Bara dryga timmen kvar

Som jag sa! Nu kommer äntligen denna helg som jag längtat så mycket efter. Har fått sms från Karin idag, dom är redan nere i Stockholm, förväntansfulla! Det enda tuffa är väl den långa bilresan. Ner går det nog bra, hem blir värre. Vi ska försöka komma hemifrån redan 06.  Man får se till att man har med sig en smarrig färdkost i nån liten korg. Vi hoppas vara framme vid 2-3 tiden på eftermiddan. Då ska vi möta upp familjen Nyman på hotellet. Det här kommer att bli nåt av det bästa jag varit med om, hoppas jag!!!!

image230          image231

Grattis Flicka!!

Jättegrattis och puss och kram till Ninaflickan som fyller år idag!!! Hoppas du får en riktigt fin dag!!


image229


Det närmar sig

image228 

Grattis Sofia 16 år!

Oj vad det duggar tätt av födelsedagar! Idag är det Sofias tur. 16 år är en ganska mysig ålder att befinna sig i, tror jag att jag minns. Våffellunch blir det naturligtvis, är man född på våffeldagen är det ju tur att man gillar våfflor! Jag tror att det är ovanligt kallt för att vara den 25/3. Det var -20 i morse. I fjol plockade jag snödroppar tillsammans med ett gäng getingar. Idag är det både mygg och getingfritt!!
Gratulerar och Happy Birthday Sweet Sixteen!!!!!

image227

Grattis Jonas 18 år

I dag är det alltså 18 år sedan Jonas föddes på Östersunds sjukhus. 07.18 var det magiska klockslaget. 3.085 tung och 49 cm gosse hoppade upp på min mage och sa, Hej jag heter Jonas!!! Så fort tiden har gått, är det verkligen 18 år sedan? Födelsedagsbarnet, man får säga så, firar med sin flickvän i Umeå idag. Vi får gratta via telefon och se honom i morgon kanske?
Ha en härlig födelsedag Jonas Go Dig!!!!

image226

Tankar i Påsktid

Nog måste det vara högst förvirrande att vara Jesus. Han blir korsfäst på olika datum mest varje år. Födas får han göra samma dag alla år, men dödsdagen varierar! Hur kan det komma sig? Jag har i alla fall lärt mig varför påsken infaller på olika tidpunkter. Hör här nu! Påsken infaller första helgen efter första fullmåne efter vårdagjämningen!!  Fullmåne är det idag, har man tur kanske man får se någon påskkärring på väg mot Blåkulla på kvällspromenaden! Alla ungdomar är kvar i stan och kalasar i helgen. Det är en sån helg när alla fyller år Jonas flickvän idag, Jonas själv blir 18 på söndag. Nästa vecka är det Sofias och Ninas tur att bli ett år äldre. Vi  har ett alldeles strålande väder, solen skiner och det är några grader kallt.
Steve och jag har det ganska mysigt för oss själva!
Då återstår bara att önska alla en riktigt Glad Påsk!!


image225

Färdigspytt!!

Kul att vakna en måndagmorgon och känna hur magen gör en ordentlig kullerbytta. Skulle jag hinna på toa eller inte? Sen blev det många rus till hjärterummet. Hela förmiddan lika illamående och äcklig. Efter 11 börjar det lugna ner sig. Jag som alltid säger att jag får inte magsjuka, men nu rackarn ska jag aldrig mer säga så. Ingen annan i familjen är drabbad. Jag vill tro att jag fått i mig nåt som inte var av bästa kvalitet. Ska försöka få i mig lite kokt potatis med smör till middag. Man mår illa av att vara hungrig också. Colan och blåbärssoppan smakar förfärligt sött och äckligt!!!


image224

Lång dags färd mot helg!

Detta har varit en lång vecka. Utan läkare får vi ta på oss väldigt stort ansvar och väldigt mycket jobb. Tack och lov verkar Bjurholmarna ha tillfrisknat från den värsta virusperiod på länge. Steve har måst varit ner till Ytterhogdal och hjälpt Nils och Birgit med bl.a. bankärenden. Det är mycket som måste ordnas. Nu längtar jag bara tills denna dag är slut. Steve och jag ska äta god lax med gorgonzolasås till middag. Ungarna får väl nåt som dom tycker är gott. Har varit på apoteket nu och hämtat ut en ny laddning astmamedicin. Har varit utan Singulair hela veckan och har alltså inte varit stabil i min astma. Det är ju bara förbannat att medicin ska va så fruktansvärt dyrt!! Tycker väldigt synd om dotra som åker skidtävling idag. Inte det bästa väder för den typen aktivitet.
I morgon ska jag vara konfracier på FS modemässa på Folkets Hus kl 12. En ny erfarenhet att lägga till min meritlista.
Ser fram emot en skön helg!!

image222           image223kemiska formeln på mina astmatabletter.

Vårgrått

Denna vecka börjar inte riktigt så bra. Vi har ingen doktor tillräckligt frisk att stå på benen. Alla sjuka! Och när det gäller Bjurholm, ja då får det vara så!! Vikarier, vad är det? Lustigt hur det är, patienter som ringer tycker att det är så märkvärdigt att DOKTORN är SJUK! En doktor ska inte vara sjuk, han måste ju vara hälsan personifierad!!
Steve ska åka ner till Ytterhogdal i eftermiddag och försöka reda ut lite praktiska saker ang svärföräldrarna. Ny vårdplanering på onsdag. Det är frågan om Birgit är möjlig att ha boende på Svedjegården. Ekonomiska bestyr måste också fixas.
Toppform live skulle preliminärt starta i kväll men jag har inte hört något mer från Karin så vi får väl se vad som händer. Det regnar här  idag också. Absolut inget roligt hundpromenadväder alltså!!!

image221

Hällveeeeeetes vilken fest

Då har vi återigen fått fördelen att va me på ett riktigt roligt kalajs. Roger Johanssons 40 år. Folkets hus fylldes av ca 60 festsugna personer som gjorde allt för att ha så kul som möjligt. Anneli är ju en fena på att få till god mat. Förrätt, rätt och efterrätt, allt lika gott. Naturligtvis ska det va mycket dragspelsmusik på Rogers kalas. Micke och Jessica spelade så fint medan lilla Molly (yngst på kalaset) placerades nöjt från famn till famn. Go unge. Vi framförde vårt lilla program på getabock och lättkläda Fredrika Bremers. Can can i svart body tilltalade många herrar i publiken. Janne W var visst sexigast. Grisknorren var väl den mest spektakulära gåvan till födelsedagsbarnet. Den luktade inte riktigt gott. Jag undrar om han kommer att grilla den??

image219        image220

CDT 7,7?

En liten ny upplevelse idag. Har varit nere på landstingshuset på ett möte med mina VHU kamrater. Har en ny fin leasingbil att åka i. På väg hem stannar jag till på en Ica butik för att handla med mig lite godsaker hem. Det tog dryga halvtimmen att handla. När jag då ska starta bilen måste jag alltså blåsa i alkometern! Halvtimmesgräns! Många i bilarna runt omkring tittade lustigt på mig och funderade väl? Gammal alkis som mist körkortet och måste ha alkolås för att få igång kärran?? Detta kändes pinsamt!! Ska vi sitta och blåsa bör vi väl kanske märka bilarna på något sätt så att det syns att vi jobbar för västerbottens läns landsting. Vi är garanterat NYKTRA när vi är ute på uppdrag!!
 För alla som inte vet är CDT ett direkt prov för att kontrollera människors alkoholintag!!

image218

Lite skit får man tåla???? LR????

Helvetet fortsätter!! Nu är det stopp i avloppet i duschen utanför bastun!!! Tack gode gud så sitter inte proppen hos oss utan det är ett kommunärende. Annars ser man bara hur pengarna får vingar och jetmotorer igen. Vad som inte är kommunens sak är att torka bort all dynga. Man skulle få ta betalt! Nåja, huvudsaken att allt löser sig. Jag tänker så här, tack gode gud att Steve är hemma när detta händer. Jag vet inte hur jag skulle ha burit mig åt annars.
Hemma på lunch. Ut ur dyngdoften till en strålande vårdag. Solen är så varm och skön, riktigt varm!!! Hugo har vårkänslor och luktar på varenda liten kisspöl.
Ser fram emot kvällens källarstädning. Får försöka fixa nåt antiemetikum inför uppgiften.

image217