste ligga i generna, Jonke gjorde exakt likadant
Hade en trevlig dag igår. Var nere i stan och hälsade på Anna i hennes och Andres lilla lägenhet på Axtorpsvägen. Samma trappuppgång som Titti bodde i tidigare. Fick köpa hennes fina Nikon Systemdigitalkamera. Den är jag lycklig för. Träffade Titti och PÖ där också och fick gratulera henne några dagar för sent. Sen åkte vi och besiktade bilen och fick uppleva något unikt. Inga fel alls! Inte det minsta lilla påpekande. Det är också lycka! Minns inte när det hände sist.

image112

Lunchlycka

Då kom äntligen åter den härliga höstdag då arbetskamrat Britt-Louise bjuder älgköttsoppa och hembakat tunnbröd till lunch. Det är så fantastiskt gott. När jag satt där och åt minns jag mammas älgköttsoppa. Hon hade i långa makaroner som det var hål rakt igenom. Har inte sett sådana på länge, tror inte att dom finns i sortimentet längre.

image110..image111

Heja Norge

Jag blev så glad när jag kom hem på lunchen idag! Har fått tillbaka på skatten från Oslo. Nu kan jag köpa min systerdotter Annas fina kamera! Nu gäller det bara att få till ett möte så att jag kan ta över den fina kameran. Äntligen tycker nog Anna, hon vill ju köpa sin nya!!


image108........image109Lyllis oss!!

Hösthelg

Helgen har varit hyfsad förutom att jag fick bihåleinflamation och blev sjuk sjuk sjuk. Innan jag la mig hann vi rensa gården på allt som skulle till soptippen. Gamla ytterdörrar och allehanda skräp. Vi hjälptes åt att kratta bort alla löv och plocka in allt från gården. Det känns så skönt när det är gjort. Nu kan snön få komma när som helst, men den behöver inte. Sitter på jobbet och kämpar med en skallebank som inte är av denna världen. Panodilsoppa till lunch kanske?!?

image105.............image106..........image107

Tji fick jag

Hade sett fram emot att åka och gratta lillasyster i morgon men nix pix. Hon är nämligen alltid ute på det ena eller det andra. Vad ska jag göra med min lediga eftermiddag då?? Finns nog att göra saker hemma om jag bara letar ordentligt! Kanske jaga dammråttor eller nåt annat kul. Nej, ska försöka fixa en god middag till alla pojkar som dimper ner i morgon, Steve Fredrik Jonas och Andre. Längtar efter dom alla!


Födelsedagstårta................image104........blev det inte!!!!

Nu kommer det....

Vill berätta om i går kväll då jag och Sofia var hos Anna Fernerud i Vännäsby och fick hjälp att limma Hugos öron. Brosket i hans öron har förändrats så att ett öra har skruvat sig och står ut. Detta kan tydligen hända under den period dom tappar mjölktänderna. Nu sitter dom fastlimmade med textillim mot huvudet. Får se om det funkar. Ibland går det bra, ibland inte. Han stod stilla och fint på klippbordet dryga timmen. Anna bedömde honom som en mycket fin hund och tyckte verkligen att jag skulle ställa honom. Vi får se. Han blev av med lite hår också när hon ändå var igång. Snygging!!

image103

LIM

I morgon ska jag blogga om nåt spännande!!!!!!!

image102

INTE TGIF

Då var det alltså INTE helg igen! Tänk vad tiden går fort mellan jourhelgerna. Det rasslar bara till. Jag hatar att vara jour. Tycker att jag har rätt att vara ledig efter en hel arbetsvecka. Blir inte ledig förrän i morgonkväll halv 10. Var på smittskyddskonferans i Umeå igår. Bakterier och virus ältades hela dan. Flunsor och klamydia, MRSA och ESBL, sistnämda låter mer som bredbandsbolag tycker jag. Hoppas att jag slipper möta dessa små äckel under helgen. Ser fram emot att vara ledig måndag i stället. Kan va rätt bra att vara ledig en vardag. Både Fredrik o Jonas stannar kvar i stan. Sofia och Ante är hemma här.

image101.............................så här kan dom se ut!!

Bild till Karin Å

Hittade en rolig bild som jag tror kommer att passa min systerdotter Karin.

image100

God morgon alla

Haft en bra helg. Pojkarna hemma, Sofia i stan. Skjutsade ner Fredrik och Jonas till stan respektive Strömbäck i går kväll. Plockade med mig Fia hem. På väg ut mot Strömbäck började det blixtra som 17on. Hela himmeln blev vit. Hemfärden blev nåt av det jobbigaste jag varit med om. Tät dimma, hällregn av den kalibern att vindrutetorkarna inte hann med. Åska och blixtar utan dess like. Det kändes väldigt skönt att kliva ur bilen på gården.

image99