Gott Nytt År!

Har just gått årets sista långpromenad med Hugo. Upp till Backfors och tittade till huset. Många som var ute på en motionsrunda. Här ska duschas snyggas till i eftermiddag. Jag och Steve är bjudna ner till Titti och PerÖrjan för nyårsfirande. Vi ska promenera ner på stan och se det stora fyrverkeriet i stadshusparken. Sen måste man väl få lite bubbel nerför strupen. Eller hur?

image173 GOTT NYTT ÅR!!!

Mot nytt år

Ja men härligt, då var det snart dags att gå på fyra dagars ledighet igen! Känns nästan väl lyxigt. I kväll ska vi se om vi kan få KockJonas att laga till nåt gått från den asiatiska kokboken han fick i julklapp. Får man Bullens pilsnerkorv till lunch kan man väl vara värd lite lyx till middag.LUNCH image171        MIDDAG  image172

Nu är glada julen slut.....

Men julgranen står fortfarande grön och grann! Vilken lång och skön julhelg det har varit. Ådenissarna och vi hade så trevligt tillsamman (som vanligt) God mat och fina julklappar. Nina tittade förbi en stund. Titti och jag var på midnattsmässa i kyrkan. Jag hade glömt glasögonen hemma så jag fick gnola psalmerna i högan sky. Det var nån som tittade lite lustigt på mig, men det får man bjuda på! Juldagen långpromenerade vi upp till stugan. Släppte lös vovven så han fick härja på ordentligt. Fredrik och Anna tog många fina kort. Annandagen gick i slöhetens tecken. Alla ungdomarna åkte till Umeå på mellandagsrea så jag och Steve fick en hel kväll för oss själva. Slappade framför tv:n och åt goda ostar.
Sen var det då arbetsdag igen. Vi har bemannat minimalt men det har varit en relativt lugn dag trots att vårdcentralen varit stängd 5 dagar. Det brukar vara ett uppdämt behov som kan vara svårt att tillfredställa.

image170

God jul!!!

Det blev jul ialla fall. Revbensspjällen är stekta, julskinkan griljerad. Alla julklappar är inslagna och nu väntar vi bara på Kalle Anka och hans vänner. Titti med familj kommer och firar med oss enligt traditionen. En riktigt god jul vill jag önska alla mina vänner och bekanta! Hoppas att ni får riktigt många fina julklappar och får njuta av julefriden!

image169

Det tar sig!!

Det blir lite mer och mer jul dag för dag. Sofia och jag var i stan i går och handlade julklappar. Hittade precis det vi skulle och var så nöjda så. Jonas kom ner på stan och gjorde oss sällskap en stund. Det var lite folk på stan, inga köer och väldigt lätt att handla. Det är inte alls fel att handla julklaparna i sista stund! Får nog hem min lilla tomtegubbe idag. Vill också skicka ett jätte GRATTIS till Anna Å som fyller 22 år idag!

image168

Ja men hej å hå!!!!

Febern har lagt sig, hostan är bättre, vad i h-vete kan man klaga på. Nej nu blir det en rasande fart och fläkt i huset ska jag säga. Tvättar och städar för fullt. Just precis så som man ska ska bete sig när man just legat pallad och däckad. Duktigt frun!!!!! Hoppla det känns riktigt skönt och julkänslan börjar faktiskt infinna sig. Har varit ner till älven med Hugo och plockat tallris som sprider en fantastisk doft på toaletten.Släppte lös Hugo så han fick springa lös och jäklar vilken Agilityhund. Han flög över stock och sten. Härligt!
I kväll ska Sofia och jag koka knäck och fudge. Tur att man inte har nån gammal pappa som kommer och ska nysa ut alla knäckformar, det var ju standard. Vi har inte tagit med oss den traditionen till vår familj.

image166Det ska sitta röda image167 i och se fina ut!!

Paniksatan!!

Jag är sjuk igen! Feber, muskel och huvudvärk och en hosta som inte går av för hackor. Paniken över allt som ska göras innan jul lägger sig som en taggtråd runt hela mig. Men allt brukar ju ordna sig till slut. Steve kom hem inatt så han får väl ta hand om ruljansen i helgen så att jag får vila lite. Pojkarna kommer från stan ikväll. Då jag faktiskt är feberfri idag har jag varit ute på långpromenad med Hugo. Träffade Eva Sandström och fick en Profficekalender av henne. Tack! Julbordet med kamrater på golfrestaurangen i morgon orkar jag inte med. Det är så synd men vad gör man. Ska bara ligga nerbäddad och krya på mig. Jag är ledig nu ända fram till torsdag i mellandagarna. Det är skönt.

image165

Luciamorgon

13/12=Lucia. Sofia och jag steg upp lite tidigare än vanligt och såg Lucia på tv. Hugo behöver inte ha glitter i pälsen, där går gränsen!! Vi lussefikar på jobbet. Glögg, pepparkakor och lussekatter! Jag ska göra årets sista hälsoundersökning idag. Nästa år har jag en massa kompisar som jag ska kontrollera. Steve, Bodil, Karin, Roger! Det ska bli intressant.
Ta riktigt många pepparkakor nu så ni blir snälla!!!!!!

image163               image164

Retad

Ja inte i ordet rätta bemärkelse, men en rethosta som håller på att göra mig galen. Ni vet hur det känns när det bara tokkillar i halsen och sen får man hosta tills man nästan tappar andan. Det är inte direkt kul att sitta ensam i telefonrådgivningen såna dagar. Känns lite pinigt när pat ringer och klagar på samma symtom. Hostanfallet går som bekant inte att häva när det väl satt igång! Man får en känsla av att dom kan tro att man driver lite med dom!! Tänk om tunnpannkaka kunde ha en lindrande effekt för det ska jag och Fia äta till middag!! Frisk luft är också bra så jag ska ta en riktigt lång promand med Hugo i kväll. Sen ska jag traggla anatomi och fysiologi med Fia som har prov i morgon.

image162 den här har nog ingen hosta!!!

Helgrapport

Trevliga dagar nere i Ytterhogdal. Lugnt och skönt. Flopp på lördag då lille Mats Gagner hade missat att boka hotell till oss, så det fes av alltihop! Men vi shoppade på IKEA och det är ju alltid så mysigt. Hade tänkt handla en massa julklappar men hittade inget värt namnet. Däremot en helt fantastiskt söt kristallkrona som nu pryder taket i mitt nya badrum.
Idag ska jag och Ingvar Nilsson ner till Umeå och äta julbord med kamraterna på Smittskydd. Officersmässen låter tilltalande. Jag vet hur vackert det är där. Hoppas maten smakar gott.

image161

Det regnar här i Bjurholm idag.........

.........nån har det säkert bättre än jag. Märkligt och synd att det ska regna 6/12. Men det här är ju en bra dag. Flexar ut vid lunch och är ledig för helg i morgon. Elektrikerna ska komma och gör helklart i vårt badrum med lampor, dimrar, och jordfelsbrytare. Sen bär det iväg söderut. Mot Ytterhogdal. Vet inte om vi ska åka över Östersund eller Sundsvall. Ungarna får klara sig själva hela helgen, och det gör dom ju!!

Mot.......................................image160...............................KUL!!

Glömska barn

Måste ta en snabbresa ner till Umeå i kväll. Sofia kom hem med Jonas bankomatkort i söndags. Inte kul alls. Jonas måste ha det innan helgen. Då passar jag på att lämna min dator till snälla svågern som lovat att laga den åt mig. Det blir så bra så. Hoppas att han hunnit fixa den till på måndag då jag ska ner till stan igen för att äta julbord med smittskydd på officersmässen! Resten av veckan ser rolig ut. Steve och jag ska åka ner till Ytterhogdal på torsdag, tjyvfira lite jul med svärföräldrarna. Sen ska vi tillbaka till Sundsvall på åkarfest på lördag. Jag får en heldag på IKEA och det är inte dumt så här dagarna före jul.

image159  NÖDVÄNDIGHETER

Tack så mycket

Vilken härlig helg! Tack för all uppvaktning, presenter, telefonsamtal, SMS och inlägg här i bloggen. Hade en bra födelsedag. Det är första gången i historien som jag inte haft en enda patient under en jourdag, dom visste nog att jag fyllde år. Hi-hi. Det var skyltsöndag och jag var ute mest hela dan och bedrev social träning med Hugo. Steve och jag beställde en pizza till middag. Sen tog han den STORA bilen och åkte iväg för en ny arbetsvecka. Fia kom från stan och vi hade en myskväll i soffan tillsammans med Bridget Jones!

image157      image158